Banner

Alfa verdient 'aanmoedigingsprijs' bij prijsuitreiking Driehoek 3D Trofee

26 november 2020 | Door:  Fou-Khan Tsang

Alfa is in oktober 2020 door de Alliantie Medezeggenschap & Governance (AMG) genomineerd voor de Driehoek 3D Trofee 2020/2021. Dit is de prijs voor organisaties met robuust en inhoudelijk overleg tussen de (centrale) ondernemingsraad en de raad van commissarissen of raad van toezicht en het bestuur/de directie, oftewel de ‘driehoek’ medezeggenschap, toezicht en bestuur. De 3D staat voor dialoog, duurzaamheid en diversiteit. Op 25 november vond de prijsuitreiking plaats, Zuyderland is als winnaar uit de bus gekomen.

Fou-Khan Tsang, voorzitter van de raad van bestuur bij Alfa: “Ik ben nog steeds bijzonder trots dat onze organisatie genomineerd is voor de Driehoek 3D Trofee. Zuyderland is een terechte winnaar, en wij zijn trots dat wij bij de top 3 behoren. Wij hebben als raad van bestuur een hele goede relatie met de ondernemingsraad en de raad van commissarissen waarbij de scherpte niet wordt gemeden.” De jury beargumenteerde tijdens de uitreiking dit als volgt: “Wij zijn onder de indruk omdat alle partners in de driehoek aantoonbaar werken aan het professionaliseren van het overleg. Zo is de ondernemingsraad meegenomen in het verbeterprogramma kwaliteit, een strategisch speerpunt voor de hele sector.” Daarnaast gaf de jury aan dat Alfa een 'aanmoedigingsprijs' verdient, omdat het een organisatie is die elkaar zoekt om vorm te geven aan het medezeggenschap. Ook werd benoemd dat het duurzaamheidsbeleid met de internationale standaard, de organisatie is aangesloten bij B Corp, opvallend is.

Kijk naar de video over de bijzondere samenwerking tussen de raad van bestuur, ondernemingsraad en de raad van commissarissen.

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan