Fusies en Overnames

Alfa Fusies en Overnames is gespecialiseerd in waardebepaling en de aankoopbegeleiding en verkoopbegeleiding van ondernemingen, overnamefinancieringen en due diligence onderzoeken. Dichtbij een nieuwe Fase? Wij helpen je graag bij jouw fusies en overnames!

Bij fusies en overnames komt veel kijken. Je wilt zekerheid, onafhankelijk advies en problemen voorkomen. Daarom worden wij vaak ingeschakeld om het gehele proces van A tot Z te begeleiden. Alfa bewaakt uiteraard ook de juridische en fiscale randvoorwaarden van een bedrijfsoverdracht.

Onze adviseurs hebben een bedrijfseconomische achtergrond en zijn gecertificeerd Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB). Daarnaast zijn wij ingeschreven bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV). Alfa Fusies en Overnames is centraal gevestigd in Nijkerk en werkt landelijk als onderdeel van Alfa Consultants.

Waardebepaling bij fusies en overnames

Waardebepaling is bij uitstek het werkterrein van een Register Valuator, de specialist van Alfa bij bedrijfswaarderingen. Een Register Valuator (RV) die is aangesloten bij het NIRV (de beroepsvereniging voor Register Valuators), heeft de kennis, expertise en opleiding om complexe waarderingsopdrachten uit te voeren.
De voornaamste reden om de waarde van jouw bedrijf te bepalen is veelal de aan- of verkoop van je bedrijf. Daarbij geeft een waarderingsrapport van Alfa Fusies en Overnames je een duidelijke richting voor het bepalen van de vraagprijs of het doen van een bieding.  Een waardebepaling is ook vaak de basis voor het oplossen van geschillen tussen aandeelhouders. Alfa Fusies en Overnames kan voor jou de economische schade bepalen of waarderen in het kader van fiscale wetgeving zoals bij schenking of vererving.

Aankoopbegeleiding

Een bedrijf overnemen vraagt om een goede voorbereiding op financieel, organisatorisch en zeker ook op persoonlijk gebied. Het kopen van een bedrijf is meer dan alleen cijfers. Alfa Fusies en Overnames staat je bij om de ondernemingsrisico’s bij het aankopen van een ander bedrijf zoveel mogelijk voor je in kaart te brengen.
Een multidisciplinair team van Alfa staat voor je klaar om je tijdens het hele traject vanaf de voorbereiding van een bieding tot de juridische vastlegging van de overdracht te begeleiden. 

Verkoopbegeleiding  

Voor de verkoop van jouw bedrijf moet het juiste moment worden gekozen. Goede resultaatverwachtingen, professionele medewerkers en een optimale financieringsstructuur zijn voorwaarden voor een goede prijs voor de verkoper. Alfa Fusies en Overnames verzorgt voor jou een verkoopmemorandum om de potentiële kopers te interesseren in en te informeren over jouw bedrijf. Alle financiële en ondernemingspecifieke aspecten die te maken hebben met de bedrijfsoverdracht komen aan bod. Ook voor het bepalen van de vraagprijs, het zoeken van een koper of het voeren van onderhandelingen kun je bij Alfa terecht. Wij staan voor je klaar om je tijdens het hele traject vanaf de verkoopvoorbereiding, via onderhandelingen tot en met de afronding bij de notaris te begeleiden. Wil je weten of je bedrijf verkoopklaar is? Doe dan onze verkoopklaarscan.

Overnamefinanciering  

De financiering is een belangrijk onderdeel van de motor van je bedrijf. Een onderdeel dat in optimale conditie moet worden gehouden. Daarbij is niet alleen de rente die je moet gaan betalen belangrijk. Financieringsstructuur, te stellen zekerheden en overige voorwaarden zijn zeker zo belangrijk. Ook bij de haalbaarheid van een overname spelen de financieringsmogelijkheden vaak een belangrijke rol.
Bij Alfa werken adviseurs met een bancaire achtergrond. Zij spreken jouw taal maar ook die van de bank. Of het nu gaat om je bestaande financiering, de financiering van nieuwe investeringen of de financiering van een overname. Alfa is je graag en vakkundig van dienst.

Kennismaken? Bekijk de Alfa Consultants Contactpersonen-pagina.

Lees de laatste artikelen over fusies en overnames