Gecombineerde opgave

De Gecombineerde opgave is de jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. Met deze opgave lever je gegevens aan bij RVO.nl voor de Landbouwtelling, de mestwetgeving en diverse subsidies. Zo kun je onder meer uitbetaling aanvragen van betalingsrechten, vergroeningspremie, extra betaling jonge landbouwers en subsidie natuur- en landschapsbeheer (SNL-a). De Gecombineerde opgave is ieder jaar opengesteld van 1 maart tot en met 15 mei. 

Alfa helpt

Gezien het belang van de opgave voor jouw bedrijf, is het essentieel dat je alle gegevens correct en tijdig – uiterlijk 15 mei – indient. Je zit immers niet te wachten op een eventuele mestboete of korting op de bedrijfstoeslag. We zijn je graag van dienst bij het verzorgen van de Gecombineerde opgave. Wij helpen je met:

Bekijk de aandachtspunten bij de gecombineerde opgave van 2019.

Ken je ToM al?

Het invullen van de Gecombineerde opgave, inclusief het bijwerken van Mijn percelen en de aanvraag van de bedrijfstoeslag, is onderdeel van het ToM-pakket van Alfa. Met ToM – het Totaal overzicht Mineralen – nemen we jou werk uit handen. Lees meer.