Actueel

Weergave: Items Tijdlijn

kracht van de Boerin!

kracht van de Boerin!

19 oktober 2018 | Marit Köhne-Rol

Boerinnen zijn onmisbaar! Ze zijn ondernemer, coach, adviseur en gezinsmanager tegelijk.

AgriNota: je eigen digitale facturenoverzicht

AgriNota: je eigen digitale facturenoverzicht

19 oktober 2018 | André van der Kamp

Je facturen ontvang je per post, per e-mail of misschien via een portaal. Om het overzicht te behouden, moet je de digitale facturen printen en vervolgens in een map bij de papieren facturen bewaren. Kan het niet efficiënter? Ja, met AgriNota. Facturen kun je nu facturen digitaal archiveren en uitwisselen. Je beschikt over een online facturenmap.

eVerbinding nu nog gemakkelijker met Alfa-eScanner app

eVerbinding nu nog gemakkelijker met Alfa-eScanner app

19 oktober 2018 | Peter Bijvoet

eVerbinding is een online platform voor e-facturatie en digitalisering. Via eVerbinding ontvangt en verwerk je automatisch digitale facturen in jouw financiële software. eVerbinding werkt nu nog gemakkelijker door het gebruik van de Alfa-eScanner app. Wil jij een up-to-date boekhouding waarbij alle pdf-facturen, kassabonnetjes en facturen uit andere online portalen via dezelfde factuurstroom in je administratie terecht komen? Maak dan gebruik van eVerbinding. Met behulp van de Alfa-eScanner app kun je facturen direct scannen en insturen naar jouw eVerbinding-account met je mobiele telefoon of tablet.

Bedrijfsoverdracht: Leg afspraken tijdig goed vast!

Bedrijfsoverdracht: Leg afspraken tijdig goed vast!

19 oktober 2018 | Jan Poppe

Als ondernemer neem je op enig moment afscheid van je bedrijf. Dat kan een vrije keuze zijn, maar ook een onvermijdelijke keuze. Bijvoorbeeld vanwege een naderende pensioenleeftijd, ziekte of een ongeval, een onverwachte concurrent die omzet bij je wegtrekt. Of kinderen die compleet andere plannen hebben dan het overnemen van jouw bedrijf. Voordat je bedrijf verkocht wordt, of een van je kinderen het wil overnemen, beginnen de gesprekken. Want wat is je bedrijf nu eigenlijk waard? Ieders verwachtingen liggen soms mijlenver uit elkaar.

E-commercebureau Propellor wil hogerop

E-commercebureau Propellor wil hogerop

19 oktober 2018 | Annemiek Pelle

Het was een hete zomer voor Jeroen van der Geest, oprichter van het Amsterdamse e-commercebureau Propellor. En nee, die hitte had niets te maken met de tropische temperaturen. In augustus verkocht hij de meerderheid van zijn aandelen aan een nieuwe partner, Jans Graver. “Een life changing moment” noemt hij het zelf. Maar die gedeelde verantwoordelijkheid betekent ook dat hij weer kan doen wat hij het liefste doet: “Knutselen aan prototypes.”

Klant versus adviseur: Davelaar Bouw BV

Klant versus adviseur: Davelaar Bouw BV

19 oktober 2018 | Arjan Kuijt

In 'klant versus adviseur' geven een klant en zijn Alfa-adviseur inzicht in hoe zij elkaar en de samenwerking zien. In deze editie: Erik Davelaar van Davelaar Bouw BV en klantbeheerder Arjan Kuijt.

“Hier werken bedrijfskundigen die software bouwen”

“Hier werken bedrijfskundigen die software bouwen”

18 oktober 2018 | Annemiek Pelle

Rob ter Brugge staat aan het hoofd van CAPE Groep in Enschede. Hij startte het IT-bedrijf in het jaar 2000, met als doel klanten te helpen bij het selecteren en implementeren van standaard IT-systemen. Zeven jaar later besloot het bedrijf om het niet bij IT-consultancydiensten te houden, maar om ook zelf software te gaan bouwen, door bedrijfskundigen die het bedrijf van hun klant snappen.

Tóch overgangsrecht 30%-regeling!

Tóch overgangsrecht 30%-regeling!

17 oktober 2018 | Iris Rooyakkers

Tijdens Prinsjesdag zijn de plannen van het kabinet voor de wijziging van de 30%-regeling gepresenteerd, waarbij sprake zou zijn van een verkorting van acht jaar naar vijf jaar. Daarbij zou geen overgangsrecht worden getroffen voor bestaande gevallen. Nu heeft het kabinet besloten om alsnog een overgangsregeling te treffen voor gevallen waarin in 2019 en 2020 door de nieuwe 30%-regeling geen recht meer zou bestaan op de toepassing ervan.