Met Salaris en Personeel klaar voor 2022

Alfa Salaris en Personeel informeert je graag over de wijzigingen in de wet- en regelgeving die vanaf 1 januari 2022 op je afkomen. Daarnaast nemen we je graag mee in onze visie op de krappe arbeidsmarkt. We geven je tips hoe je je personeel kunt binden en boeien en hoe je voorkomt dat medewerkers uitvallen. Ook informeren we je over de regelgeving rondom het thuiswerken.

Kijk naar onderstaande video’s of luister de podcast 'Dichtbij salaris en personeel'. Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben, neem dan contact op met je Alfa-adviseur.

Laurens Stormezand  - Arbeidsrecht

Laurens praat je bij over alles wat je op het gebied van arbeidsrecht moet weten. Hoe ga je om met flexibiliteit en de wet WAB? Wat mag je als werkgever inzake corona en vaccinatie wel en niet? En wat zijn je verplichtingen als werkgever op het gebied van de thuiswerkplek?

Astrid Schröduer - Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Astrid neemt je mee in de wereld van het leeftijdsbewust personeelsbeleid. Wat zijn er voor mogelijkheden om oudere werknemers aan het werk te houden en wat is er beschikbaar aan subsidiemogelijkheden, zoals de SLIM subsidie en het STAP budget?

Thessa van der Meij - Ouderschap en loonheffingen

Thessa vertelt je wat over de Wet WIEG, allerlei regelingen voor jonge ouders en de (on)mogelijkheden van vergoedingen bij hybride werken. Daarnaast komen de wijzigingen per 1 januari 2022 voor de loonheffingen aan bod.

René Hoogeveen - Einde corona steunmaatregelen

In deze video staat René stil bij het einde van de coronasteunmaatregelen. Voor wanneer moet je de eindafrekening indienen en welke regelingen blijven nog gelden?

Freke Boersma - Boeien en binden

Veel werkgevers worden geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt. In deze video vertelt Freke hoe je ervoor kunt zorgen dat je jouw personeel aan je bedrijf bindt. Ook gaat zijn in op de do’s en do not’s bij werving en selectie.

René Hoogeveen - Hybride werken

Het onderwerp hybride werken komt in meerdere video’s voor maar steeds vanuit een ander perspectief. In deze video praat Rene je bij over hoe je hybride werken administratief regelt en welk soort vergoedingen je kunt geven. 

Freke Boersma - Verzuimbeleid

Corona heeft in de afgelopen periode in een aantal sectoren voor meer verzuim gezorgd. In een aantal andere sectoren was er juist minder verzuim omdat de werknemer thuis aan het werk was. Freke neemt je mee in het dilemma ‘hoe nu verder?’ als iedereen zo langzamerhand weer op kantoor gaat werken.