Banner

Een knaller van een kans

9 december 2021 | Door:  Maarten Dekker

Hij had de droom om ooit een keertje iets voor zichzelf te beginnen. Dat die droom nu, op zijn tweeëndertigste, al uit zou komen heeft alles te maken met toeval. En met een knaller van een kans die Auke Bonnes simpelweg niet kon weigeren. “Mijn voorganger heeft gezorgd voor een hele stabiele basis van waaruit ik nu kan gaan bouwen. Er is veel ruimte voor groei en die ruimte pak ik met beide handen aan.”

Wanneer hij vertelt over ‘zijn’ Hubo in het Noord-Hollandse dorp De Goorn, dan straalt Auke van top tot teen. Overigens met gepaste trots. “Alles wat je hier ziet is echt teamwork. Alle collega’s zijn stuk voor stuk mensen met enorme kennis en ervaring die doen wat ze leuk vinden. En dat plezier straalt niet alleen van hen af, maar ook van onze winkel. En van mij dus.”

Twijfel

Terug naar het begin. De overname. Na zijn verhuizing vanuit Broek in Waterland naar een klushuis in Spierdijk werd Auke vaste klant bij de Hubo bij hem om de hoek. Hij leerde er de mensen kennen en deelde met hen de passie voor het klussen. Per toeval hoorde hij dat er een nieuwe franchiser gezocht werd voor dit filiaal. Een zaadje werd geplant.

Vele gesprekken met zijn vrouw volgden. Hij had immers een goede en leuke baan plus een jong gezin. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en besloten ze ervoor te gaan. Een eerste oriënterend gesprek met de vorige eigenaar volgde en daarna was er het contact met de franchisegever. Vanaf dat moment rolde het balletje snel.

“Ik had echter geen idee hoe dit aan te pakken en zocht naar een partij om mij met de zakelijke en financiële kant te helpen. Via een tip kwam ik in contact met Maurice van Schagen, relatiemanager bij Alfa. Een schot in de roos vanaf de eerste afspraak. Bij Alfa weten ze niet alleen waar ze het over hebben, ze weten ook hoe het hier in de regio werkt. Dat geeft vertrouwen en heeft zeker bijgedragen aan de durf om het avontuur aan te gaan.”

In controle

Gedurende het traject heeft Alfa geholpen met het uitwerken van de prognose, met het ondernemersplan, met de biedingen en met de contacten bij de bank. Ze liepen mee aan de zijlijn totdat alles rond en geregeld was. “Nu heb ik voor de dagelijkse gang van zaken contact met klantbeheerder Lotte Kamper. Een topper. Welke vraag ik ook heb, ze kijkt er niet vreemd van op en zorgt voor een antwoord. Ze helpt me met mijn aangifte, doet de controle van de boekhouding en de loonadministratie. Hierdoor heb ik die kant van het ondernemerschap in controle. En dat is wel een hele fijne en geruststellende gedachte.”

Knappe handen gezocht

Als nieuwbakken ondernemer kent Auke nog wel andere zorgen. De zaak loopt goed, hij heeft een topteam om zich heen en de vooruitzichten zijn gunstig. “Kijkend naar de toekomst en het plan om te groeien is het alleen verdomde lastig om de juiste vakmensen te vinden. Mensen die net als wij gepassioneerde klussers zijn. Daarom doe ik graag een oproep. Heb je twee knappe rechterhanden en houd je van werken? Meld je dan. Wij leren je de rest wel. Wees welkom bij Hubo in De Goorn!”  

Maarten Dekker

Maarten Dekker

Directievoorzitter

088 2532109 | mdekker@alfa.nl


Meer over Maarten