Banner

Accountant voor retail en e-commerce

Ondernemen in de retail/detailhandel, zowel fysiek als online is een vak apart. Inspelen op grillig consumentengedrag, seizoensmatig werken en een hevige concurrentiestrijd maken het ondernemersleven in de detailhandel zeer spannend. Ondersteuning van een accountant en adviseur die echt thuis is in jouw branche is daarom belangrijk.

Wij zijn op de hoogt van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van retail, e-commerce en omnichannel zaken doen. Daarnaast kennen wij de weg in financieringsland en weten de specifieke regelgeving voor deze branche.

Diensten voor ondernemers in de retail

Samengevat betekent dit dat we specifieke kennis hebben over onder andere:

Digitalisering en ICT

Weten waar je staat met actuele cijfers en up to date automatisering is een must voor elke ondernemer. Is jouw financiële administratie optimaal ingericht? Hoe ziet het applicatielandschap van de afdeling finance er bij jouw onderneming uit? Welke knelpunten kom je hierbij tegen? Krijg je de juiste managementinformatie van de afdeling administratie en finance? Wij helpen je graag om dit te optimaliseren door bijvoorbeeld te starten met een o-meting van jouw huidige ict-situatie. Van daaruit kun je weloverwegen kijken naar de gewenste toekomstige situatie.

Financieringsaanvragen

Of het nu gaat om een financiering, een herfinanciering of een beoordeling van de huidige financieringsvoorwaarden. Alfa kan je ondersteunen bij jouw financieringsaanvraag. Wij hebben nauwe contacten met banken en weten hoe een financieringsaanvraag wordt beoordeeld. We kijken mee of de strategie haalbaar is en of de doelstellingen aansluiten bij relevante marktontwikkelingen in de toekomst. Daardoor is de kans groter dat jouw financiering  doorgang kan vinden en je betere voorwaarden krijgt aangeboden.

Het aankopen of verkopen van (web-)winkels

Denk je na over het verkopen van een winkel? Bij Alfa kun je terecht voor adviezen op een breed gebied: van het verkoopklaar maken en de waardebepaling tot en met het zoeken naar kopers, de onderhandelingen en de afwikkeling. Ook als je een winkel wilt aankopen, staat onze expertise jou ten dienste. Natuurlijk staat onpartijdigheid voorop bij onze advisering. Daarom vervult Alfa in een verkooptraject altijd maar de rol van adviseur voor één van de twee partijen.

Strategiebepaling: hoe behaal je de doelstellingen

In de hectiek die retail/onlineverkoop/omnichannel eigen is, is het belangrijk te focussen op strategie. Vaar je nog wel de juiste koers? Wat zijn je sterke en zwakke punten (van het bedrijf maar ook van je team). Waar liggen commerciële mogelijkheden? En hoe om te gaan met een stagnerende of zelfs teruglopende omzet? Maar ook hoe te zorgen voor beheerste groei en hoe pas je je bedrijfsstructuur aan als je een snelle groei door maakt. De adviseurs van Alfa staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Bijvoorbeeld door gebruik van een DISC analyse of het uitvoeren van een SWOT-analyse als onderdeel van de Alfa Winstverbeteraar. Die analyses leveren je meer inzicht. Met die kennis kun je beter de focus houden op waar je naar toe wilt als onderneming en het rendement verbeteren.

Ondernemen met personeel in de retail

Personeel is voor de meeste winkeliers erg belangrijk. Vanwege de vele directe klantcontacten zijn de medewerkers immers de visitekaartjes van het bedrijf. Tegelijkertijd ervaar je de daarbij behorende wet- en regelgeving en administratieve verplichtingen misschien als gedoe. Als geen ander kunnen de adviseurs van Alfa Salaris en Personeel je dan van dienst zijn. Ze zijn niet alleen op de hoogte van specifieke regelingen in de CAO, maar zorgen er ook voor dat je je fiscale voordelen optimaal benut. Ook voor online-spelers is personeel een belangrijke factor voor succes. Ook dan wil jij dat het arbeidsvoorwaarden pakket voldoet en alles optimaal is geregeld!

Alfa is thuis in jouw branche. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Erik Langerhuizen via elangerhuizen@alfa.nl of Nanda Schilperoort via aschilperoort@alfa.nl

Lees de actualiteiten voor de retail en e-commerce branche