Diensten

Alfa Accountants en Adviseurs in Heerhugowaard biedt jou een totaalpakket aan diensten. We helpen je met de boekhouding. Zorgen ervoor dat de jaarrekening wordt besproken, maar er is meer! Wij bieden lokaal ondersteuning op het gebied van accountancy, belastingen, juridische zaken, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en alles wat daarmee verband houdt. 

Accountancy

Als ondernemer wil je continu het rendement van je onderneming optimaliseren. Alfa stelt niet alleen je jaarrekening samen, maar kan je op het gehele traject van financiële dienstverlening bijstaan. Wij analyseren jouw cijfers van A tot Z om je beter te leren kennen en jou en je bedrijf op die manier vooruit te helpen. Dichtbij vooruitgang. Jouw administratie is bij ons in vertrouwde handen. Alfa beschikt over belastingadviseurs met kennis, kunde en expertise om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Bij hen kun je terecht met al je vragen over belastingwetgeving.

Agrarische bedrijfsadvies

Alfa is thuis in de agrarische sector. De land- en tuinbouw is zelfs de oorsprong van onze organisatie. En nog altijd is agro een specialisme in onze organisatie. Je zit bij Alfa aan tafel met ervaren adviseurs en accountants, die de agrosector als geen ander kennen. We omringen je graag met brede specialistische branchekennis. Welke uitdagingen je ook tegenkomt en aangaat, wij staan naast jou met de voeten in de modder en het hoofd in de wind.

BTW advies

Met een goed btw-advies kan geld worden verdiend. Misschien wel meer dan je denkt. Om het dicht bij huis te houden: wist je dat er vaak btw is terug te vragen bij de bouw van een nieuwe woning of bij de verbouwing van een bestaande woning? Of wat dacht je van deze? "Wij sluiten niet uit dat je btw kunt terugkrijgen als je een zeiljacht of motorjacht aanschaft."

Estate planning

Estate planning is de overheveling van jouw vermogen naar een volgende generatie. Dat vermogen kan een spaartegoed zijn maar ook je woning, je onderneming of je beleggingsportefeuille. Bij de overgang van dergelijk vermogen liggen belastingen op de loer. Allereerst uiteraard schenkbelasting en erfbelasting, maar ook inkomstenbelasting en overdrachtsbelasting. De specialisten van Alfa wijzen je de fiscaal meest gunstige weg, door te adviseren over schenken, huwelijksvoorwaarden en je testament. Dichtbij de volgende generatie.

Financiering en subsidies 

Wist je dat ruim de helft van de bedrijven die recht heeft op subsidie, daar geen gebruik van maakt? Vaak omdat bedrijven de mogelijkheden niet kennen of geen tijd hebben voor de (lastige) aanvraag. Onze subsidieadviseurs helpen je graag verder met gepast subsidieadvies!

Financiële planning

Hoe heb jij je pensioen geregeld? En heb je iets geregeld als je wat overkomt (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid)? Financiële planning is een goed hulpmiddel om je meer rust te geven over je toekomst. Dichtbij een nieuwe dag. De eerste stap bij financiële planning is het in kaart brengen van je financiële huishouding. Samen met jou bespreken we wat je wensen en doelstellingen zijn. Aan de hand hiervan bekijken we of deze wensen en doelstellingen haalbaar zijn. Uiteraard beoordelen we ook hoe we je financiële situatie zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Die bevindingen leggen we vast in een financieel plan. Een dergelijk plan geeft je inzicht in je financiële situatie en daarmee vaak ook rust. 

Fiscaal advies

Belasting betalen behoort tot je maatschappelijke verplichtingen, ook al vindt niemand het leuk. Zo kijken de fiscaal adviseurs van Alfa er tegenaan. Ondertussen mag de fiscus je niet in de weg zitten als je gaat ondernemen, samenwerken, investeren, van rechtsvorm veranderen of juist je bedrijf wilt overdragen. Binnen de regels van de wet helpen we je met belasting advies graag om zoveel mogelijk belasting te besparen.   

Online diensten

Zelf je administratie, boekhouding en/of salaris regelen? Dat kan, ook bij Alfa. Er zijn verschillende pakketten, hieronder lees je kort samengevat de mogelijkheden. Neem voor meer info contact op met een Alfa-kantoor bij jou in de buurt. Wij helpen je graag verder. 

Salaris en personeel

Er komt veel kijken op het gebied van je salarisadministratie en personeelsbeleid. Is het niet omdat jouw eigen bedrijf verandert, dan wel omdat wet- en regelgeving wijzigt. Met Alfa Salaris en Personeel haal je een expert in huis. Eén die dichtbij jouw bedrijf staat en flexibel inzetbaar is voor alle aspecten waarmee je wordt geconfronteerd. En die werkt op een manier die even efficiënt als persoonlijk is.