De visie van Eline de Vries op de sector transport en logisitiek

Eline de Vries, eigenaar van #ITSMYDRIVE en werkzaam als consultant, content creator, presentator, bedrijfswagenjournalist en ‘mooi weer-chauffeur’ maakt namens Alfa content over de sector transport en logistiek. Lees hieronder haar columns.

Column 1: Gedreven

De transportbranche is in beweging. Om als ondernemer het hoofd boven water te houden, is een flinke dosis gedrevenheid geen overbodige luxe.
Lees hier de column.

Column 2: Code 95

Als beroepschauffeur ben je verplicht om elke vijf jaar 35 uur nascholing te volgen om de basiskwalificatie Code 95 te behouden. Weggegooid geld, of de investering waard?
Lees hier de column.

Column 3: Meten is weten

Nog even en het negatieve stigma rond chauffeurs kan de prullenbak in. Er is in het transport steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl en het verbeteren van bijvoorbeeld het rijgedrag. En dat is niet voor niets…
Lees hier de column.

Column 4: Benchmarken

Soms is het goed de balans op te maken en jezelf langs een meetlat te leggen: hoe gaat het met de groei van mijn bedrijf en hoe verhoudt zich dat tot de andere spelers in het veld?
Lees hier de column.

Column 5: Verlengen rijbewijs

Afgelopen periode is er veel te doen geweest over de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Daarbij is vooral ingezoomd op 75-plussers die dit treft. Uiteraard is dit meer dan terecht. Maar graag sta ik stil bij een andere groep die hier flink door geraakt wordt: de transportsector.  
Lees hier de column.

Column 6: Duurzaamheid

Het nieuwe jaar is van start! Terugkijkend was ‘duurzaamheid’ toch wel hét begrip waar we in 2019 niet meer onderuit konden. En in 2020 krijgt de sector transport en logistiek er alleen maar meer mee te maken.
Lees hier de column.

Column 7: Corona slaat toe

Het Coronavirus slaat toe. En hóe. De berichten volgen zich nu zo snel op, dat ik niet meer kan bijhouden -laat staan bevatten- wat er allemaal gebeurt. De stip aan de horizon mist en dat maakt alles momenteel vreselijk onzeker.
Lees hier de column.

Column 8: Transportsector wordt hard geraakt

Eigenlijk kan ik de woorden corona, COVID-19 en crisis niet meer luchten. Het leek een paar weken weer goed te gaan. Waar het tot voor kort nog onbekend was of we dit moment zouden bereiken, zitten we er nu middenin: de tweede golf. En het komt voor velen allemaal wel erg dichtbij nu.
Lees hier de column.