Banner

Jongejans Luchttechniek een wereldwijde koploper

27-02-2023 | Door:  Trudy Aardenburg

“Wat kunnen wij betekenen voor de agrarische sector?”, die vraag stelden vader en zoon Jongejans zich in 1987 in een bollenschuur in Breezand. Als antwoord ontwikkelden ze een uniek product dat nu, ruim dertig jaar later, wereldwijd koploper is. Een koploper in de luchttechniek. Maak kennis met Jongejans Luchttechniek. Een enthousiaste directeur, Ronald de Boer, vertelt.

 

“Onze missie is eenvoudig. En in al die jaren eigenlijk niet veranderd. Schone lucht, daar gaat het om. Onze afzuiginstallaties werken als een stofzuiger. Stof wordt opgezogen en opgevangen in een filter. De schoongemaakte lucht wordt vervolgens weer teruggeblazen. Het resultaat? Betere arbeidsomstandigheden, minder onderhoud aan de installaties en een schoner eindproduct.”

Stilstaan 

De klanten van Jongejans zijn sorteerbedrijven die werken met aardappelen, uien, bloembollen en -zaden en knoflook. Ze bevinden zich over de hele wereld en hebben één ding gemeen. Stilstaan is geen optie. “Onze producten zijn zo goed doorontwikkeld, dat er eigenlijk geen betere verkrijgbaar zijn. Onze kennis en ervaring is groot. Tel hierbij op dat we niets uit handen geven en je krijgt gegarandeerde kwaliteit.”

In eigen hand

Vanuit de fabriek in Den Helder vertrekken elke week drie maatwerk installaties om ergens op de wereld gemonteerd te worden. Het produceren en monteren wordt altijd door eigen medewerkers gedaan. “Alle medewerkers komen uit de Kop van Noord-Holland. Het zijn harde werkers en de meeste zijn intern opgeleid. Ze kennen de producten als hun broekzak. Door alles in eigen hand houden zijn de lijnen kort. Bovendien kunnen we door deze werkwijze snel schakelen. Wat de wensen ook zijn, wij regelen het voor onze klanten.”

Het is ook de werkwijze van Alfa Accountants en Adviseurs, ondervindt Ronald sinds ze een aantal jaren geleden zijn overgestapt. “We passen goed bij elkaar. Bij Alfa werken specialisten. Ze zijn kundig en proactief. Ze nemen ons veel werk uit handen. Is er iets en zijn er vragen, dan pakken ze het op. We kunnen op ze bouwen. Net zoals onze klanten dat op ons kunnen. En dat werkt erg prettig.”  

Trots

Van een bollenschuur in Breezand naar bedrijventerrein Kooypunt in Den Helder. Van vader en zoon naar een team van ruim 35 collega’s. Van leveringen in de Noord-Hollandse bollenstreek, naar over de hele wereld. Jongejans Luchttechniek groeit snel. “Als je het mij vraagt is groei een constante schakeling tussen zes bouwstenen: missie, cultuur, structuur, mensen, middelen en resultaat. Deze moeten met elkaar in balans zijn. Alleen dan kun je goed presenteren en alleen dan ga je groeien. Wij zijn elke dag opnieuw bezig met die balans en daar is dan ook het resultaat naar. We zijn er enorm trots op.”

Trudy Aardenburg

Trudy Aardenburg

Directiesecretaresse

06 21371198 | taardenburg@alfa.nl


Meer over Trudy