Actueel

Weergave: Items Tijdlijn

Het gaat ook over euro's in de Gecombineerde Opgave

Het gaat ook over euro's in de Gecombineerde Opgave

25 maart 2019 | Marieke Snijder

Uiterlijk 15 mei 2019 kan de Gecombineerde opgave voor dit jaar worden ingediend. Je geeft onder andere aan welke grond je in 2019 in gebruik hebt, en welk gewas er op wordt geteeld. Maar het is natuurlijk breder.

Drie financieringsinstrumenten voor startups en mkb verlengd

Drie financieringsinstrumenten voor startups en mkb verlengd

25 maart 2019 | Henk Ruitenberg

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verlengt enkele belangrijke financieringsinstrumenten. De regelingen vergroten het aanbod van risicokapitaal voor ondernemingen. Zo wil het ministerie startups en andere innovatieve en groeiende ondernemers helpen aan financiering die zij anders niet kunnen krijgen. Sinds de introductie van de instrumenten zijn ongeveer duizend Nederlandse ondernemingen met behulp ervan gefinancierd.

"Doe mij een uitsmijter ‘Alfa Overal dichtbij’ alsjeblieft"

22 maart 2019 | Dirk Geelhoed

Al een kleine vijftien jaar heeft het Westlandse De Lier een lunchroom die bijzonder is. Dat is ook de naam, Lunchroom Bijzonder. In de bediening werken medewerkers met een verstandelijke beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die doen hun werk met een hartelijkheid die tegenwoordig - laten we het voorzichtig zeggen - niet altijd meer standaard is in horecagelegenheden. Samen met een aantal betaalde krachten en vrijwilligers houden zij de lunchroom aan het begin van de Hoofdstraat draaiend.

Datalekken, wat leren we ervan?

Datalekken, wat leren we ervan?

14 maart 2019 | Rohalt Janssens

In 2018 zijn 20.881 datalekken aan de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Vooral vanuit de sectoren gezondheid en welzijn, financiële en zakelijke dienstverlening, IT en openbaar bestuur. Wat kunnen we ervan leren?

Wet bescherming bedrijfsgeheimen: wat heb je eraan?

Wet bescherming bedrijfsgeheimen: wat heb je eraan?

14 maart 2019 | Erna Hertog-Visser

Op 23 oktober 2018 is de Wet bescherming bedrijfsgeheimen (Wbb) in werking getreden. Deze wet is een uitwerking van de Europese Richtlijn Bedrijfsgeheimen (2016/943/EU). De wet geeft de houder van een bedrijfsgeheim meer bescherming. Wat moet je precies weten over de Wbb?

Vermogen opbouwen: houd risico en rendement in balans

Vermogen opbouwen: houd risico en rendement in balans

12 maart 2019 | Dick Leeuw

Vermogen opbouwen via een spaarrekening kan een prima oplossing zijn om je toekomstige doelen te realiseren. Je weet wat je hebt en je geld is normaal gesproken veilig. Het is echter niet altijd een goede oplossing. Het rendement op een spaarrekening is te laag voor het compenseren van belasting en inflatie. Daardoor teer je eigenlijk in op het vermogen. Ook als je een bepaalde hoogte van je pensioen als doel hebt, kan sparen leiden tot een laag kapitaal en daarmee ook een laag pensioen. Beleggen kan een alternatief zijn.

Een kennismaking met Rolanda Jonkman: directievoorzitter Alfa Salaris en Personeel

Een kennismaking met Rolanda Jonkman: directievoorzitter Alfa Salaris en Personeel

8 maart 2019 | Rolanda Jonkman

Een atypische loopbaan. Dat kun je over Rolanda Jonkman wel zeggen. Ruim 5 jaar werkt ze nu bij Alfa, sinds 2018 in de functie van directievoorzitter van Alfa Salaris en Personeel. De ondernemende voorzitter is afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool, heeft twee eigen horecabedrijven gerund, heeft nationaal en internationaal gewerkt in de hotellerie en is nu werkzaam in de accountancywereld. Tijd voor een kennismaking!

Verdere groei voor Alfa in 2018, maar arbeidsmarkt wordt knellende factor

Verdere groei voor Alfa in 2018, maar arbeidsmarkt wordt knellende factor

7 maart 2019 | Koert van der Bij

Alfa Accountants en Adviseurs heeft in 2018 de omzet verder zien stijgen tot 81,3 miljoen euro. Dat is een plus van vier procent ten opzichte van het jaar ervoor, blijkt uit de jaarcijfers van Alfa. De winst na vennootschapsbelasting is zeventien procent hoger dan het jaar ervoor: zes miljoen euro.