Banner

Jaaropgaven 2023 beschikbaar via Loket.nl

31 januari 2024 | Door:  Theo van Binnendijk

Misschien heeft een medewerker er al naar gevraagd in verband met zijn of haar aangifte voor de inkomstenbelasting: de jaaropgave over 2023. Wanneer in jouw salarisadministratie de overgang van 2023 naar 2024 heeft plaatsgevonden, is deze digitaal beschikbaar via Loket.nl. Dit geldt ook voor de verzamelloonstaat die veel verzuimverzekeraars jaarlijks opvragen.

Je kunt de jaargegevens eenvoudig downloaden uit Loket. Nadat je op de gebruikelijke wijze hebt ingelogd in ons salarispakket, zie je aan de linkerkant van jouw scherm verschillende omschrijvingen. Je klikt op de omschrijving 'Rapporten' (zie onderstaande afbeelding). Je ziet dan een menu met overzichten, waaronder ‘Jaaropgaven’ en ‘Verzamelloonstaat’ (zie onderstaande afbeelding).

Jaaropgaven en verzamelloonstaat

Bij de jaaropgaven kies je voor het jaar 2023. Je kunt dan een bestand aanmaken met de jaaropgaven van jouw medewerkers. Let erop dat bij het aanmaken van het bestand de optie ‘Inclusief WNL’ (dat is: inclusief de werknemers die gebruiker zijn van Werknemerloket) standaard op ‘nee’ staat. Het ligt immers voor de hand dat gebruikers van Werknemerloket hun jaaropgave zelf downloaden. Vaak vinden werkgevers het fijn de jaaropgaven van alle medewerkers op te halen. Klik in dat geval voor ‘ja’ bij ‘Inclusief WNL’.. Opslaan in het werkgeversdossier is niet zinvol omdat de documenten op elk gewenst moment opnieuw kunnen worden gedownload. Laat deze keuze dus altijd op 'Nee' staan. 


Wil je een verzamelloonstaat over 2023? Na het klikken op ‘verzamelloonstaat’, vul je achter ‘verloningsperiode vanaf’ en ‘verloningsperiode t/m’ de betreffende tijdvakken in. Je kunt dan een bestand aanmaken met de verzamelloonstaat van het afgelopen jaar (maar uiteraard ook van andere jaren). Ook hier kun je de keuze 'Opslaan in werkgeverdossier' gewoon op 'Nee' laten staan. 

Wij adviseren je bij het aanmaken van een bestand bij ‘uitvoer’ te kiezen voor PDF in plaats van één van de andere uitvoermogelijkheden. Dat geeft het mooiste resultaat bij het printen van de verzamelloonstaat.

Werknemerloket en Qwoater

Als je gebruik maakt van onze HRM-module Werknemerloket behoort het printen en verzenden van jaaropgaven door jou als werkgever tot de verleden tijd: jouw werknemers kunnen hun jaaropgave dan namelijk zelf downloaden uit Loket. Ken je deze module nog niet? Benader dan jouw contactpersoon van Salaris en Personeel. Datzelfde geldt voor de dossierfunctie van Qwoater. Hij of zij informeert je graag over de mogelijkheden.

Heb je vragen?

Wij hopen je met deze informatie van dienst te zijn. Heb je problemen met het ophalen van de gegevens? Aarzel dan niet jouw contactpersoon voor de salarisadministratie te benaderen. Hij of zij staat je graag te woord!

Theo van Binnendijk

Theo van Binnendijk

Projectleider

088 2531268 | tvanbinnendijk@alfa.nl


Meer over Theo