Klantverhalen en referenties transport en logistiek

Alfa heeft ruim 350 klanten in de sector transport en logistiek. Hieronder maak je kennis met een aantal klanten en lees je ook meer over de samenwerking met Alfa. 

Van transportbedrijf naar logistiek dienstverlener - Huisman Transport

Huisman Transport in Druten (onder de rook van Nijmegen) werd 93 jaar opgericht door de opa van de huidige algemeen directeur Harrie Huisman. Inmiddels draaien zijn beide zoons zich al warm om het bedrijf over een paar jaar over te nemen. Wat begon als transportbedrijf, is die naam inmiddels ontgroeid. Er worden namelijk niet alleen transportdiensten geleverd, maar ook warehousing; opslag, overslag en montage. Zowel voor consumenten als voor de B2B-markt. Dat maakt het bedrijf tot de logistieke dienstverlener die het vandaag de dag is.

Lees hier het verhaal van Huisman Transport.

Vredeveld beweegt van wielen naar slim organiseren

Het is onderhand een van de grotere logistieke dienstverleners in het noorden en oosten van Nederland. Met honderd trucks en tweehonderd opleggers is Vredeveld vooral bekend van het transport van bouwmaterialen en bulkgoederen. De historie mag dan teruggaan tot 1937, het familiebedrijf kijkt liever vooruit. Tegenwoordig gaat het veel verder dan alleen het transport van A naar B.

Lees hier het verhaal van Vredeveld.

200-jarig E. Lafeber gaat met TLN Benchmark écht sturen

Je eigen bedrijf vergelijken met de concurrentie is dé manier om een ondernemer scherp te houden. Zeker als die ondernemer opereert in een sector waarin de marges dun zijn, zoals transport en logistiek. Brancheorganisatie TLN heeft daarom samen met Alfa Accountants en Adviseurs een bedrijfsvergelijker ontwikkeld: de TLN Benchmark. Als ondernemer heb je realtime cijfers in handen die je vertellen of je transportbedrijf wel op de goede weg zit. En: het systeem is zonder poespas te implementeren.

Lees hier het verhaal van E. Lafeber.

Tachtigjarig Van Dijk Transport kijkt vooral naar de toekomst

We varen ‘liever een stabiele koers’, zegt Gerwin van Dijk. “Als je niet meedoet met de pieken van de hoogconjunctuur, heb je ook minder last van de dalen als het een keer minder gaat met de economie.” Met die stabiele koers is Van Dijk Transport uit Kampen al tachtig jaar lang een vertrouwde naam in de logistieke sector. Het familiebedrijf mag dan een lange historie hebben, zonen Gerwin en Johan kijken met vader - en nu nog directeur-eigenaar - Dick vooral vooruit. Vorig jaar verrees op de locatie aan de Montagestraat een duurzaam pand: gasloos en voorzien van zonnepanelen.

Lees hier het verhaal van Van Dijk Transport.

A. Boer Transport uit Nieuw-Lekkerland

We zijn onderweg met Arjan Boer van Berkel en Rodenrijs naar Gouda. “Eigenlijk een thuiswedstrijd”, lacht de eigenaar van A. Boer Transport, vijftien vrachtwagens en vijventwintig medewerkers sterk uit Nieuw-Lekkerland. Eigenaar of niet, Arjan zit altijd nog het liefst zelf achter het stuur, vandaag een Scania S580. “Ik ben meer een buitenmens. Gelukkig heb ik op kantoor goeie mensen zitten die de zaak draaiende houden.”

Lees hier het verhaal van A. Boer Transport.

Elke dag verse zuivel, met dank aan Gebroeders Dunnink

Ze zijn bekende verschijningen op de weg: tankauto’s die zuivelproducten van de boer naar de fabriek brengen. Tankwagens zoals die van de Gebroeders Dunnink uit Nieuwleusen. De twintig auto’s zijn verantwoordelijk voor het transport van koemelk, geitenmelk en halffabricaten. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk en Duitsland.

Lees hier het verhaal van Gebroeders Dunnink.

Dijkema Transport - “Zo’n truck is toch de hele week je huiskamer”

Even voorbij Dendermonde zet Eddie Dijkema zijn DAF XF 106 stil langs de weg voor het interview. “Ik kan ook prima handsfree bellen in de truck. Maar nou heb ik m’n hoofd er net even iets meer bij”, lacht hij. Het nieuwe jaar is amper een dag oud of de eigenaar van Dijkema Transport heeft er al een rit naar onze zuiderburen op zitten. “Sterker, ik ben op nieuwjaarsdag al vertrokken.”

Lees hier het verhaal van Dijkema Transport.