Banner

Tevredenheidsonderzoek medewerkers: Alfa scoort als werkgever hoger dan landelijk gemiddelde

1 juni 2021 | Door:  Renger Hack

Alfa mag zich tegenwoordig ‘World-class Workplace’ noemen. Die titel is de uitkomst van een medewerkerstevredenheidsonderzoek, uitgevoerd door Effectory. Het onderzoeksbureau keek naar zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. 

Op alle onderdelen scoren we zeer positief. Uitschieters is het rapportcijfer voor Alfa als werkgever: 7,8, waar het landelijke gemiddelde blijft steken bij 7,2. Voor dit onderzoek zijn 1022 medewerkers uitgenodigd. Van hen hebben 943 medewerkers hun mening gegeven, een opvallend hoge respons van bijna 93 procent. 

Benutten potentieel medewerkers 

Voorheen stond het onderzoek bekend als ‘Beste werkgevers’. Het keurmerk ‘World-class Workplace’ is alleen voor die werkgevers die boven het gemiddelde van het land of de sector die voor de organisatie van toepassing is scoren. “Het keurmerk laat zien dat Alfa goed in contact staat met haar medewerkers. Ook wordt het potentieel van de medewerkers benut om van binnenuit voortdurend de organisatie te verbeteren om zo duurzaam succesvol te blijven”, zegt HR-adviseur Renger Hack van Alfa. 

Medewerkers ‘groeien bij Alfa’ 

Alfa investeert al langer in goed werkgeverschap. Met het programma ‘Groeien bij Alfa’ wil de accountantsorganisatie medewerkers continu inspireren om zich te blijven ontwikkelen. Daarvoor kent Alfa onder meer de jaarlijkse Alfa leerdag, waar alle medewerkers de kans krijgen om zich op uiteenlopende terreinen te laten informeren. In verband met corona ging de fysieke leerdag vorig jaar niet door. Het alternatief was de Alfa Groeimaand in november, een groot digitaal succes. 

Bekijk onze vacatures 

Ook werken bij een organisatie die World-class is, maar wel overal dichtbij? Neem eens een kijkje op de vacaturepagina