Salaris en Personeel

Op zes locaties in Nederland heeft Alfa alle kennis van salaris en personeel gebundeld in gespecialiseerde teams: in Aalsmeer, Klazienaveen, Naaldwijk, Nijkerk, Nijverdal en Raamsdonksveer. Er is daardoor altijd een kantoor in de buurt. In elke vestiging vindt u alle expertise die een ondernemer nodig heeft. Fiscale, sociale of juridische vragen? Bij Alfa heeft u uw eigen adviseur. Die adviseur kent uw bedrijf en staat dichtbij de dagelijkse gang van zaken. Plezierige contacten dragen bij aan een efficiënte uitvoering. Dat begint bij het maken van transparante werkafspraken. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wat kan Alfa Salaris en Personeel voor u doen?


24/7 al uw salarisgegevens dichtbij
Alfa biedt een loonpakket waarbij u 24/7 toegang heeft tot uw loonproductie, de loonaangifte en managementinformatie. Het is een modulaire opzet, afgestemd op uw specifieke behoeften. Ook kunt u hier  verlofdagen in registeren en verzuim en beoordelings- en functioneringsgesprekken bijhouden. Via de module Employee Self Service hebben medewerkers online toegang tot hun eigen salarisgegevens.

Vragen over salariszaken?
Alfa is er voor al uw vragen over de fiscale beoordeling van kostenvergoedingen, de juiste toepassing van de cao, de beloningsstructuur in uw bedrijf of subsidies en premiekortingen.

Fiscale vraagstukken
Bij welke sector moet de fiscus uw bedrijf indelen om de premiedruk zo laag mogelijk te houden? Alfa adviseert. Ook over zaken als afdrachtverminderingen en de werkkostenregeling.

Arbeidsrecht
Waar moet u op letten bij het aannemen van nieuwe medewerkers? Wat kan wel en wat niet in een arbeidsovereenkomst? Hoe vaak kunt u een tijdelijk contract verlengen? En wat te doen als u niet met uitbreiding, maar met krimp te maken heeft? Ook begeleiden we u bij ontslagprocedures bij het UWV.

Sociale verzekeringen
Onze loonadviseurs kennen de sociale wetgeving en adviseren u over verzuim- en werkloosheidsuitkeringen, ouderschapsverlof, vervroegde uittreding, levensloopregeling en zorgverlof.

HRM
Alfa is uw HRM-adviseur op afstand, die dichtbij uw bedrijf staat. Bovendien beschikt Alfa over adviseurs met kennis van de DISC persoonlijkheidsanalyse. Die kan u op veel vlakken inzicht geven: in uw eigen persoonlijkheid en die van medewerkers, het opbouwen van relaties of het oplossen van conflicten.

Ziekteverzuim
Niet altijd zijn arbodiensten op de hoogte van actuele arbeidsjuridische en sociale verzekeringsaspecten. Een onafhankelijke adviseur van Alfa Salaris en Personeel kan dan optreden als casemanager en contact onderhouden met alle partijen die in een re-integratietraject betrokken zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met adviseur bij u in de buurt.