Banner

Maak kennis met Anne-Marie Beers van Edelweiss Thuiszorg en Begeleiding

28 maart 2024 | Door:  Trudy Aardenburg

Je eigen mogelijkheden creëren
Ondernemen is haar met de paplepel ingegoten. Toch koos ze op haar zeventiende voor het vak van verpleegkundige. Dit met het idee om de ‘standaard’ zorg in te gaan. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en anno nu heeft Anne-Marie Beers–de Mare beide gecombineerd binnen haar ‘Edelweiss Thuiszorg en Begeleiding’. Met haar team levert ze verpleegkundige zorg en begeleiding aan kinderen op locatie en biedt ze daarnaast weekend- en vakantieopvang aan op de stolpboerderij waar ze woont. 

ZZP’er in de kindzorg

Het is nooit mijn intentie geweest om, net als mijn ouders en broer, ondernemer te worden. Ik ben er simpelweg ingerold. Na tien jaar in Davos te hebben gewerkt, onder andere met mensen met een verstandelijke beperking, ging ik bij terugkomst in Nederland aan de slag als verpleegkundige op de kinderafdeling van het AMC en daarnaast als ambulant verpleegkundige bij Esdégé-Reigersdaal. Daar werd ik benaderd of ik geen ambulante zorg aan huis wilde bieden aan een jongetje van negen. Ik besloot het te doen en werd ZZP’er in de kindzorg. Het was de start van ‘Edelweiss’, vernoemd naar de mooie bloem uit de Zwitserse bergen.”

Stolpboerderij

Toeval of niet, het was ook in die periode dat Anne-Marie haar latere echtgenoot Peter ontmoette. Hun zoektocht naar een geschikte woonplek voor hun gezin plus een koppel schapen, bracht hen naar een stolpboerderij in Stompetoren. “In eerste instantie kozen we deze plek vanwege de ruimte voor onze dieren. Niet al te lang nadat we er woonden werd mij, door een van de ouders van mijn zorgkinderen, de vraag gesteld of ik op de boerderij dag- en weekendopvang kon verzorgen. En zo geschiedde. Ik creëerde mijn eigen mogelijkheden naar aanleiding van vraag.”

Van man Peter en kinderen Sanne en Rick werd ook veel gevraagd. Immers, de zorgkinderen kwamen nu aan huis. “Weekendopvang betekent 24 uur per dag zorg, ook in de nacht. Sommige weekenden heb ik drie babyfoons naast mijn bed staan. Daar moeten je partner en kinderen wel mee om kunnen gaan. Gelukkig doen ze dat met veel liefde. Sterker nog, ze zijn aangestoken met mijn passie voor het zorg vak. Zo is dochter Sanne inmiddels zelf gediplomeerd verpleegkundige en gaat zoon Rick medicijnen studeren.”

Loslaten

Door de groeiende vraag groeide Edelweiss uit tot een bedrijf met medewerkers en met verschillende disciplines. “Ik deed altijd mijn eigen boekhouding en kwam op een punt dat het teveel werd. Uit handen geven vond ik lastig, maar het moest. Ik heb de specialistische kennis en kunde van Alfa nodig om goed te blijven draaien.” 

Het loslaten was wel een ding. Gelukkig was daar Alfa’s Zwanet de Graaf, bij wie het direct vertrouwd voelde. “Het is nog steeds wennen om niet meer de controle te hebben, maar ik ben ongelooflijk blij met de tijd die ik nu over heb om de dingen te doen waar het om draait, de dingen waar ik blij van word en die dingen die ik meer dan goed wil doen: het zorgen voor de kinderen.”