Banner

MT500: Alfa scoort goed met aantrekkelijk werkgeverschap

27 september 2018 | Door:  Marco Vermin

Alfa staat op de derde plaats genoteerd in de rubriek runner up in de reputatie bij ondernemingen. Ook scoort de organisatie vijf sterren in de rubriek aantrekkelijke werkgever in de sector advocatuur, accountancy & management consultancy. Deze uitslag staat genoteerd in de MT500. De MT500 is het verslag van een jaarlijks onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven. Het onderzoek is uitgevoerd door het Centre for Business Innovation van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Marco Vermin, lid Raad van Bestuur van Alfa, is blij met de vijf sterren die de organisatie kreeg op het gebied van aantrekkelijk werkgeverschap. “Veel van onze medewerkers zijn mede-eigenaar van ons bedrijf en dat zorgt voor een bijzondere, betrokken cultuur. Wij stimuleren onze collega’s in hun ontwikkeling. Hun carrière is bij ons in goede handen en daarom bieden wij de mogelijkheid tot een gevarieerd opleidingsprogramma in onze Alfa Academie. Ik vind het mooi om te zien dat ook andere bedrijven dit zien en dat dit het resultaat is van het feit dat Alfa wordt beoordeeld als een aantrekkelijke werkgever.” Ook relatiemanager Dirk-Yde Sjaarda onderstreept dit. “De organisatie is goed voor het personeel, maar het personeel ook goed voor de organisatie. Medewerkers krijgen veel ruimte om initiatief te nemen en bijvoorbeeld snel te schakelen om proactief te adviseren.” Tevreden medewerkers resulteert dus ook in een goede reputatie bij ondernemingen. Uit eigen onderzoeken blijkt dat een derde van de klanten Alfa waardeert met een rapportcijfer 9+.

En dat wordt ook gezien door de branche. 1601 managers van 800 bedrijven werden gevraagd om de bedrijven te rangschikken ten aanzien van vier aspecten: aantrekkelijk werkgeverschap, klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van uitvoering. Alfa kwam in de sector op de derde plaats als runner up uit de bus en als eerste accountant. “Een compliment aan al onze medewerkers”, aldus Vermin.

Lees meer: 

Marco Vermin

Marco Vermin

Lid Raad van Bestuur

088 2531000 | mvermin@alfa.nl


Meer over Marco