Ondernemersverhalen

Zonder onze klanten is er geen Alfa Accountants en Adviseurs. Met juridisch, fiscaal en bedrijfskundig advies helpen wij hen bij het ontwikkelen van hun ondernemingen. Ongeacht de grootte of branche. Cluster Hoogeveen, Emmen licht periodiek een onderneming uit, waarin wij een kijkje achter de schermen krijgen. Ontdek hier de unieke verhalen van deze ondernemingen. 

Onze mensen staan op de eerste plaats, daarna pas onze producten

“Onze mensen staan op de eerste plaats, daarna pas onze producten. Ik ben geen automan, ik ben een mensen mens”, aldus ondernemer Martin Jutstra, DGA van Auto Drenthe Groep. “Al ruim 17 jaar ben ik ondernemer in het autovak. Wij zijn Toyota-dealer met filialen in Hoogeveen (Auto Ruyne BV)  Emmen (Auto Lunenborg BV) en Assen (Auto Gorter BV). Daarnaast hebben we een leasemaatschappij Mobiliteitslease Drenthe, een leasemaatschappij voor alle merken.”

Lees hier het verhaal van Auto Drenthe Groep

Fysiotherapiepraktijk SMC Noord wilt zich kunnen meten met de grote praktijken

In 2016 stopte een bestaande fysiotherapiepraktijk in Erica. Samen met fysiotherapeut Bart de Boer zag manueel therapeut Celine Polman haar kans schoon om er iets nieuws te beginnen. Drie jaar later is SMC Noord een bloeiende praktijk. Twaalf medewerkers, een vaste fysiotherapeut gestationeerd bij profvoetbalclub FC Emmen en patiënten die soms wel honderd kilometer rijden voor een behandeling.

Lees hier het verhaal van SMC Noord

Er mag wel weer eens een buitje vallen van Jan Kersten

“De aardappelen en de suikerbieten staan er goed op”, zegt Jan Kersten met een kennersoog. “Maar een buitje is onderhand wel welkom voor het gewas, want al met al is het een droog voorjaar geweest.” De dramatische zomer van 2018 is de akkerbouwer uit Nieuw-Dordrecht nog lang niet vergeten. “We hadden dertig procent minder opbrengst.”

Lees hier het verhaal van Jan Kersten

Het verhaal van Dopper

De uitvinding van plastic - ergens aan het begin van de negentiende eeuw - heeft de mensheid niet alleen maar gemak gebracht. Amper twee eeuwen later is plastic een van de grootste milieuproblemen op aarde. Dat grote probleem wordt onder meer bestreden met een herbruikbare fles uit Nederland: de Dopper. Ja, ook van plastic, maar wel van een herbruikbare en recyclebare variant. Wie zo’n Dopper in handen heeft, kan de PET-flesjes vaarwel zeggen. Na de verovering van Nederland richten Merijn Everaarts (oprichter van Dopper) en managing director Virginia Yanquilevich het vizier op de internationale markt.

Lees hier het verhaal van Dopper

“Ik spreek geen Duits, die man van de bank geen Nederlands”


Gerard Meerkerk is inmiddels aan zijn derde melkveelocatie toe. Maar uit Emmer-Compascuum krijgen we ‘m niet meer zo snel weg. De van origine Zuid-Hollander heeft er met vriendin Joyce de Winter en een medewerker de zorg over ruim tweehonderd koeien en honderd stuks jongvee. Al zijn het er eigenlijk te weinig op het vergaand geautomatiseerde bedrijf.

Lees hier het verhaal van Gerard Meerkerk

Van Geel Orchideeën

Martijn van Geel en Johan Booster zijn gepassioneerde ondernemers in de glastuinbouw. Lees én bekijk hier hun inspirerende verhaal.

Het bedrijf produceert op een zeer duurzame manier voor plant, mens en milieu onder 4 hectare glas meer dan 100 soorten orchideeën en onder 5 hectare glas witte chrysanten. Dit doen zij samen met circa 50 medewerkers. De planten en bloemen worden naar vrijwel alle landen in Europa en Rusland geëxporteerd.

In 2016 is er 1,8 ha nieuw glas bijgebouwd. Hierdoor is het bedrijf in staat om op een nog flexibelere wijze aan de vraag van de markt te kunnen voldoen en piekmomenten te kunnen opvangen. Alfa ondersteunt de ondernemers in deze flexibiliteit door op financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied op het juiste tijdstip er voor hun te zijn.

Luister hier naar het inspirerende verhaal van Martijn van Geel