Banner

Vanaf 15 oktober t/m 30 november: definitieve aanvraag GLB-subsidies

3 oktober 2023 | Door:  Ina Visser

Heb je je eerder dit jaar via de Gecombineerde opgave aangemeld voor de GLB-subsidies? Vanaf 15 oktober tot en met 30 november moet je nog een definitieve aanvraag doen om de GLB-subsidies daadwerkelijk uitbetaald te krijgen. 

Alleen uitbetaling na definitieve aanvraag

Met de Gecombineerde opgave  kon je tussen 1 maart en 15 juni 2023 de aanmelding doen voor deelname aan de basispremie, eco-regeling, extra betaling voor jonge landbouwers en/of zeldzame landbouwhuisdierrassen.

Vanaf 15 oktober 2023 heb je zes weken de tijd om de definitieve aanvraag voor de GLB-subsidies in te dienen. Hierbij moet je mogelijk nog aanpassingen doen in de perceelsregistratie en het onderdeel ‘Regelingen GLB’ goed controleren. Daar kun je  de eco-activiteiten uit de Gecombineerde opgave bevestigen of (gedeeltelijk) ‘intrekken’. De subsidieaanvraag is pas compleet wanneer de definitieve aanvraag tijdig is gedaan. Meer informatie en een stappenplan kun je vinden op de RVO-site.

Wijzigingen voor mestwetgeving

Tot uiterlijk 30 november kun je ook nog wijzigingen in de gegevens voor de mestwetgeving melden, zoals de inzaaidatum van een vanggewas of de mestoppervlakte voor de bufferstroken. Dit kan met samen met de definitieve aanvraag GLB-subsidies.

Aanmelden GLB-subsidies 2024

In de Gecombineerde opgave van 2024 vindt de aanmelding plaatst voor de GLB-subsidies van 2024. De oorspronkelijke aanmeldperiode van 15 oktober tot en met 30 november 2023 is daarmee verschoven naar 1 maart tot en met 15 mei 2024. De procedure voor de definitieve aanvraag voor 2024 verloopt daardoor op dezelfde wijze als in 2023.

Vanaf het aanvraagjaar 2025 moet de aanmelding wel voorafgaand aan het aanvraagjaar worden ingediend. Voor het jaar 2025 betreft dit de periode 15 oktober tot en met 30 november 2024. Dit is gelijktijdig met de definitieve aanvraag GLB-subsidies 2024.

Alfa in jouw regio

Heb je vragen over de aanmelding of aanvraag van de GLB-subsidies of wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs in jouw regio. We helpen je graag verder!

Lees ook:

De Gecombineerde opgave is ingediend, maar de GLB-subsidie is nog niet verdiend!

Ina Visser

Ina Visser

Bedrijfskundig adviseur

088 2531451 | ivisser@alfa.nl


Meer over Ina