Actueel

Weergave: Items Tijdlijn

Presentatie Financiering en Fiscaliteit Alfa Hoogeveen

19 oktober 2017 | Rudi Nijs

Presentatie voor MKB- en Agrarische Ondernemers. Benut u wel uw financiële en fiscale mogelijkheden?

Wet DBA: van uitstel komt afstel

Wet DBA: van uitstel komt afstel

16 oktober 2017 | Erik Bos

Op 1 mei 2016 werd de Wet Deregulering en Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) van kracht. Deze wet heeft in ieder geval één ding bereikt. De discussie over de status van zelfstandigen zonder personeel heeft een nieuwe impuls gekregen: zijn zij nu écht zelfstandig of behoren zij eigenlijk in loondienst te werken? Dit heeft niet de gewenste duidelijkheid opgeleverd. Integendeel. Onzekerheid en onrust zijn het gevolg. Niet voor niets heeft staatssecretaris Wiebes handhaving van de wet enige tijd geleden al opgeschort. Het komende kabinet wil nu helemaal van de Wet DBA af. Dat staat in het onlangs gepubliceerde regeerakkoord.

Met Alfa Salaris en Personeel klaar voor 2018!

Met Alfa Salaris en Personeel klaar voor 2018!

12 oktober 2017 | Erik Bos

‘Met Alfa Salaris en Personeel klaar voor 2018? Moet ik me op zoveel nieuwe regelgeving voorbereiden dan?’ Een begrijpelijke reactie. De inkt van het regeerakkoord is nog maar net droog en het duurt dus nog wel even voordat alle beleidsvoornemens in wetgeving zijn omgezet. Toch krijg je als werkgever in het komende jaar te maken met nieuwe ontwikkelingen, waarvoor de basis al in het verleden is gelegd.

Partnerschap Social Impact Factory en Alfa Accountants en Adviseurs

Partnerschap Social Impact Factory en Alfa Accountants en Adviseurs

12 oktober 2017 | Fou-Khan Tsang

Op dinsdag 10 oktober jl. hebben Social Impact Factory en Alfa Accountants en Adviseurs een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Social Impact Factory (SIF) in hartje Utrecht is een hotspot voor bedrijven die overtuigd kiezen voor sociaal ondernemerschap. Door het ondertekenen van deze overeenkomst stimuleert Alfa Accountants en Adviseurs sociaal ondernemerschap in Utrecht en is de accountantsorganisatie ook officieel innovatiepartner van SIF Utrecht.

Ondernemer en het regeerakkoord

Ondernemer en het regeerakkoord

12 oktober 2017 | Arne de Beer

Als ondernemer ga je zeker wat merken van de fiscale ambities van Rutte 3. De rechtsvorm waarin je onderneemt is daarbij van belang. Ben je ondernemer in de inkomstenbelasting, dan wordt je winst belast met het tweetarievenstelsel. Ben je ondernemer in de BV, dan krijg je te maken met een verlaging van de vennootschapsbelasting en een verhoging van de inkomstenbelasting over dividenden en verkoopwinst van aandelen van de BV. Wat betekent dit voor de rechtsvorm van je onderneming?

Eigen woning en regeerakkoord

Eigen woning en regeerakkoord

12 oktober 2017 | Arne de Beer

Het nieuwe kabinet zet stevig door met de beperking van de hypotheekrenteaftrek. Er komt vanaf 1 januari 2019 een ‘sociale vlaktaks’ met twee tarieven. Alle aftrekposten gaan in vier jaar naar de laagste schijf van de vlaktaks. De eigenwoningrente is de belangrijkste daarvan. Heb je jouw eigenwoningschuld afgelost, dan betaal je belasting over jouw woningwaarde in Box 1.

Mijn BV en ik (deel 1): Wat verdien ik?

Mijn BV en ik (deel 1): Wat verdien ik?

11 oktober 2017 | Rohalt Janssens

BV of geen BV? Het oprichten van een BV is zo geregeld. Zeker omdat er, sinds de invoering van de Flex-BV, geen minimale storting van € 18.000 vereist is. Het ondernemen vanuit een BV vraagt wel de nodige aandacht. In een meerluik staan we stil bij de verschillende aspecten van het ondernemen vanuit een BV. In deze eerste aflevering van ‘Mijn BV en ik’ de vraag: wat verdien ik?

Hervorming belastingstelsel uit het regeerakkoord Rutte III

Hervorming belastingstelsel uit het regeerakkoord Rutte III

10 oktober 2017 | Harm-Jan de Boer

Fiscale ambitie, dat spreekt uit het Regeerakkoord van Rutte III. De formatie heeft volgens ons een aantal interessante plannen opgeleverd en er wordt hier en daar zelfs serieus hervormd. Verschillen in fiscale behandeling worden verkleind, (meer) werken wordt lonender, vervuiling krijgt een hogere prijs, belastingontwijking wordt aangepakt en het fiscaal vestigingsklimaat wordt verbeterd voor die bedrijven die hier ook daadwerkelijk economische activiteiten en banen opleveren. De bedoeling is dat de meeste wijzigingen ingaan per 2019.