Werving en selectie

‘Met Alfa zorg je ervoor dat werving en selectie van personeel geen hoofdpijndossier wordt’ 

Voor ondernemers is personeel een kostbaar, maar ook een ‘onrustig’ bezit. Hoe houd je goede mensen vast? Waarschijnlijk staat boeien en binden van medewerkers hoog op de agenda. Besteed je ook genoeg tijd en aandacht aan de instroom van nieuwe collega’s? Op deze manier kun je de juiste mensen op de juiste manier inzetten voor jouw onderneming. Gelet op de krapte op de arbeidsmarkt, wordt dat een steeds grotere uitdaging.

Werving en selectie vraagt om zorgvuldige afwegingen. Alfa begrijpt dat als geen ander en gaat graag met jou de uitdaging aan om tot een goed werving- en selectietraject te komen. Dat varieert van het sparren over de afwegingen die voor jou in jouw specifieke situatie belangrijk zijn tot het ondersteunen bij elke stap in het traject. Alles is mogelijk! Om in deze variëteit van ondersteuning te voorzien, bieden we drie pakketten aan.  

1. Werving en selectie ‘to go’  

Dit pakket biedt jou als werkgever ondersteuning en reikt handvatten aan om zelf het wervings- en selectietraject op te pakken en af te ronden. 

2. Werving en selectie ‘à la carte’  

Dit is een aanvulling op het Werving en selectie ‘to go’-pakket. Samen met jou nemen we het proces van werving en selectie nader onder de loep en bieden we op een aantal cruciale punten ondersteuning. Wat vind jij belangrijk? Wat geeft jou het gevoel de juiste kandidaat geselecteerd te hebben? Welke arbeidsvoorwaarden bied je vervolgens aan de beoogde nieuwe collega aan? Voor jou kunnen dit dilemma’s zijn. Ze vragen om zorgvuldige afwegingen en keuzes.  

3. Werving en selectie ‘all inclusive’ 

Heb je slapeloze nachten? Dan hoef jij je met het ‘all inclusive’-pakket geen zorgen te maken. Wij staan je helemaal bij in het volledige traject. Altijd mét jou als ondernemer. We doen het tenslotte samen! Onze adviseur ondersteunt je in het volledige traject. Aan de ene kant als sparringpartner en aan de andere kant bij de praktische uitwerking, zoals het maken van een vacaturetekst en het beantwoorden van sollicitaties. Onze adviseur coacht je graag in dit traject, zodat je bij een volgende vacature wellicht voor het Werving en selectie ‘to-go’-pakket kunt kiezen. 

Meer informatie

Als adviseur van Alfa staan wij naast jou als werkgever en bieden wij een persoonlijke en betrokken benadering. Wij nemen je mee in de verschillende fases waardoor je in de toekomst de keuze hebt om zelfstandig dit traject te doorlopen, of samen met ons als sparringspartner. Wil je meer weten? Neem voor vragen en meer informatie contact op met een van de collega's van Alfa Salaris en Personeel. Met meer dan 35 vestigingen zijn wij 'Overal dichtbij'.