Actueel

Weergave: Items Tijdlijn

Ondernemer in Beeld: Propellor

Ondernemer in Beeld: Propellor

12 december 2017 | Marina de Wit

“Propellor is de motor onder succesvolle e-commerce software. We helpen groothandels en retailers met het succes van hun online business. Door slimme dingen te doen met alles wat hun klanten ons vertellen en de webshop af te stemmen op die voorkeur.” Propellor weet waar het voor staat, namelijk: het realiseren van efficiency door complexe e-commerce structuren te combineren met slimme, geautomatiseerde marketingtools. Oprichter Jeroen van der Geest staat al 17 jaar aan het hoofd van dit platform, maar deze programmeur in hart en nieren wil niks horen over termen als hoofd of management.

Mijn BV en ik (deel 3): ben ik wel of niet aansprakelijk?

Mijn BV en ik (deel 3): ben ik wel of niet aansprakelijk?

11 december 2017 | Rohalt Janssens

De vraag ‘BV of geen BV?’ kent een aantal subvragen. In eerdere bijdragen stonden we stil bij de vragen ‘wat verdien ik?’ en ‘kan ik lenen aan en van de BV?’ In deze aflevering van het meerluik kijken we naar de aansprakelijkheid. In hoeverre ben je aansprakelijk voor je BV en waar moet je op letten?

Regeling Omgevingskwaliteit, ook voor de blijvers?

Regeling Omgevingskwaliteit, ook voor de blijvers?

4 december 2017 | Ferry Wenneker

Op 7 november sloot de inschrijvingstermijn van de Regeling Omgevingskwaliteit (ROK). Varkensbedrijven met weinig toekomst perspectief konden zich inschrijven en aanspraak maken op een beëindigingsvergoeding. De vergoeding bestaat uit een vergoeding voor de varkensrechten en daarnaast een vergoeding per dier. Dit is de eerste fase van de regeling.

Hoeveel melkvee mag ik in 2018 houden?

Hoeveel melkvee mag ik in 2018 houden?

30 november 2017 | Jolte Pot

Een melkveehouder mag vanaf 2018 niet méér fosfaat produceren dan er rechten zijn. Daar kan de sector onderhand wel vanuit gaan, al is het wachten nog op het Koninklijk Besluit over de invoering van de fosfaatrechten en de uitvoeringsregeling. Maar om hoeveel melkvee gaat het dan? En moet er dan nog melkvee worden afgevoerd?

Subsidiepot asbest verwijderen leeg, maar blijf aanvragen!

Subsidiepot asbest verwijderen leeg, maar blijf aanvragen!

30 november 2017 | Chris Boers

Er blijkt nog aardig wat asbest op de Nederlandse daken te liggen. Tenminste, afgaande op de belangstelling om het gemene goedje gesubsidieerd te laten weghalen. De subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken kreeg in 2017 maar liefst 8000 aanvragen. De pot is leeg, maar een aanvraag indienen kan nog steeds.

Controleer de uitbetaling van de betalingsrechten

Controleer de uitbetaling van de betalingsrechten

28 november 2017 | Bas Klompenhouwer

Vanaf 1 december start RVO met het uitbetalen van de betalingsrechten 2017. Voor het einde van het jaar wil RVO 90% van de aanvragen afgehandeld hebben. Bedrijven waarvoor aanvullende vergroeningseisen gelden, ontvangen vaak eerst de basisbetaling en pas na 1 februari de vergroeningsbetaling.

Eindejaarstips voor werkgevers

Eindejaarstips voor werkgevers

24 november 2017 | Erik Bos

December is voor werkgevers bij uitstek de maand om de regelingen voor het personeel onder de loep te nemen. Laat ik als werkgever geen voordeel liggen in 2017? Waarmee krijg ik te maken in 2018? Hoewel het nieuwe kabinet de plannen uit het regeerakkoord nog moet omzetten in wet- en regelgeving, zijn er al voldoende aandachtspunten voor het komende jaar. Hierna lees je daar alles over.

Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes

Belastingdienst waarschuwt voor valse telefoontjes

24 november 2017 | Harm-Jan de Boer

Geregeld worden valse e-mails en valse brieven verstuurd. Nu blijkt dat ook valse telefoontjes worden gepleegd, zogenaamd van de Belastingdienst. Onbekenden doen alsof ze een medewerker zijn van de Belastingdienst en zeggen dat er meteen geld moet worden overgemaakt.