Gecombineerde opgave

De Gecombineerde opgave is de jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. Met deze opgave lever je gegevens aan bij RVO.nl voor de Landbouwtelling, de mestwetgeving en diverse subsidies. Sinds 1 maart is de Gecombineerde opgave weer geopend.

Aandachtspunten 2021

De Gecombineerde opgave is de jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. Elk jaar verandert de opgave. Dit jaar worden geen extra vragen gesteld voor de Europees landbouwtelling. Ook vanuit het GLB en het mestbeleid zijn er weinig veranderingen. Toch is het dit jaar opnieuw goed opletten bij het (laten) doen van de opgave. De belangrijkste aandachtspunten hebben wij voor je op een rij gezet.

Alfa helpt

De Gecombineerde opgave is een belangrijk meetmoment van je bedrijfssituatie. De gegevens die je invult zijn van belang voor diverse regelingen, zoals de mestwetgeving en voor de uitbetaling van betalingsrechten, vergroeningspremie, extra betaling jonge landbouwers en graasdierpremie. Daarom is het essentieel dat je alle gegevens correct en tijdig – uiterlijk 15 mei – indient. Je zit immers niet te wachten op een eventuele mestboete of korting op de bedrijfstoeslag. We zijn je graag van dienst bij het verzorgen van de Gecombineerde opgave. Wij helpen je met:

Ken je ToM al?

Het invullen van de Gecombineerde opgave, inclusief het bijwerken van Mijn percelen en de aanvraag van de bedrijfstoeslag, is onderdeel van het ToM-pakket van Alfa. Met ToM – het Totaal overzicht Mineralen – nemen we jou werk uit handen. Lees meer.

Vragen? Met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

Lees ook:

Aandachtspunten bij de gecombineerde opgave 2021
Fosfaatproductie melkkoeien gebaseerd op geproduceerde hoeveelheid melk
Groter risico op vervallen betalingsrechten in 2020
Bedrijfsoverdracht met overdrachtsdatum vóór 15 mei? Let op!
Wil je in 2020 fosfaatdifferentiatie gebruiken?
Belang van tijdig inschrijven landbouwactiviteiten bij KVK
Ontvang ook de voorschotbetaling van €300 per betalingsrecht!