Banner

Accountant voor retail en e-commerce

Ondernemen in de retail/detailhandel,  zowel fysiek als online is een vak apart. Inspelen op grillig consumentengedrag, seizoensmatig werken en een hevige concurrentiestrijd maken het ondernemersleven in de retail zeer spannend. Ondersteuning van een retailaccountant en retailadviseur die echt thuis is in jouw branche is daarom belangrijk. 

Wij zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van retail en e-commerce. Daarnaast kennen wij de weg in financieringsland en specifieke regelgeving voor deze branche. Samengevat betekent dit dat we specifieke kennis hebben over onder andere: 

Vestigingslocatie

Is het marktpotentieel voor jouw winkelformule  voldoende? Is jouw locatie goed? Of is het verstandig om uit te kijken naar een andere vestiging?  Die vragen kunnen de retailspecialisten van Alfa voor je beantwoorden. Een marktscan, een  vestigingsplaatsonderzoek of een haalbaarheidsonderzoek geven je een handvat bij het maken van de juiste beslissing.

Financieringen

Of het nu gaat om een financiering, een herfinanciering of een beoordeling van de huidige financieringsvoorwaarden. Alfa kan je ondersteunen bij jouw aanvraag. Door onze kennis van en contacten met banken is de kans groter dat jouw financiering  doorgang kan vinden en je betere voorwaarden krijgt aangeboden.

Koop en verkoop winkels

Denk je na over het verkopen van een winkel? Bij Alfa kun je terecht voor adviezen op een breed gebied: van het verkoopklaar maken en de waardebepaling tot en met het zoeken naar kopers, de onderhandelingen en de afwikkeling. Ook als je een winkel wilt aankopen, staat onze expertise jou ten dienste. Natuurlijk staat onpartijdigheid voorop bij onze advisering. Daarom vervult Alfa in een verkooptraject altijd maar de rol van adviseur voor één van de twee partijen.

Strategie, commercie en winkelconcept

In de hectiek die retail eigen is, is het belangrijk te focussen op strategie. Vaar je nog wel de juiste koers? Wil je jouw inkoopbeleid onder de loep leggen? Waar liggen commerciële mogelijkheden? En hoe om te gaan met een stagnerende of zelfs teruglopende omzet? De adviseurs van Alfa staan voor je klaar om jouw attractie- en verkoopkracht te analyseren. Die analyse levert je pasklare antwoorden. Met die kennis kun je sneller en beter de kansen benutten die zich in elke markt  voordoen.

Goede regelingen treffen voor je personeel

Personeel is voor de meeste retailers erg belangrijk. Vanwege de vele directe klantcontacten zijn de medewerkers immers de visitekaartjes van het bedrijf. Tegelijkertijd ervaar je de daarbij behorende wet- en regelgeving en administratieve verplichtingen misschien als gedoe. Als geen ander kunnen de retailspecialisten van Alfa Salaris en Personeel je dan van dienst zijn. Ze zijn niet alleen op de hoogte van specifieke regelingen in de CAO, maar zorgen er ook voor dat je je fiscale voordelen optimaal benut.

Alfa is thuis in jouw branche. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.