Personeel en transport

Alfa Accountants en Adviseurs is dé adviseur die jouw sector kent. We kennen de CAO door en door en ondersteunen jou als transportondernemer met alle vragen omtrent personeel. Hieronder nemen we je mee in een stuk dienstverlening van Alfa bij haar klanten en enkele tips:

Salarisadministratie in de transportsector: “Het gaat regelmatig fout”

Elke sector kent zijn eigen complexiteiten die het werk van een salarisadministrateur niet gemakkelijk maken. “Maar de transportsector heeft wel héél specifieke regelingen, daar zit echt nog wel een groot verschil in”, zegt Yoeri Plas. En hij kan het weten: als salarisadviseur van Alfa Salaris en Personeel voor de transportsector komt hij die regelingen nogal eens tegen. Met alle gevolgen van dien. “Specifieke kennis van de sector is niet bij elk accountantskantoor aanwezig, wat kan leiden tot veel fouten in de salarisadministratie.”

Lees hier verder

Inhouding werknemerspremie sociaal fonds soms toch op brutoloon

Een aantal bedrijfstakken kent een sociaal fonds. Een sociaal fonds verzorgt vaak voorlichting en informatie voor de betreffende bedrijfstak. Sommige sociaal fondsen bieden binnen de sector ook opleidingen aan of bijdragen daaraan.

Lees hier verder

Hoe ga je als werkgever om met een medewerker die in het buitenland woont?

Ben je een Nederlandse werkgever en neem je een buitenlandse werknemer aan? Daar komt een hoop bij kijken. Denk hierbij aan de belastingplicht en de sociale zekerheid van de werknemer. Niet goed de regels volgen kan voor zowel jou als voor je werknemer ernstige gevolgen hebben. Dit artikel zet op een rijtje waar je aan moet denken.

Lees hier verder

Hoe doet Alfa het bij haar klanten? Vredeveld beweegt van wielen naar slim organiseren

Onze klant Vredeveld vertelt in dit artikel hoe Vredeveld zich ontwikkelt en hoe Alfa hen hierin ondersteunt. 

Lees hier verder