Met inmiddels ruim 35 jaar ervaring op zak adviseer ik mijn klanten over een breed scala aan sociale verzekeringsaspecten zoals het loonkostenvoordeel, het lage-inkomensvoordeel, verzuimvraagstukken, de wet arbeidsmarkt in balans de wet tegemoetkoming loondomein of bijvoorbeeld over de subsidieregeling praktijkleren. Ondernemers en klanten kunnen op dit gebied met al hun vragen bij mij terecht, immers voor bijna alles is een oplossing. Andere personele vragen, waar ik op dat moment niet uit kom? Dan verwijs ik je waar nodig graag door naar een van mijn collega's.

Daarnaast ben ik ook PSO-adviseur. De Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) is een landelijk meetinstrument en keurmerk van TNO en maakt de mate van sociaal ondernemen objectief zichtbaar. Ik adviseer klanten uit verschillende branches zoals bouw, zorg en gemeentes over het gunningsvoordeel dat met de PSO behaald kan worden.

Ik ben geboren in Harlingen en woon sinds 1990 in Alkmaar, ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen, en ben inmiddels de trotse opa van twee kleindochters. 1 januari 2018 ben ik bij Alfa gestart als personeelsadviseur en werk onder andere op de kantoren Aalsmeer en Heerhugowaard en IJsselstein.

Ik heb destijds bewust de overstap naar Alfa gemaakt. Alfa staat klaar voor haar medemens en denkt mee in werk- en privébalans voor haar medewerkers. De sfeer is uitstekend, wat natuurlijk vooral te danken is aan de collega's met wie ik samenwerk en met wie je toch dagelijks door een deur moet, al is dat het afgelopen jaar wat moeilijker geworden op afstand met alle Coronaperikelen.

Maar elke dag bij Alfa is weer anders. Deze afwisseling en de plezierige collega's maakt mijn dag altijd weer plezierig.

Heb je vragen? Schroom dan niet te bellen, wij zijn er voor jou.

Bekijk mijn video met tips op het gebied van hybride werken om klaar te zijn voor 2022: 

Bekijk mijn video met tips op het gebied van het einde van de coronasteunmaatregelen om klaar te zijn voor 2022: 


Recente artikelen van René

Laatste kans voor bezwaar tegen Wtl beschikking 2022 bij overgang van onderneming

Laatste kans voor bezwaar tegen Wtl beschikking 2022 bij overgang van onderneming

3 augustus 2023

Is er bij jouw onderneming eind 2021 of in 2022 sprake geweest van overgang van onderneming? Controleer dan de Wtl beschikking goed en maak bezwaar als je hierop werknemers mist.

Wet tegemoetkoming loondomein (WTL)

Wet tegemoetkoming loondomein (WTL)

7 juni 2021

Sinds de Wet tegemoetkomingen loondomein op 1 januari 2017 is ingegaan, ontvangen veel werkgevers jaarlijks een bedrag aan tegemoetkoming lage inkomensvoordeel.

“We willen de tevredenheid van klanten van Alfa Salaris en Personeel nog verder verhogen”

“We willen de tevredenheid van klanten van Alfa Salaris en Personeel nog verder verhogen”

20 mei 2021

Maak kennis met een van onze personeelsadviseurs, René Hoogeveen, werkzaam in de vestigingen Aalsmeer, Heerhugowaard en IJsselstein

Ga met Alfa omhoog op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Ga met Alfa omhoog op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

5 juni 2018

Ondernemend Nederland heeft als taak iedereen in ons land aan werk te helpen. Veel bedrijven nemen die taak - gelukkig - serieus. Maar wanneer ben je nou die sociale onderneming? Hoe maak je het zichtbaar? Op die vragen geeft de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) antwoord. En anders krijg je dat antwoord van René Hoogeveen, de gespecialiseerde PSO-adviseur van Alfa.