Alfa Management Paneel voor het midden- en kleinbedrijf

Met het Alfa Management Paneel heb je continu zicht op je periodieke cijfers en je kunt vooruit kijken. Als ondernemer in het mkb heb je met het Alfa Management Paneel een instrument in handen om nog meer grip te krijgen op de financiële kant van de zaak. In de cloud, 24/7! 

Welke financiële ruimte ontstaat er als je opbrengsten tien procent hoger zijn? Is die ene investering haalbaar binnen je kredietruimte? Hoe kun je je kosten nog meer beheersen? En wat zijn de consequenties van extra personeel? Vragen die elke ondernemer dagelijks moet beantwoorden. Het antwoord is niet altijd een-twee-drie te geven. Het Alfa Management Paneel geeft altijd en overal het inzicht waardoor je optimaal kunt sturen op cijfers. 

Alfa Management Paneel mkb: grip op de financiële toekomst  

Er zijn verschillende varianten van het Alfa Management Paneel voor het mkb 

  • Alfa Management Paneel Basis  
  • Alfa Management Paneel Plus  
  • Alfa Management Paneel Compleet  

Wordt er voor het Alfa Management Paneel Basis gekozen, dan heb je de mogelijkheid om je gerealiseerde cijfers per kwartaal te volgen. Tevens zijn deze cijfers zichtbaar ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar en kan er vastgesteld worden hoe de onderneming draait. Ook is zichtbaar waar verschillen zijn ten opzichte van het voorgaande jaar en zo kan de onderneming gestuurd worden. De Plus variant biedt de cijfers inzichtelijk per maand aan. Daarnaast kan een begroting worden gevuld waaraan gedurende het jaar gemeten kan worden of er voldaan wordt aan de verwachtingen. Als er gekozen wordt voor Compleet, dan is er altijd zicht op de maandcijfers en de toekomstige cijfers voor de komende jaren. Bovendien is er de mogelijkheid om liquiditeitsprognoses en financiële scenario’s te maken én bewaken. Hierin kun je 'spelen' met cijfers oftewel, wat gebeurt er als mijn opbrengsten stijgen of dalen? Al met al laat de Compleet variant zien hoeveel ruimte je financieel hebt om bijvoorbeeld investeringen te doen, of wanneer externe financiering gewenst is. Op deze manier heb je meer grip op de financiële toekomst.   

Overal bereikbaar en data beveiligd  

Waar je ook bent, met het Alfa Management Paneel voor het mkb heb je 24/7 inzicht je cijfers. De cijfers staan in de cloud. Dus ben je onderweg, thuis of op de zaak? Werk je met een pc , een tablet of mobiel? Je kunt altijd en overal je financiële resultaten raadplegen. Uiteraard heeft Alfa ook veel aandacht besteed aan de beveiliging van je gegevens. Je zult merken dat het heel eenvoudig werken is met het paneel. Prognoses opstellen in Excel, zonder goed overzicht, is verleden tijd. Door gebruik van slimme formules wordt je toekomstige liquiditeit nauwkeurig berekend in het Alfa Management Paneel. Je kan met je adviseur afspreken hoe vaak per jaar de uitkomsten besproken worden.   


Meer weten over het Alfa Management Paneel?  

Wil je meer informatie over het Alfa Management Paneel voor de tuinbouwsector? Neem dan contact op met de Alfa vestiging bij jou in de buurt. Wil je eerst zelf ervaren hoe het Alfa Management Paneel werkt? Vraag dan een demo-account aan.