Banner

Ondernemer in beeld: Gebroeders Dalmulder Infra

26 maart 2021 | Door:  Marina de Wit

In 14 jaar tijd van een kleine loods in Gein doorgroeien naar eigenaren van een enorm pand in Weesp: Een mooie prestatie en iets waar de broers Casper (42) en Yuri (41) Dalmulder uiteraard trots op mogen zijn! Als specialist in rioolwerk en kunststoflassen doen de mannen dan ook goede zaken!

Het grote bedrijfspand met kantoren aan de Zuiderzeelaan 78 in Weesp is vanaf januari eigendom van de twee grondwerkers. “Ons pand is 1600 m2 en nog eens 600 m2 kantoorruimte”, begint Casper te vertellen. De broers komen als nuchtere, harde werkers over en zijn wel in voor een geintje! Wellicht bracht deze houding ze juist zover: inmiddels hebben ze een goede reputatie in de bouwwereld opgebouwd.

Maar wat doen de Gebroeders Dalmulder Infra dan precies? Als we hun website erop na lezen, zien we dat ze gespecialiseerd zijn in zowel bovengrondse als ondergrondse infra, zoals grond-, straat- en rioolwerk, kunststoflastechniek, maar ook waterbouwkundige werken, cultuurtechnische werken en sloopwerk. Ook zijn zij partner in de verhuur van grondverzetmachines. Dit is een hele mond vol, maar het komt er in de praktijk op neer dat zij met name grondwerk uitvoeren voor opdrachtgevers als Infra bedrijven, particulieren, hoveniers, bouwbedrijven en lokale overheid. In 2012 zijn de gebroeders Dalmulder gestart met de aanleg van een belangrijk deel van de riolering in het nieuwe woongebied Weespersluis. “Met uitzondering van het laatste deel hebben wij al het riool voor de eerste bouwfases van deze nieuwe wijk aangebracht”, aldus Yuri.

Spiegellassen

In 2016 zijn de Gebroeders Dalmulder begonnen met spiegellassen. “In dit proces worden twee delen HDPE-buizen aan elkaar bevestigd door ze te verhitten en daarna door middel van mechanische druk tegen elkaar aan te persen en te laten afkoelen. Dit resulteert in een zeer betrouwbare en homogene verbinding. Deze techniek wordt onder andere toegepast voor water- en gasleidingen en persriolen. Mede door de energietransitie, de overgang naar een andere manier van energie opwekken, lassen wij veel mantelbuizen voor grote kabeltracés zoals de Randstad 380KV Ring en Hollandse kust Noord. Deze laatste is een grote stekkerdoos op zee, voor de aansluiting van diverse windmolenparken op zee”, aldus Casper. “Wij onderscheiden ons ten opzichte van de concurrent vooral in het totaalpakket dat wij aanbieden.” De Dalmulders zijn vaak aan het werk als onderaannemer van infra-aannemers en (HDD) boorbedrijven. Op dit moment werkt er veertien man in vaste dienst voor ze, maar met ZZP’ers en collega-bedrijven erbij gerekend, zijn dat er wel circa dertig, variërend in de leeftijd van 18 tot 63 jaar. Het werkgebied loopt van Den Helder tot Maastricht. Casper: “Op dit moment zijn wij volop bezig in Maarssen aan een hoofdriolering die gerenoveerd wordt en in Wijk aan Zee aan een groot spiegellaswerk ten behoeve van project Hollandse Kust Noord.”

Ontstaan

De broers groeiden op in Weesp. “Tijdens en na schooltijd hadden wij eigenlijk al meer interesse in het hoveniersvak dan school: van bomen rooien, grasmaaien en harken tot tuinen bij de buren uitgraven.” Zij werkten tien jaar voor een loon- en verhuurbedrijf en ondertussen groeiden hun interesse voor het vak. “Wij gingen steeds meer nadenken hoe je zaken moest aanpakken zoals rioolwerk.” De eerste periode van hun ondernemerschap was kleinschalig. “We hadden een kleine loods in Gein tot onze beschikking. Al snel bleek deze ruimte te klein en zijn we lang op zoek geweest naar een nieuw onderkomen in buitengebied.” De heren waren kieskeurig en eind vorig jaar werd dan toch de knoop doorgehakt. “We waren gelijk heel enthousiast over het pand en in januari kregen we officieel de sleutel”, aldus Casper.

Aankoop pand

“Alfa heeft bij de aankoop van ons pand snel geschakeld. Bedrijfskundige Rick Pouw heeft ons begeleid, denk hierbij aan het opstellen van de benodigde stukken voor de financieringsaanvraag, contact met de bank en het beoordelen van de offerte. Dit heeft hij hartstikke goed gedaan! Verder heeft juridisch adviseur Tjeerd van de Polder ons geholpen bij het beoordelen van de koopovereenkomst, maar nog leuker is dat Tjeerd een constructie heeft bedacht waardoor wij nog in 2020 overgedragen kregen en daarmee zo’n 17.000 euro aan overdrachtsbelasting hebben bespaard. Tjeerd hebben wij ervaren als een top vent, praktisch ingesteld en met normale bewoording waardoor het voor ons een duidelijk verhaal werd.”

Inzicht in cijfers

IT-adviseur Nick Sijmons heeft bij de gebroeders Dalmulder de implementatie van Exact Online in combinatie met Basecone gedaan. Hierbij wordt Dalmulder in een intensief traject begeleid met bijvoorbeeld de import van historische data en stamgegevens in Exact, een koppeling met de salarisadministratie en het inrichten van de inkoop- en verkoopadministratie. Daarnaast wordt de financiële administratie gekoppeld aan het Alfa Management Paneel (AMP) om tussentijds inzicht te krijgen in de financiële prestaties van de onderneming. Tot slot voegt Casper hier lachend aan toe: “Frank Hogerwerf is onze klantbeheerder, ook een superscherpe, toffe vent! Hij maakt van ons overleg op kantoor Aalsmeer altijd een feestje met sushi! Ja, wij zijn zeer lovend over Alfa door alle kennis die ze in huis hebben. Wij zien Alfa als een verlengstuk van ons kantoor!”

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina