Ondernemers in beeld

Chocolaterie Zuccotto

"Het is een familiebedrijf en we maken verschillende producten van chocola...Wat we vooral hier doen is dat we proberen met lokale producten te werken. Ik denk dat wij over 5 jaar nog een stap verder zijn. We zijn bezig met een overdracht van vader naar zoon. Kees (Leeflang) kwam bij ons in de oude locatie en heeft liefde voor chocola. Wij ook. Daar kom je toch samen mee op een gegeven moment. We zijn toen naar een nieuwe locatie gegaan en we hadden een nieuwe accountant nodig. Dan kom je tot een nieuwe samenwerking.  En die samenwerking breng je tot uitdrukking doordat je samen een chocolaatje ontwikkelt..."

Bouwbedrijf Werkhoven

"De bouw is mij echt met de paplepel ingegoten..ik vind het een fantastisch vak. Als je iets maakt met je handen, wat je afgesproken hebt met de klant. En uiteindelijk is het werk klaar en je rijdt weg..en alles werkt zoals je het afgesproken hebt met je klant. In de 2 jaar dat ik nu met Alfa samenwerk is er voor mij heel veel veranderd. De groei met bedrijven, personeel, contracten maken..dat was voor mij allemaal onbekend terrein. Het duurzaam bouwen, daar zitten voordelen in, daar komen ze ook allemaal mee."

Maatschap Dekker

"Wij beheren een melkveebedrijf, een maatschap met mijn ouders en vrouw. Ongeveer 150 melkkoeien melken wij hier, met 170 hectare grond. Bijna volledig gepacht. En wij melken hier 1,3 miljoen liter melk. Al meer dang 25 jaar zitten wij bij Alfa." "Met BAS Melkvee Plus wil Alfa melkveehouders inzicht geven en overzicht geven van de belangrijkste processen op hun melkveebedrijf." "Het mooiste is dat ik tijdens het eerste kwartaal al even met Alfa om de tafel ga zitten en bespreek hoe we vorig jaar gedraaid hebben en een plan maak voor de aankomende twee jaar."