Medewerkersparticipatie

Eén van de meest belangrijke pijlers van het succes van Alfa is de MEBO-regeling. Deze regeling zorgt voor oprecht betrokken en loyale medewerkers die zich inzetten voor een duurzame toekomst van Alfa. Lees hieronder hoe dat werkt.

​Alfa heeft bijzondere eigenaren: de medewerkers van de kantoren. Want bij Alfa kunnen medewerkers via de MEBO (Management and Employee Buy Out) door de aankoop van certificaten mede-eigenaar van Alfa worden. Iedere medewerker met een vast dienstverband en ongeacht welke functie mag deze certificaten aankopen.

Bij Alfa werken ondernemers

Die certificaten versterken de saamhorigheid en het ondernemerschap van onze medewerkers. Het is niet voor niets dat klanten van Alfa vaak in onderzoeken aangeven dat we ‘ondernemend’ zijn ingesteld. Dankzij de mogelijkheid tot participeren in de organisatie werken er bij Alfa ook heel veel ondernemers. Die participatieregeling maakt Alfa uniek.

Samen duurzaam ondernemen

Bovendien draagt medewerkersparticipatie bij aan een duurzame organisatie. En dat Alfa een duurzame organisatie is blijkt onder andere uit onze B Corp status. De MEBO-regeling maakt een belangrijk onderdeel uit van de duurzaamheidsstrategie van Alfa en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van deze status van duurzame en sociaal betrokken onderneming. Andere initiatieven met betrekking tot duurzaam ondernemen zijn terug te vinden op de duurzaamheidspagina.