Trots op Alfa

De klant staat bij ons op nummer één. De mening van onze klanten over onze dienstverlening is voor ons dan ook de belangrijkste graadmeter voor succes. Naast onze klanten, wordt onze dienstverlening ook door een aantal onafhankelijke partijen op waarde geschat. Met een aantal mooie onderscheidingen en ontwikkelingen tot gevolg. Lees je mee?

Maart 2024: Tevreden klanten belonen Alfa met rapportcijfer 7,6 over 2023

Het is onderhand een goede traditie bij Alfa om elk jaar de klanttevredenheid te peilen. Per maand nodigen we eentwaalfde deel van onze klanten uit om deel te nemen aan een onderzoek. Na een jaar levert dat weer nieuwe cijfers op. Door de grootte van de steekproef mogen we die uitkomsten ook serieus nemen. Al een paar jaar schommelt jullie tevredenheid over ons werk tussen ‘ruim voldoende’ en ‘goed’. We sloten het jaar 2023 af met een mooie 7,6 als eindcijfer op het rapport. Lees meer.

Juni 2023: MT500: Alfa in top 3 MT500

Alfa behoort tot de top 3 van bedrijven die het goed doen op het gebied van werkgeverschap in de categorieën Advocatuur, Accountancy en Management Consultancy. In de categorie duurzaamheid is de organisatie als tweede geëindigd, net als vorig jaar. De MT500 is een uitgave van MT/Sprout waarin de beste dienstverleners van Nederland staan, gebaseerd op zakelijke beslissers die hun dienstverleners waarderen. Lees meer. 

December 2022: MT1000: Alfa nummer 1 in categorie 'Fiscaal advies'

Alfa is in de MT1000 van december 2022 in de categorie fiscaal advies tot beste zakelijke dienstverlener gekozen. De MT1000 is een uitgave van MT/Sprout waarin de beste dienstverleners van Nederland staan, gebaseerd op zakelijke beslissers die hun dienstverleners waarderen. Lees meer. 

Juni 2022: MT500: overall #2, #1 op het gebied van 'Goed werkgeverschap' en #2 in de categorie 'Duurzaam ondernemerschap'

Alfa is in de MT500 van april 2022 in de categorie 'Advocatuur, Accountancy en Management Consultancy' overall #2 geworden. In de categorie 'Goed werkgeverschap' ontvingen wij de hoogste score en eindigden wij op positie #1. Op het gebied van 'Duurzaam ondernemerschap' zijn wij tweede in de branche! Lees meer.

December 2021: MT1000: 'Runner up' #3 in beste dienstverleners in de Accountancy-sector 

Alfa is in de MT1000 van december 2021 in de categorie 'Accountancy - Beste dienstverleners' runner up #3 geworden. In de categorie 'Klantgerichtheid' ontvingen wij tevens een mooie score van 4 op de 5 sterren. Lees meer.

Juli 2021: Alfa 'Best for the World' op het gebied van 'transparantie' en 'werkgeverschap'

Tweemaal krijgt Alfa Accountants en Adviseurs het predikaat ‘Best for the World’ in het jaarlijkse onderzoek van B Corp. Alfa, B Corp sinds 2014, krijgt die vermelding omdat de accountantsorganisatie in haar categorie bij de beste 5% B Corps ter wereld scoort op twee gebieden: ‘Governance’ (transparantie) en ‘Workers’ (werkgeverschap). Lees meer.

Juni 2021: Alfa scoort fraaie acht-min als rapportcijfer in kwalitatief klantonderzoek

‘Persoonlijk’, ‘korte lijnen’, ‘sectorkennis’ en ‘betrokken’ worden het meest genoemd als onderscheidende kenmerken van onze dienstverlening. Met name aan het persoonlijke karakter mag Alfa niet tornen, als het aan de respondenten ligt. Voor meer informatie klik hier.

Juni 2021: Alfa mag zichzelf 'World-class Workplace' noemen

Alfa mag zich tegenwoordig ‘World-class Workplace’ noemen. Die titel is de uitkomst van een medewerkerstevredenheidsonderzoek, uitgevoerd door Effectory. Het onderzoeksbureau keek naar zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Lees meer.

November 2020: Alfa in top 3 voor Driehoek 3D Trofee. 

Alfa was genomineerd voor de Driehoek 3D Trofee. Dit is een prijs voor organisaties met robuust en inhoudelijk overleg tussen de (centrale) ondernemingsraad en de raad van commissarissen of raad van toezicht en het bestuur/de directie, oftewel de ‘driehoek’ medezeggenschap, toezicht en bestuur. De 3D staat voor dialoog, duurzaamheid en diversiteit. Voor meer informatie, klik hier.

Oktober 2020: Alfa ontvangt mooie scores voor in de MT500 van 2020

In het jaarlijks onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven, de MT500, heeft Alfa onder andere 5 sterren ontvangen in de categorie 'Werkgeverschap'. Een prachtige erkenning.! Voor het volledige overzicht van de sector Advocatuur, Accountancy & Management consultancy, klik hier

​Juni 2019: Alfa ontvangt mooie scores voor in de MT500 van 2019

In het jaarlijks onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven, de MT500, heeft Alfa onder andere 5 sterren ontvangen in de categorie 'Excellente uitvoering'. Een mooie erkenning. 

​September 2018: Alfa ontvangt hoogste score voor 'Aantrekkelijk werkgeverschap' in MT500

In het jaarlijks onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven, de MT500, heeft Alfa 5 sterren ontvangen in de categorie 'Aantrekkelijk werkgeverschap'. Een mooie erkenning voor onze bijzondere, betrokken cultuur. Lees hier het volledige artikel. 

Augustus 2018: Alfa erkend als 'DFK International Firm of the Year'

De bijdrage van Alfa Accountants en Adviseurs aan de ontwikkeling van DFK International heeft geresulteerd in de erkenning als 'International Firm of the Year'. Lees hier het volledige artikel.

Juni 2018: Alfa erkend als 'Best for Workers' door B Lab

B-Lab, de non-profit organisatie achter B Corp, maakte bekend dat Alfa bij de top 10 best scorende bedrijven hoort in de categorie 'Best for Workers'. 

​Oktober 2017: Alfa wederom erkend als Best for Workers van B the Change

Wederom een opname in de Best for Workers lijst, opgesteld door B the Change. Met deze nominatie op zak neemt Alfa het voortouw in deze snel-ontwikkelende branche, waar passie en wilskracht van haar medewerkers het verschil maken.

September 2017: Alfa benoemd als Best for the World 2017

Alfa is benoemd als Best for the World, door B Lab, de partij achter de organisatie van de award. Wij zijn verkozen door onze inzet voor sociale doeleinden en duurzaamheid.

​Juni 2017: Alfa Academie weer voor drie jaar NBA-erkend

De Alfa Academie mag zich ook de komende drie jaar weer een NBA-erkend opleidingshuis noemen. Dat is het resultaat van een uitgebreide audit door het Cedeo. Binnen de eigen academie biedt Alfa Accountants en Adviseurs medewerkers een groot aantal opleidingen, trainingen en cursussen aan. In het eindrapport van de audit krijgt Alfa veel lof toegezwaaid: “Kwaliteit staat bij Alfa hoog in het vaandel. Uit het onderzoek komt een grote tevredenheid onder de ondervraagden naar voren.”

September 2016: Alfa krijgt erkenning als Best for Workers van B the Change

​Alfa is opgenomen in de lijst ‘Best for Workers’ naast de Nederlandse bedrijven Bruggink & Van der Velden Advocaten & Belastingadviseurs en Dutch. Alfa is trots op deze erkenning. Uit het tweejaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat 95 procent van de collega’s zich betrokken voelt bij de organisatie, 87 procent is trots om voor Alfa te werken en 91 procent heeft vertrouwen in de toekomst van Alfa.

Mei 2016: Nominatie Computable Awards

Alfa is genomineerd voor de Computable Awards, die verdere digitalisering en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij zijn genomineerd voor het invoeren, motiveren, en zelf hanteren van de digitale handtekening. Hierdoor gebruiken wij aanzienlijk minder papier, en verkleinen wij onze CO2-voetprint. De Awards werden uitgereikt in november 2016.

Mei 2016: Tweede prijs bij de jaarlijkse Accountancy Awards

Alfa is trots te kunnen mededelen dat zij tweede is geworden in de strijd om de Accountancy Awards van 2016. Wij hebben deze plek behaald in de categorie 'Accountantskantoren > 100 medewerkers'!

Mei 2015: Meest innovatieve MKB kantoor van Oost Nederland

Tijdens de nationale Accountancy Awards 2015 is Alfa uitgeroepen tot meest innovatieve mkb-kantoor van Oost-Nederland. Alfa is door IntraData genomineerd voor de award, omdat Alfa gebruik maakt van IntraOffice. Dit is een digitaliseringsoplossing van IntraData voor invoering van digitaal, rechtsgeldig ondertekenen van jaarrekeningen.  

December 2014: Ontvangst Duurzaam keurmerk B Corp

Sinds 1 december 2014, is Alfa na een strenge selectieprocedure officieel een gecertificeerde B Corp organisatie. Dit betekent aansluiting bij een wereldwijde, groeiende groep organisaties die behalve winst, ook duurzame en sociale doelstellingen nastreeft.

November 2014: toetreding tot DFK International

Met ingang van 1 november 2014 is Alfa toegetreden tot het netwerk van DFK International. Dit is een groot internationaal netwerk van accountantskantoren.  Daarbij heeft Alfa de exclusieve status van ‘National Member’ verkregen. Door de toetreding tot DFK International, kan Alfa de groeiende groep klanten die internationaal onderneemt nog beter bedienen.

Oktober 2014: Meest klantvriendelijke accountantskantoor van Nederland

Na een tweede plaats in 2010 en een derde plaats in 2012 werd Alfa in oktober 2014 door zakenblad Incompany uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke accountantskantoor van Nederland. Naar aanleiding van een onafhankelijk onderzoek naar klanttevredenheid in de zakelijke dienstverlening. 

Oktober 2014: 5e plaats in MT Finance 

Jaarlijks zet Management Team (MT) de beste financials op een rij op basis van onderzoek onder managers. In 2014 heeft 7% van alle ondervraagde managers Alfa als financiële dienstverlener aanbevolen. Dit had een mooie vijfde plaats in de accountancy als gevolg. 

Juni 2014: Alfa winnaar AFAS award

Afas heeft in juni 2014 de AFAS award voor de accountancy ontvangen. Deze prijs werd voor het zevende jaar op rij uitgereikt aan klanten die optimaal werken met de AFAS software en daarmee een bron van inspiratie zijn voor anderen. Bekijk ook de video over hoe Alfa de AFAS software nu inzet.

November 2013: 8e plaats Accountancy en 10e plaats Fiscaal advies MT Finance

Jaarlijks kiezen de MT-lezers een favoriete dienstverlener. Alfa hoorde hierop zowel bij de accountancy als bij het fiscaal advies bij de top tien favoriete dienstverleners. In totaal koos 13% van de ondervraagden Alfa als favoriete accountant. De afdeling fiscaal advies van Alfa, werd door 7% als favoriet gekozen.