Banner

Alfa ‘Best for the World’ in jaarlijks onderzoek B Corp: governance en werkgeverschap

20 juli 2021 | Door:  Fou-Khan Tsang

Tweemaal krijgt Alfa Accountants en Adviseurs het predikaat ‘Best for the World’ in het jaarlijkse onderzoek van B Corp. Alfa, B Corp sinds 2014, krijgt die vermelding omdat de accountantsorganisatie in haar categorie bij de beste 5% B Corps ter wereld scoort op twee gebieden: ‘Governance’ (transparantie) en ‘Workers’ (werkgeverschap). “Een mooie beloning voor de reis die zeven jaar geleden begon”, reageert Fou-Khan Tsang, voorzitter van de raad van bestuur van Alfa.

Het B Corp-keurmerk staat voor bedrijven die sociaal en duurzaam ondernemen voorop stellen. Inmiddels is het aantal bedrijven en organisaties dat is gecertificeerd opgelopen tot meer dan drieduizend in bijna tachtig landen. Kandidaten die B Corp willen worden wacht een strenge selectie. Een bedrijf moet goed scoren op vijf aspecten van verantwoord ondernemen: duurzaamheid, arbeidsrechten, transparantie, klanten en de (lokale) gemeenschap.

‘De beste vóór de wereld’

Per jaar monitort B Corp de resultaten van gecertificeerde ondernemingen en organisaties. Degenen die tot de 5% best scorenden behoren in hun eigen categorie mogen zich ‘Best for the World’ noemen. Die eer valt Alfa te beurt op het gebied van Governance en Workers, in de categorie van 250 medewerkers en meer. “Deze bedrijven concurreren niet alleen om de beste van de wereld te zijn, maar de beste vóór de wereld, in het voordeel van mensen, maatschappij en de planeet”, verklaart B Corp de status van Best for the World.

Nominatie voor governance

De inspanningen met betrekkking tot governance zijn al eerder opgevallen. In oktober van het vorig jaar was er een nominatie voor de Driehoek 3D Trofee 2020/2021. Die prijs is bestemd voor organisaties met een robuust en inhoudelijk overleg tussen de (centrale) ondernemingsraad, de raad van commissarissen of raad van toezicht en het bestuur of de directie. Van de top 3 genomineerden kreeg Alfa uiteindelijk de aanmoedigingsprijs; enerzijds voor de manier waarop de medezeggenschap is vormgegeven, anderzijds voor de aansluiting bij B Corp.

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan