Banner

Een groot geloof - Marloes van der Veer - Centrum het Antwoord

13-04-2023 | Door:  Trudy Aardenburg

Ze is eigenwijs en helemaal niet zo makkelijk. Althans, dat zijn haar eigen woorden. Wanneer je zorgonderneemster Marloes van der Veer spreekt zie en voel je echter vooral passie. Voor haar bedrijf, haar mensen en speciaal voor haar cliënten. Haar verhaal is er eentje van durf, vertrouwen en succes, maar ook eentje van groot verlies en verdriet. Alfa Accountants en Adviseurs mag sinds een aantal jaar een bijdrage leveren aan haar verhaal. We delen het  daarom graag. 

De A van Antwoord

Na haar afstuderen ging ze op zoek naar een baan. Ze nam simpelweg de Gouden Gids op schoot en startte met bellen. Bij de A van Antwoord was het gelijk raak. Van de toenmalige eigenaar kreeg ze een kans en die pakte met beide handen aan. “Dat is inmiddels alweer 20 jaar geleden! We zijn sindsdien van ver gekomen tot wat Centrum het Antwoord anno nu is, een samenwerkingsverband van orthopedagogen, psychologen, gz-psychologen, orthopedagoog-generalisten en creatief therapeuten. Wij bieden onderzoek en begeleiding bij leerproblemen en sociaal-emotionele problemen aan kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en hun ouders en bieden onze diensten aan scholen aan.”

Terug naar toen, naar het jaar 2003. Wat begon als extra handen om uit te breiden, werd al snel uitbreiden naar meerdere locaties in de regio. “En dus nog meer mensen aantrekken. Zo ook mijn studiegenoot en vriendin Desiree Feld-Smit. Samen zetten we een vestiging in Heerhugowaard op. Het bleek een match. En toen in 2010 de praktijk overgenomen werd door een stichting, werden we beide locatieverantwoordelijken. Een ongelooflijk leerzame periode, als student Pedagogische Wetenschappen leer je immers niets over leidinggeven, om maar een voorbeeld te noemen.”

Een intense periode

Toen het bedrijf verkocht zou worden, pakten Marloes en Desiree de volgende kans. Ze namen het deze keer zelf over. Centrum het Antwoord in haar huidige vorm was een feit. Contracten werden binnengehaald en ook nu groeide het bedrijf. Totdat het noodlot toesloeg en Desiree ongeneeslijk ziek bleek. “Een hele intense periode. Vooral omdat je aan de ene kant vriendinnen bent en ik er in de eerste plaats in alle opzichten voor haar en haar gezin wilde zijn. Je bent echter aan de andere kant ook zakenpartner met de verantwoordelijkheid voor je medewerkers en cliënten. Die dubbelrol was een ingewikkelde.”

Het werd al snel duidelijk dat het Desiree haar wens was dat Marloes door zou gaan om hun beider toekomst waar te maken. “Toen dat eenmaal was uitgesproken ben ik om tafel gegaan met Alfa. Om verder te kunnen moest Desiree worden uitgekocht. Een procedure waarvan wij geen flauw idee hadden hoe dat in praktijk in zijn werk ging. Alfa heeft ons enorm knap begeleid. Het contact was zakelijk, maar ook heel persoonlijk. Hierdoor werd dit in een hele heftige periode toch een mooie ervaring. En daar ben ik ze nog altijd zeer dankbaar voor, want doordat het zakelijke deel was afgerond, kon ik weer vriendin zijn.” 

Altijd 

In 2020 overlijdt Desiree. Toch is ze op alle locaties nog altijd aanwezig. De schilderijen die ze in haar vrije tijd maakte hangen aan de muur en bieden niet alleen troost aan de medewerkers, ook de jonge cliënten vinden ze prachtig. Inmiddels is er, bijgestaan door Alfa, een derde locatie in Zwaag bijgekomen en is het team verder uitgebreid tot 20 medewerkers. “Ik kijk vooruit en heb mijn blik vooral op de toekomst gericht. Toen Desiree en ik begonnen was het geloof in onszelf en in onze kracht van zorg groot. Dat geloof geeft mij de moed om door te gaan, ik draag het én Desiree altijd met mij mee.”