Banner

Het draait allemaal om keuzes maken

24-06-2024 | Door:  Dennis Vermorken

Achter de roldeuren van een voormalige garageshowroom op een industrieterrein in het kuststadje Schagen, gaat een hypermoderne fabriek schuil, de fabriek van Alex Huibers. Fiets, loop of rijd je langs het pand, dan heb je geen flauw vermoeden dat een team van 25 man hier prefab gevels en cascowoningen voor miljoenenprojecten maakt. Maak kennis met een trotse directeur. Maak kennis met een trots team. Maak kennis met Prefab Building Systems.

“We zijn een relatief jong bedrijf”, vertelt eigenaar en directeur Alex. “Maar we hebben een sterk fundament met jarenlange ervaring van een bouwbedrijf, metselbedrijf en een houten kozijnenfabriek ineen. Sinds we in 2023, vanuit Gevelconcept Prefab met een nieuwe naam, op eigen kracht verder gingen, is het ons gelukt om onszelf nog sterker te positioneren in de bouwsector. We zijn gaan groeien en daar tot op heden niet meer mee gestopt.

Niche

Terugkijkend op de weg die hij heeft afgelegd om op dit punt te komen, zegt Alex simpelweg naar zijn onderbuikgevoel te hebben geluisterd. “Ik ben iemand die de dingen die op mijn pad komen volgt. En vanuit de banen, kansen, vragen en mogelijkheden die langskwamen, heb ik hele bewuste keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld binnen Prefab de keuze voor een niche. We kunnen alles maken, maar doen het niet. We hebben gekeken naar ons onderscheidend vermogen en daardoor gekozen voor volume. Dit biedt ons de kans om in de fabriek elke dag maximale output te leveren. Op kantoor redden we het hierdoor met een minimale bezetting.”

Team

Vraag je naar zijn mensen, dan gaat hij stralen. “Stuk voor stuk hebben ze een verhaal. En die verhalen verschillen enorm. Wat we echter allemaal gemeen hebben, is dat we geloven in ons product. Daarnaast staan we open voor ideeën, maar blijven wel bij de keuze die we hebben gemaakt wat onze afzetmarkt betreft. Kwaliteit heeft de hoogste prioriteit en dat merk je. We zijn elke dag bezig met onszelf te verbeteren en het productieproces te optimaliseren. Ik geef ze daar ook de ruimte voor en die pakken ze gelukkig met beide handen aan.”

Alfa kwam op zijn pad via Gevelconcept, zij waren er al jaren klant. Alfa kent Prefab dus goed. “En dat werkt wel zo prettig”, geeft Alex aan. “De grootste plus is het werken met het financiële planningsprogramma van Alfa. Zij hebben toegang in onze systemen, zodat we snel kunnen schakelen mocht het nodig zijn.” 

Toekomst

Wat de toekomst gaat brengen, dat laat de bevlogen directeur op zich afkomen. “Soms moet je niet alleen maar met de toekomst bezig zijn. Het is ook goed om te kijken naar wat je allemaal al hebt neergezet. We zijn door een flinke storm gegaan om hier te komen en hebben het maar mooi gered. Ik heb dan ook een rotsvast vertrouwen in het team en in het product. Over vier jaar moeten we dit pand uit. Eén van de ideeën is om dan iets over te nemen en daar bijvoorbeeld bij in te trekken. Een concrete kandidaat is er nog niet, maar die komt vast op mijn pad…”

Dennis Vermorken

Dennis Vermorken

Senior klantbeheerder

088 2532133 | dvermorken@alfa


Meer over Dennis