Benchmarken en transport

Wil je 24/7 inzicht in resultaat en liquiditeit en wil je jouw resultaat kunnen vergelijken met andere transporteurs? Maak dan gebruik van de TLN Benchmark. Hierdoor krijg je stuurinformatie voor een gezonde toekomst. In onderstaande artikelen lichten we uit welke meerwaarde jij haalt uit benchmarken ten opzichte van jouw concullega's.

Optimaliseer je rendement in de transportsector

Het rendement in het vierde kwartaal van 2023 heeft een flinke duik genomen in de transportsector. Je merkt dat natuurlijk direct in je werkkapitaal. Maar geen zorgen, wij hebben dé oplossing om jouw rendement te beschermen én te verbeteren!

Lees meer

Krijg inzicht in jouw cijfers in vergelijking met andere transporteurs met de TLN Benchmark

Wat kost een kilometer eigenlijk? Hoe staat mijn liquiditeit er de komende maanden voor? En is mijn winst wel of niet hoog? Als transportondernemer heb je genoeg vragen te beantwoorden. Een goede accountant en adviseur kan al een heel stuk schelen. Maar wat ook veel inzicht geeft, is jouw cijfers vergelijken met die van andere transporteurs. Die mogelijkheid bestaat sinds een paar jaar. Samen met brancheorganisatie TLN tuigde Alfa de TLN Benchmark op.

Lees meer

Begin nu met de ICT-infrastructuur van je transportonderneming om straks je rendement te verhogen

Voor iedere ondernemer zijn het turbulente tijden. Maar als die ondernemer ‘toevallig’ iets doet in transport en logistiek, is het turbulentie in het kwadraat. Vooral de verduurzaming tikt fors aan.  Dan heb je ook nog de zero-emsissiezonnes, waar je met een overgansgregeling voor bestelbussen nog in komt tot 1-1-2028 en met vrachtwagens tot 1-1-2030. De beprijzing van de CO2-uitstoot hangt al jarenlang als een donkere wolk boven de sector. Grip op de cijfers houden is daarom belangrijker dan ooit.

Lees meer

Grip op jouw transportonderneming met onze transportspecialisten

Met het Alfa Management Paneel (AMP) kijk je vooruit en heb je altijd inzicht in actuele cijfers, waardoor je als ondernemer meer rust krijgt. Wanneer je als ondernemer weet aan welke knoppen je moet draaien, kun je steeds beter daar je bedrijfsstrategie op aanpassen en keuzes maken wanneer je bijvoorbeeld wil investeren in nieuwe vrachtwagens of wanneer er nieuw personeel moet worden aangenomen. Zo kunnen we samen grip krijgen op je cijfers door aan het einde van het jaar terug te kijken, maar natuurlijk ook vooruit. Ben je klaar voor de toekomst? Maar ook hoe ga je je bedrijfsvoering optimaliseren? Met dit financiele dashboard kun je blijven sturen in de mist.

Lees meer

Op jacht naar niet-financiële kengetallen in transport en logistiek

Tot nu toe hebben bedrijven in transport en logistiek nog weinig houvast. De TLN Benchmark, een co-productie van TLN en Alfa, richt zich namelijk vooral op de financiële kant van de zaak (inzicht in kosten, opbrengsten en concurrentie). Duurzaamheidsverslaggeving wint terrein. Wetgeving dwingt grote bedrijven al om inzicht te geven in hun duurzame bedrijfsvoering. Alfa wil haar eigen klanten proactief voorbereiden op die verplichtingen. Een ESG-verslag zou ook een opstap voor een ondernemer kunnen zijn richting Lean & Green-certificering.

Lees meer

Samenwerking Alfa en TLN

Sinds 2019 werken Alfa en TLN al samen. Alfa heeft speciaal voor de leden van TLN een product ontwikkeld: de TLN Benchmark. Dit product biedt transportondernemers 24/7 inzicht in resultaat, liquiditeit en vergelijking met andere transporteurs.  

Lees meer