Ondernemersverhalen

Zonder onze klanten is er geen Alfa Accountants & Adviseurs. Met juridisch, fiscaal en bedrijfskundig advies helpen wij hen bij het ontwikkelen van hun ondernemingen. Ongeacht de grootte of branche. Cluster Heerhugowaard/Purmerend licht periodiek een onderneming uit, waarin wij een kijkje achter de schermen krijgen. Ontdek hier de unieke verhalen van deze ondernemingen.

Uit hetzelfde hout

Ze hebben dezelfde ambities, komen uit een soortgelijk nest, zijn nuchtere west friezen en geven beide leiding binnen groeiende organisaties. Het is dan ook niet zo gek dat er een goede klik is tussen Maarten de Jong, directeur van bouwbedrijf Gevelconcept, en onze eigen Mark Vermeulen, directeur van de Alfa vestiging in Heerhugowaard.

Lees hier het verhaal van Maarten de Jong

Melkveebedrijf Oortwijn & Hellingman krijgt uitbreiding van twee dochters

Op z’n zestiende tufte hij op zijn brommertje in alle vroegte naar de Zesstedenweg in Warder. Aan z’n toenmalige stage hield Darin Oortwijn niet alleen veel ervaring over, maar ook z’n echtgenote. Samen met Sandra en inmiddels ook dochter Marly (19) runt hij de boerderij waar het in voor hem 1989 allemaal begon. En zus Wendy (17) staat ook al klaar om toe te treden tot de maatschap, maar gaat eerst nog de HAS in Leeuwarden volgen.

Lees hier het verhaal van de familie Oortwijn & Hellingman

Jasper Fijnma, van supermarktmanager tot vakman

In de supermarkt komt hij alleen nog maar om een boodschap te doen. Maar veel had het niet gescheeld of Jasper Fijma was er geëindigd als bedrijfsleider. Een onverwachte carrièremove maakt dat hij alweer jaren actief is in het leggen en onderhouden van vloeren, het maken van keukens en het verfraaien van interieurs. En niet zonder succes. De VOF die hij samen met zijn partner Ellen Groot heeft, is hoognodig toe aan een vaste medewerker.

Lees hier het verhaal van Jasper Fijnma


SnertEvent in Zuidschermer

Hij is de wandelende reclame voor knolselderij. En binnenkort, op zaterdag 25 januari, is iedereen op het teelbedrijf van Ted en Nicoline Vaalburg van harte welkom om het oer-Hollandse Gerecht in allerlei variaties te proeven. Ooit gehoord van knolselderij-ijs of knolselderijshoarma? Als 'boer Ted' is hij gastheer tijdens het negende SnertEvent op het bedrijf aan de Zuidervaart 131 in Zuidschermer. 
 

Lees hier het verhaal van SnertEvent


De Foodsisters

De Foodsisters noemen ze zichzelf, Janneke en Amande Koeman. Ja, twee zussen die óók in de weer zijn met gezonde voeding, afvallen en foodtrends. Maar dan zonder de hype die veel andere ‘foodies’ kenmerkt. De twee zussen bouwen al jaren - fulltime - gestaag door aan hun Foodsisters-imperium, met een eigen afslankprogramma, een kookboek dat het tot nummer 1 schopte, een website en lezingen en trainingen.  

Lees hier het verhaal van de Foodsisters


Loonbedrijf Borst

Officieel zou hij het rond deze tijd rustig moeten hebben. Want de piek ligt voor loonbedrijf Borst toch vooral in de zomer. ‘’Dan begin je ’s morgens om zes uur en mag je blij zijn als je ’s avonds voor tienen weer binnen bent.” Maar door de nieuwbouw van nieuwe schuren, kantoren en een kantine loopt Leo Borst eind januari nog nét niet rood aan van de stress. “Met de kerstdagen was alles wind- en waterdicht. Gelukkig zijn ze nu met de afronding bezig!”


Lees hier het verhaal van Loonbedrijf Borst


EversPartners Retail & Leisure

Van een beetje hectiek schrikt Justus Slaakweg niet. Maar de afgelopen maanden waren wel heel erg drukke tijden. Met twee partners, Hugo Jurcka en Karel de Graaff gaan zij in Heemstede als zelfstandig bedrijf verder en zijn zij geen onderdeel meer van het bureau in Velsen Noord, waar EversPartners Raadgevend Ingenieursbureau is gevestigd. Doelstelling: de specialisatie versterken in het Retail segment, waarin het kantoor nu al een sterke positie heeft in design en engineering. Zo worden er 50 Albert Heijn winkels per jaar ontworpen.


Lees hier het verhaal van EversPartners Retail & Leisure


Maalman

Het is spitsuur aan de Oudendijk 10 in Heemskerk, op het bedrijf van Jasper en Frans Maalman. “We gaan richting de piekperiode voor Allerheiligen, 1 november”, verklaart Jasper. Door het onverwachte staartje aan de zomer trekt de natuur zich echter niets aan van de teeltplanning. “De aantallen van vorige week had de handel het liefst deze week gehad.”


Lees hier het verhaal van Maalman


Luctor et Emergo

De eerste bezoekers zitten al aan de koffie in strandpaviljoen Luctor et Emergo. Van echt strandweer is geen sprake. “Maar als je wilt kun je 24 uur per dag open zijn. Er zijn áltijd mensen op het strand”, zegt Tanja Bredewout, met zoon Kevin eigenaar van het paviljoen op het strand van Camperduin dat sinds twee jaar een jaarrondbedrijf is.


Lees hier het verhaal van Luctor et Emergo


Total Hydraulics

Van pa Van der Geest - zelf bollenteler - moest Luc ook de bollen in. “Ik moet niks”, antwoordde hij met gezonde eigenwijsheid. Pas zestien jaar oud wist hij al dat hij een heel andere kant op wilde: die van de hydrauliek. Inmiddels heeft hij met Total Hydraulics een bedrijf dat het voor de wind gaat. “Wat het mooie is van hydrauliek? Dat je er overal mee te maken hebt.”


Lees hier het verhaal van Total HydraulicsWhite Ranch

“Ach, we houden onszelf van de straat.” Het is het even nuchtere als humoristische antwoord van Myrna de Wit op de vraag of het allemaal niet wat véél wordt, op de White Ranch. Want het bedrijf aan de Groenedijk in Assendelft is een biologische boerderij met koeien en geiten, een zorgboerderij, een boerderijwinkel, een kaasmakerij, een rustpunt, een educatieplek en een moestuin met kas waar ze voor de voedselbank groente telen.


Lees hier het verhaal van White RanchStam-Schaap

De rode biet. Veel Hollandser kom je groenten niet tegen in de supermarkt. “O, maar ze gaan de hele wereld over hoor. Zelfs tot aan Japan toe!” Kees Schaap, een van de drie compagnons in Stam-Schaap Agro, kan het weten. Het teeltbedrijf is verantwoordelijk voor een groot deel van de nationale krotenproductie. Maar liefst 150 hectare heeft Stam-Schaap tot zijn beschikking.

Lees hier het verhaal van Stam-Schaap Gebr. Poel

Zesenzestig jaar is hij zelf, Niek Poel. Broer Piet (78) doet het sinds een heupoperatie een paar jaar terug wat rustiger aan. Samen met een medewerker van uitzendbureau runnen de gebroeders Poel al tientallen jaren hun melkveebedrijf tussen Assendelft en Beverwijk. “Stoppen? Waarom zouden we? Ach joh, ik loop m’n hele leven al rond tussen dit spul. Ik weet niet beter!”

Lees hier het verhaal van Gebr. PoelMaaibootservice De Weed

Van monteur werd Niels Breedijk samen met echtgenote Anne-Marie ineens ondernemer. Met Maaibootservice De Weed in Venhuizen heeft hij onderhand zijn handen vol aan het schoonhouden van sloten in half Noord-Holland. “Ja, het is zo gelopen”, zegt Niels over zijn opmerkelijke carrièrestap. “Maar ik vind het prachtig!”

Lees hier het verhaal van Maaibootservice De WeedSnackbar Wip-in

“Twee patat. Mét!” Twee strandbezoekers vallen uitgehongerd binnen bij snackbar Wip-In. Die frietjes gaan hen niet teleurstellen, weet eigenaar Jorgen Ruhl al. “Sinds jaar en dag werken we al met verse aardappels!”, zegt hij. En ook het uitzicht smaakt naar meer. De snackbar staat pal aan de rand van het strand, op het gezellige Dorpsplein van Callantsoog.

Lees hier het verhaal van Wip-inDennis Bark: 'Het zijn zesdaagse werkweken.'

Tweeëntwintig was hij toen hij voor zichzelf begon. Met een opleiding hydrauliek op zak kon Dennis Bark aan de slag voor het onderhoud van een sorteermachine bij een grote afvalverwerker. Een paar opleidingen verder mag hij zich loodgieter noemen. En ondertussen weet hij met zijn eigen bedrijf Deba Constructie het werk bijna niet meer af te krijgen. 

Lees hier het verhaal van Deba Constructie

 

Jan Dijkshoorn: 'Ach, in elk vak is wel wat..'

Met negen kinderen leek een bedrijfsopvolger wel verzekerd voor Jan en Anja Dijkshoorn. Maar pas bij de negende, zoon Rob, kwam die zekerheid. Inmiddels staat alles in de steigers voor de volgende generatie op het melkveebedrijf in Wieringerwaard. Vader Jan is de laatste om te twijfelen aan de toekomst in het boerenbestaan.

Lees hier het verhaal van Jan en Rob Dijkshoorn

 

Mike Glas: “Ik ben directeur, maar ik loop net zo makkelijk met een bezem door de loods.”

Kratten vol met fris oranje worteltjes vullen de loods. Over een paar dagen liggen die worteltjes in veel supermarkten in Noord-Holland. Alleen nog even inpakken en van een etiketje voorzien. Het is dagelijks werk voor Glas Groenten, het handelsbedrijf van vader Henk en zoon Mike Glas. “Ik ben directeur, maar ik loop net zo makkelijk met een bezem door de loods.”

Lees hier het verhaal van Glas Groenten