Banner

Met de paplepel

19 februari 2024 | Door:  Karin van Boeghem - Smith

Met de paplepel

Stap je hun nieuwe pand in Opmeer binnen, dan staat je een meer dan warm welkom te wachten. Vol trots laten vader en zoon het nieuwe kantoor, de kantine, loods opslag en de werkplaats zien. De foto’s van hoe het ooit begon zijn tevens onderdeel van de rondleiding, net als een uitgebreide uitleg over het ontstaan en de groei van hún bedrijf. Van een dakdekkersbedrijf aan huis, naar advies en totaalbouw. Dit is het verhaal van de f

amilie van Diepen, het verhaal van Van Diepen Projecten & Advies

Gerard is 30 jaar wanneer hij, na twee jaar studie, zijn papieren haalt en vanuit huis zijn eigen dakdekkersbedrijf start. Al snel kwam er personeel en hielp vrouw Gurie op de achtergrond mee. Het bedrijf groeide uit zijn jas en een eerste pand in Opmeer werd aangeschaft. “Het waren mooie tijden. We werkten hard en altijd, echter met plezier. Dit bracht resultaat. We groeiden en bouwden op.” 
 

Familiebedrijf

Zonen Dave en Dennis weten niet beter dan dat de zaak een grote rol speelt in het gezinsleven. Het is dan ook niet zo gek dat beiden besluiten in het bedrijf te gaan werken. Dave, die hetzelfde vakdiploma als zijn vader haalde, werkt in de buitendienst. Zoon Dennis onderhoudt alle klantcontacten op kantoor. “Van jongs af aan was het voor mij duidelijk. Ik was 12 jaar oud toen ik hier al rondliep op de zaterdagen, ik mocht dan de schroeven sorteren. Daarna heb ik eigenlijk nooit ergens anders willen werken. Na mijn technische mbo- en hbo-opleidingen, ben ik dan ook gelijk hier aan de slag gegaan.” 

Familieberaad

Met het oog op de toekomst nam Gerard een aantal jaar geleden heel bewust al vroeg het besluit om, na goed familieberaad, samen met Dennis het overnametraject op te starten. Zoon Dave koos voor een andere rol binnen het bedrijf. Vader Gerard wil op zijn 65ste (over twee jaar) stoppen. “Uit het niets een bedrijf beginnen en opbouwen is moeilijk, echter een bedrijf overnemen en met succes door laten draaien is wellicht nog wel moeilijker. Daarom wilde ik er de tijd voor nemen en Dennis alle kans geven om zoveel mogelijk te leren. Van mij, maar we hebben ook externe hulp ingeschakeld.”

Alfa Accountants

Toen de overname steeds meer vorm begon te krijgen, kwam Alfa Accountants en Adviseurs op hun pad. “Wij hebben verstand van bouw, zij van alle financiële zaken die wij nodig hebben om de dingen goed op papier te zetten, om verder te kunnen groeien en om de overname correct te regelen. Bij Alfa hebben ze alle specialiteiten onder één dak, voor ons is dat wel zo praktisch wanneer we bijvoorbeeld vragen hebben. Bovendien zijn de Alfa adviseurs goed op de hoogte en alert, zodat ze ons proactief kunnen adviseren.”

Naast het persoonlijke contact met Alfa, bezoeken Gerard en Dennis met enige regelmaat bijeenkomsten over familiebedrijven of overnames die Alfa organiseert. “Mijn vader is mijn beste adviseur uiteraard, maar soms is het toch ook erg waardevol om adviezen van anderen te krijgen.”

Trots

Van Diepen Dak en Gevel heet anno nu Van Diepen Projecten & Advies. Naast dakbedekking is het bedrijf ook gespecialiseerd in staalconstructies, gevelbekleding, lichtstraten, overheaddeuren en aluminium dakgoten. Ze zijn een totaalbouwbedrijf voor de bouw van bedrijfshallen en kantoren geworden. Eentje waar de trots vanaf spat!

 

Karin van Boeghem - Smith

Karin van Boeghem - Smith

Senior klantbeheerder

088 2532136 | kvanboeghem@alfa.nl


Meer over Karin