Ondernemer in beeld

Wij zijn graag een sparringspartner voor ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Dit doen we door middel van fiscaal, juridisch, bedrijfskundig en organisatieadvies. Uiteraard ontzorgen wij onze klanten graag  bij de financiële administratie en geven wij gericht financieel advies.  

We staan dichtbij onze klanten en lichten hun onderneming periodiek uit in ondernemersverhalen. Ontdek hier de unieke verhalen van deze ondernemingen.

Corné Schrama van Digo Techniek
Hij verruilde zijn werkoverall voor kantoorkleding, het sleutelen voor de verkoop en zijn eenmanszaak voor een BV. Corné droomde al van jongs af aan van een eigen onderneming. Dat was hem met de paplepel ingegoten, want als zoon van een ondernemersgezin draaide alles vroeger om de melkveehouderij. Dat dromen soms écht uitkomen, ondervond hij een paar jaar terug, toen zich een kans voordeed die hij gelijk met beide handen aangreep.

Corné Schrama van Digo TechniekLees hier het verhaal van Corné Schrama van Digo Techniek

Stephan Thakoer van Dutchwyse B.V.
Dankzij de ICT-nulmeting, een quickscan die het bedrijfskundig adviesteam van Alfa uitvoert, kwam bij het Zuid-Hollandse bedrijf Dutchwyse de chaos in de financiële administratie naar boven. Het IT-bedrijf uit Roelofarendsveen dat high end IT-oplossingen biedt aan het mkb, heeft nu weer inzicht in de structuur en actuele financiële informatie.

Stephan Thakoer van Dutchwyse B.V.Lees hier het verhaal van Stephan Thakoer van Dutchwyse B.V.

Niels van der Meer van MeerMagazijn
Hij is specialist in staal constructie/verdiepingsvloeren, tevens directeur en mede-eigenaar van twee Bv’s. Niels van der Meer ziet, nadat hij in 2009 samen met zijn broer het bedrijf van zijn vader overnam, zijn rol steeds meer veranderen. “Draaide het voorheen simpel gezegd om het inrichten van een magazijn met stellingen, tegenwoordig werk je samen met de klant toe naar een oplossing om een bedrijfshal op de meest efficiënte wijze in te richten.” Meer Magazijn zit aan de Engelandlaan 6 in Hazerswoude-Dorp en verzorgt de inrichting van magazijnen van ZZP’ers tot mkb-plussers, van Zalando tot Siemens. Daarnaast zijn de broers eigenaar van Almacon Storage Systems BV in Bleiswijk, maar daarover later meer.

Niels van der Meer van MeerMagazijnLees hier het verhaal van Niels van der Meer van MeerMagazijn

Hans van Veen van Vedette Jachtbouw
Met de modellen Vedette cabin en salon in Classic en Comfort Line, Navigator en Brutus betreedt Vedette Jachtbouw de Nederlandse en Europese wateren al ruim 20 jaar! De drijvende kracht hierachter is ondernemer en creatieveling Hans van Veen.

Hans van Veen van Vedette JachtbouwLees hier het verhaal van Hans van Veen van Vedette Jachtbouw

Aad Kuijf van Verhuurbedrijf A. Kuijf & Zn B.V.
Pagode- en partytenten, binnen- en buitenpodia, banken- en staantribunes. Groot, klein, eenvoudig en luxe. Al meer dan 90 jaar is Verhuurbedrijf A. Kuijf & Zn. een bekend gezicht op sport-, cultuur- en bedrijfsevenementen. Het familiebedrijf aan de Noordenseweg in Nieuwkoop is innovatief, toonaangevend en uniek. "Geen ander bedrijf verhuurt namelijk zowel tenten, podia als tribunes", begint Aad Kuijf, een hardwerkende ondernemer die op zijn inmiddels 64e nog steeds liever te druk is dan niets doet. :-)

Aad Kuijf van Verhuurbedrijf A. Kuijf & Zn B.V.Lees hier het verhaal van Aad Kuijf van Verhuurbedrijf A. Kuijf & Zn B.V.

Texas Termaaten van restaurant & cocktailbar Larette - februari 
Samen met jeugdvrienden Laurence Prins en Rex Enderman is Texas Termaaten trotse eigenaar van restaurant Larette (naam gevormd door eerste twee letters van hun namen). Zoek je op beoordelingen van het restaurant aan de Veelaan 15, dan komt een van de hotspots van Amsterdam er met vijf sterren bijzonder goed uit: 'geweldig, relaxed, top gegeten, heerlijke cocktails, enthousiast personeel en leuke ambiance'. Terechte pluimen, want de zaak van de 29-jarige ondernemer ziet er aantrekkelijk en professioneel uit, na een wat mindere start door corona, die zijn impact heeft gehad.

Texas Termaaten van restaurant & cocktailbar LaretteLees hier het verhaal van Texas Termaaten van restaurant & cocktailbar Larette

Frank Hoogendoorn van HKA Nieuwkoop
Frank Hoogendoorn: een ondernemer die zijn zaakjes picobello op orde heeft. Zijn bedrijf, gelegen aan de Achttienkavels in Nieuwkoop, ligt midden in een uitgestrekt landbouwgebied. Over een landweggetje met weids uitzicht over de polder en een Hollandse wolkenlucht, bereik je zijn bedrijf, dat bestaat uit een royaal kantoor en grote opslagloods voorzien van honderden zonnepanelen. Het valt direct op dat alles er netjes en verzorgd uitziet. Op weg naar zijn kantoor, passeer je eerst een weide met paarden en dan de kantine, die omgebouwd is tot bruin café :-). Frank is goed voor zijn mensen! Daar staat hij om bekend. Hij is daarmee voorloper in de loon- en grondverzet branche.

Frank Hoogendoorn van HKA NieuwkoopLees hier het verhaal van Frank Hoogendoorn van HKA Nieuwkoop

Melvin Kool van Elvacenter B.V.
Hij is enthousiast, creatief en commercieel en zoals hij zelf toegeeft ‘een druk persoon, geen vlekkeloze schooltijd achter de rug en niet in de wieg gelegd om in loondienst te werken’. Maar toch al zover geschopt dat deze jonge ondernemer Melvin Kool zich algemeen directeur mag noemen van een bedrijf dat recent gefuseerd is met een Belgische partij. Het bedrijf, dat tegenwoordig Elvacenter B.V. heet (voorheen Kool Elevator Parts B.V.), is het centrum voor lift- en roltraponderdelen en technische ondersteuning en telt dertien werknemers. Hoe fikste Melvin dit?

Melvin Kool van Elvacenter B.V.Lees hier het verhaal van Melvin Kool van Elvacenter B.V.

Bob Warmerdam van Autoglaz Haarlemmermeer
Ruitschade of een sterretje in je voorruit? Autoruiten laten tinten of blinderen? Glaslook panelen nodig voor op jouw bestelauto? Of wil jij graag ruiten of dakluiken laten inbouwen in je camper? Autoglaz Haarlemmermeer levert ‘originele kwaliteit en goed werk voor een nette prijs’. Dit schrijft eigenaar en ondernemer Bob Warmerdam op zijn website en dat is zo, want anders bestaat je bedrijf niet al bijna 30 jaar en bezit je geen royaal pand aan de Graftermeerstraat 61 in Hoofddorp.

Bob Warmerdam van Autoglaz HaarlemmermeerLees hier het verhaal van Bob Warmerdam van Autoglaz Haarlemmermeer

Tino Blok van MEA Techniek
Wij spreken af met Tino op het bedrijf dat hij 2 jaar geleden, na er eerst zelf 2 jaar gewerkt te hebben, overgenomen heeft: MEA Techniek. Het bedrijf is gevestigd in Uithoorn en gespecialiseerd in het verhelpen van emissie en geur uitstootproblemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken, zoals afgasreiniging, actief koolfiltratie en geurneutralisatie, waarbij de zorg voor het milieu altijd hand in hand gaat met het vinden van de beste oplossing voor de klant.

Tino Blok van MEA TechniekLees hier het verhaal van Tino Blok van MEA Techniek

Elvira Brouwer van Loose Florals
Bloemenzeeplafonds, flower walls, lange dinertafels aangekleed met bloemen of gedecoreerde etalages: niks is te gek voor onderneemster Elvira Brouwer. Met haar bedrijf Loose Florals schittert ze met haar bloemenkunst op bruiloften en events en bepaalt zij mede het succes ervan door het juiste gevoel moeiteloos te vertalen naar bloemen.

Elvira Brouwer van Loose FloralsLees hier het verhaal van Elvira Brouwer van Loose Florals

Stokman Transport BV
Het is volgende maand een jaar geleden dat Richard Stokman mede-eigenaar van zijn vaders bedrijf werd, dat Peet Stokman in 1977 opstartte. Zo vanzelfsprekend was het niet dat Richard nu wekelijks op de vrachtwagen zit en verantwoordelijk is voor de strakke planning: het uitstippelen en combineren van zoveel mogelijk ritten kan een uitdaging zijn. Waarom liep het anders? Omdat een paar jaar geleden zijn vader het bedrijf ter overname had aangeboden en Richard dacht ‘zo’n mooi bedrijf met goede en gezonde klanten die altijd netjes betalen, dat wil je toch behouden?’ En zo geschiedde: vader en zoon zijn nu allebei voor 50% eigenaar van een transportbedrijf dat met de nieuwe impuls hard groeiende is.

Stokman Transport BVLees hier het verhaal van Stokman Transport BV

Peter van der Meer B.V. spoorkraanverhuur
We hebben er allemaal wel eens mee te maken of horen het via via: dit weekend zijn er werkzaamheden aan het spoor of door storingen is het treinverkeer vertraagd. Vaak staan we als reiziger er niet bij stil welk werk hierachter schuil gaat. Dat alles daarna weer ‘als een trein loopt’ hebben we onder meer te danken aan spoorkraanbedrijf Peter van der Meer uit Leimuiden.

Peter van der Meer B.V. spoorkraanverhuurLees hier het verhaal van Peter van der Meer B.V. spoorkraanverhuur

Gebroeders Dalmulder Infra
In 14 jaar tijd van een kleine loods in Gein doorgroeien naar eigenaren van een enorm pand in Weesp: Een mooie prestatie en iets waar de broers Casper (42) en Yuri (41) Dalmulder uiteraard trots op mogen zijn! Als specialist in rioolwerk en kunststoflassen doen de mannen dan ook goede zaken!

Gebroeders Dalmulder InfraLees hier het verhaal van Gebroeders Dalmulder Infra

Auto Vink
Reparatie, onderhoud, APK, schadeherstel, storing diagnose en in-en verkoop van occasions. Auto Vink aan de Gersteweg 5 in Nieuw-Vennep heeft een voorliefde voor Mercedes en levert alle diensten die je bij een universeel autobedrijf verwacht, maar toch is het concept van het meer dan 35 jaar oude bedrijf net even anders: het heeft geen voorraden en geen showroom. Daarentegen vindt de import van occasions op maat plaats.

Auto VinkLees hier het verhaal van Auto Vink

Jaap Groenewoud
Jaap (34) is een van de vier vennoten van Loonwerkbedrijf Groenewoud. Naast Jaap zijn ook zijn vader, moeder en broer Dirk eigenaar van het Nieuw-Vennepse bedrijf. De geschiedenis van het échte familiebedrijf gaat ver terug. Jaap: “De opa van mijn opa, Jacob, startte het bedrijf aan het begin van de twintigste eeuw. Zijn kleinschalige bedrijf was toen gevestigd in het buurtschap ’t Kabel, iets verderop in Nieuw-Vennep. Zijn eerste aankoop was een elektromotor. Jacob was van oorsprong geen Haarlemmermeerder, maar ‘emigreerde’, vroeger was je minstens een dag onderweg, vanuit Texel naar onze polder.” Loondorsers uit die tijd oogstten de tarwe met een dorsmachine: de tarwe kwam toen niet zoals tegenwoordig gelijk van het land. Het bedrijf groeide met meerdere dorsmachines en een team van seizoenarbeiders. Rond 1929 nam zijn jongste zoon Freek het bedrijf over en begin jaren zeventig mijn opa Piet, die het in 1997 weer aan mijn vader Eric overdroeg. Ook kwamen er andere agrarische werkzaamheden bij zoals het rooien van bieten en het zaaien en rooien van uien.”

Jaap GroenewoudLees hier het verhaal van Jaap Groenewoud

Plexus Fysiotherapie
Plexus Uithoorn is 1 september 2005 opgericht en is gevestigd in sportschool Plux en in Gezondheidscentrum De Waterlinie. De overige praktijken van Plexus zitten verspreid in Amsterdam. De inmiddels 56-jarige therapeut die van oorsprong uit Vinkeveen komt, zit als enige vennoot in beide maatschappen.

Plexus FysiotherapieLees hier het verhaal van Plexus Fysiotherapie

Logitrade
Een accuraat voorraadbeheer, efficiënt orders picken, transportsystemen en een juiste opslagruimte: zomaar een greep uit de logistieke uitdagingen die Logitrade graag met haar klanten in de Benelux, van klein tot groot, aangaat. Robbert Mäkel (40) is een van de twaalf medewerkers die Logitrade succesvol in de markt zet. De Kudelstaarter is sales en marketing directeur bij deze system integrator van intra logistieke oplossingen. Samen met Joep Weel is hij sinds twee jaar eigenaar van het bedrijf en vanaf dat moment focussen beide heren zich volledig op de automatisering: van ‘Excel naar CRM’.

LogitradeLees hier het verhaal van Logitrade

Van der Hulst Bouwbedrijf
Het bouwbedrijf van Yvonne van der Hulst ligt verscholen aan de Akervoorderlaan 6 in Lisse en zet de trend op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf dat in 1964 door haar vader werd opgericht, bestond 4 oktober 55 jaar. 14 jaar geleden nam Yvonne het stokje van haar vader over en koos ze heel bewust de weg van duurzaam bouwen. Verder denken dan de wet voorschrijft, dat is wat Yvonne doet. Is het daarom dat ook haar meest recente project in Voorhout zo succesvol is en zij meerdere duurzaamheidsprijzen won?

Van der Hulst BouwbedrijfLees hier het verhaal van Van der Hulst Bouwbedrijf

Camping Everstein
De gezinscamping Everstein ligt aan de Lekdijk in de provincie Utrecht, vlakbij Vianen in een prachtig bebost gebied aan de Hagesteinse plas. Je kunt je tentje er voor een nacht opzetten, een seizoensplek voor een aantal maanden huren of nog langer verblijven in een luxe chalet. De camping wordt gerund door Kees (59) en zijn vrouw Han (59) van Soest. Het seizoen loopt van mei tot en met september.

Camping EversteinLees hier het verhaal van Camping Everstein

Norway Coatings
Norway Coatings is importeur van Jotun Decorative producten. Sinds 3 jaar zwaait Bas Jessurun de scepter, althans nu met de helft van de aandelen in handen is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse distributie van de Jotun houtbeschermingsproducten in de Benelux en Noord-Frankrijk. Jotun is een Noors bedrijf in verf en coatings dat wereldwijd in meer dan 100 landen opereert en een kleine 10.000 werknemers heeft.

Norway CoatingsLees hier het verhaal van Norway Coatings

F. van der Laan, Loon- en Grondverzet
Ferry van der Laan. Een aanpakker. Doorzetter. Creatief ondernemer. Maar bovenal een familieman. Het erf van zijn bedrijf aan de Lutkemeerweg in Amsterdam Nieuw-West laat zien wie hij is: iemand die in alles kansen en mogelijkheden ziet.

F. van der Laan, Loon- en GrondverzetLees hier het verhaal van F. van der Laan, Loon- en Grondverzet

Kevin Weijers
Nieuwe ideeën concreet krijgen? Complexe zaken klein en simpel maken? Beter samenwerken door gedrag te veranderen? Kevin Weijers inhuren voor een lezing?

Kevin WeijersLees hier het verhaal van Kevin Weijers

Floral Innovations
Innoveren in een traditionele branche. Floral Innovations is goed op weg. De start-up uit Kudelstaart houdt zich bezig met digitale visualisatie in de groene sector: product foto's worden professioneel en voordelig bewerkt en eventuele data gedreven content wordt toegevoegd op bijvoorbeeld websites en -shops. Web ontwikkeling in de groene sector is nog niet zo vanzelfsprekend, maar het jonge bedrijf van Michiel Kuipers weet precies welke oplossingen er nodig zijn om de sector naar een hoger niveau te tillen. Namelijk door het leveren van het perfecte plaatje.

Floral InnovationsLees hier het verhaal van Floral Innovations

Röling Isolatietechniek
Röling Isolatietechniek aan het Nieuwveens Jaagpad 131 ontwerpt en bouwt al ruim 30 jaar maatwerk koel- en vriescellen, stofdichte laboratoria, scheidingswanden en diverse andere oplossingen voor bedrijven en particulieren met als basis sandwichpanelen.

Röling IsolatietechniekLees hier het verhaal van Röling Isolatietechniek

Propellor
“Propellor is de motor onder succesvolle e-commerce software. We helpen groothandels en retailers met het succes van hun online business. Door slimme dingen te doen met alles wat hun klanten ons vertellen en de webshop af te stemmen op die voorkeur.” Propellor weet waar het voor staat, namelijk: het realiseren van efficiency door complexe e-commerce structuren te combineren met slimme, geautomatiseerde marketingtools. Oprichter Jeroen van der Geest staat al 17 jaar aan het hoofd van dit platform, maar deze programmeur in hart en nieren wil niks horen over termen als hoofd of management.

PropellorLees hier het verhaal van Propellor

Bakker Sport Trading
Het is een doorsnee woensdagochtend op kantoor bij Bakker Sport Trading. De telefoon rinkelt, een klant stapt de showroom binnen, de mail wordt gecheckt en de loods staat vol dozen die de deur uit moeten. “De zaken lopen goed. De laatste vier jaar maken we alleen maar groei door“, begint Jeroen Bakker die het bedrijf samen met zijn vader Frank runt. Bakkersport Trading is gespecialiseerd in de in- en verkoop van bekende sport- en fashionmerken en gevestigd in industriegebied Molenwetering in Alphen a/d Rijn. Het kantoor, de loods en showroom zijn op hetzelfde adres te vinden: Jac P Thijsseweg 13.

Bakker Sport TradingLees hier het verhaal van Bakker Sport Trading

Aannemersbedrijf K. de Jong
Nieuwbouw realiseren? Huis verbouwen of renoveren? Klusjes in onderhoud of je huis laten beveiligen met het politiekeurmerk? Dan ben je bij Aannemersbedrijf K. de Jong aan het juiste adres. Met ruim 30 jaar ervaring in de bouw weet Klaas de Jong zijn klanten te overtuigen van zijn kennis en kunde.

Aannemersbedrijf K. de JongLees hier het verhaal van Aannemersbedrijf K. de Jong

OrchiDiva
Ze komt uit Nederland, heeft een beetje Italiaans bloed, is onweerstaanbaar en betovert iedereen om haar heen met haar pure schoonheid. Vooral met de feestdagen is ze populair. Ze vraagt de nodige aandacht en neemt de tijd om te worden wie ze wil zijn: een echte diva. Haar naam is OrchiDiva Cymbidium. En wil je haar ontmoeten? Dat kan bij kwekerij OrchiDiva, kweker van pot Cymbidiums en gevestigd aan de Legmeerdijk 216 te Amstelveen.

OrchiDivaLees hier het verhaal van OrchiDiva

Automobielbedrijf Tinholt
Automobielbedrijf Tinholt, gevestigd in Velserbroek is een BOVAG-erkend automobielbedrijf en officieel dealer van de automerken Kia en Mitsubishi. Al 14 jaar een ‘gelukkig huwelijk met Kia’ zoals eigenaar Rob Tinholt het zelf noemt en al 28 jaar ervaring met Mitsubishi.

Automobielbedrijf TinholtLees hier het verhaal van Automobielbedrijf Tinholt

Buitenspeel BV
Het idee voor zijn bedrijf ontstond tien jaar geleden in Engeland. Marcel Schagen werd op de Engelse markt getriggerd door een product, wat hij gelijk een mooie aanvulling voor de Nederlandse markt vond.

Buitenspeel BVLees hier het verhaal van Buitenspeel BV