Ondernemers in beeld

Albert Nieuwenhuis: Alfa en duurzaamheid

In deze video laat klantbeheerder én agrarisch ondernemer Albert Nieuwenhuis zien op welke manier duurzaamheid in zijn bedrijf verweven is en wat voor hem de toegevoegde waarde daarvan is. 

IslandBerry

De cranberry is een populaire, zeer gezonde bes, die Nederland grootschalig importeert uit Amerika. Waarom? De zeer beperkte groep cranberrytelers die ons land rijk is, kan de forse binnenlandse vraag naar cranberry’s volstrekt niet aan. Jan en Jantina Buijs behoren met hun Texelse bedrijf IslandBerry tot die groep telers. Zij ontdekten echter al snel dat er heel wat bij komt kijken om cranberry’s succesvol te telen. Dat verhaal delen zij via hun kenniscentrum en tijdens rondleidingen ook graag met anderen.

Luva Borstelfabriek

Als zijn vader vroegtijdig komt te overlijden, is Martin Lurvink op zijn 24ste ineens directeur van Luva in Aalten. Met ervaring op de politieschool en in de jeugdzorg is hij de zesde generatie van de 200 jaar oude borstelfabriek. Martin kijkt terug naar het hectische begin van toen: "Ik moest in één keer een bedrijf runnen, en het was nog in de crisis ook." Ondertussen heeft Borstelfabriek M.J.J. Lurvink B.V. – de officiële naam – de wind mee. En is Martin zelfs eigenaar van nog twee ondernemingen, Samtessi en Van Berkel Trading.

Chocolaterie Zuccotto

"Het is een familiebedrijf en we maken verschillende producten van chocola...Wat we vooral hier doen is dat we proberen met lokale producten te werken. Ik denk dat wij over 5 jaar nog een stap verder zijn. We zijn bezig met een overdracht van vader naar zoon. Kees (Leeflang) kwam bij ons in de oude locatie en heeft liefde voor chocola. Wij ook. Daar kom je toch samen mee op een gegeven moment. We zijn toen naar een nieuwe locatie gegaan en we hadden een nieuwe accountant nodig. Dan kom je tot een nieuwe samenwerking.  En die samenwerking breng je tot uitdrukking doordat je samen een chocolaatje ontwikkelt..."

Bouwbedrijf Werkhoven

"De bouw is mij echt met de paplepel ingegoten..ik vind het een fantastisch vak. Als je iets maakt met je handen, wat je afgesproken hebt met de klant. En uiteindelijk is het werk klaar en je rijdt weg..en alles werkt zoals je het afgesproken hebt met je klant. In de 2 jaar dat ik nu met Alfa samenwerk is er voor mij heel veel veranderd. De groei met bedrijven, personeel, contracten maken..dat was voor mij allemaal onbekend terrein. Het duurzaam bouwen, daar zitten voordelen in, daar komen ze ook allemaal mee."

Maatschap Dekker

"Wij beheren een melkveebedrijf, een maatschap met mijn ouders en vrouw. Ongeveer 150 melkkoeien melken wij hier, met 170 hectare grond. Bijna volledig gepacht. En wij melken hier 1,3 miljoen liter melk. Al meer dan 25 jaar zitten wij bij Alfa." "Met BAS Melkvee Plus wil Alfa melkveehouders inzicht geven en overzicht geven van de belangrijkste processen op hun melkveebedrijf." "Het mooiste is dat ik tijdens het eerste kwartaal al even met Alfa om de tafel ga zitten en bespreek hoe we vorig jaar gedraaid hebben en een plan maak voor de aankomende twee jaar."

Veninga Hijken Bloembollen BV

De familie Veninga in Hijken runt al tientallen jaren een bloembollenbedrijf. En voor de de tweede keer in hun leven hebben ze te maken met een bedrijfsoverdracht. 

Pluimveebedrijf van der Veen

Het is een mooi plaatje aan de Hardenbergerweg in Bergentheim: 20 hectare grasland waar zo’n 40.000 vrije uitloopkippen rondscharrelen. Ook de drie energiezuinige en moderne stallen met zonnepanelen op het dak, zijn een heuse blikvanger. Bij Pluimveebedrijf Van der Veen staan dierenwelzijn en kwaliteit hoog in het vaandel.

Camping Diever

Onlangs zijn wij op bezoek geweest bij de familie Ike in Diever. Niels en Shirley hebben sinds vorig jaar de camping van zijn ouders overgenomen.
Hoe hebben zij dit gedaan?