Banner

Juridisch advies

Voorkom procedures en aansprakelijkheid: leg risico's goed vast!

Juridische zaken, je bent er waarschijnlijk niet elke dag mee bezig, echter ze lopen wel als een rode draad door het (ondernemers)leven heen. Het is belangrijk om bepaalde zaken zorgvuldig vast te leggen. Doe je dat niet en komt het tot een conflict dan kan dit leiden tot kostenverslindende procedures. Maar het kan ook tot ongewilde en onnodige (privé)aansprakelijkheid leiden. Onze juristen kunnen je op al deze gebieden vertellen wat belangrijk is, waarom het belangrijk is, welke keuzes je hebt en vervolgens ook zorgen dat het voor je geregeld wordt. Juridisch advies, dichtbij jouw werkveld. 

Maar waarvoor schakel je een jurist dan allemaal in?

Er zijn ontelbaar veel voorbeelden waarvoor je een jurist kunt inschakelen. Van klein naar groot! Denk aan een foto van jou die iemand anders op zijn of haar website heeft geplaatst zonder toestemming. Je gaat je bedrijf herstructureren en krijgt te maken met meerdere eigenaren, ander samenwerkingsverbanden en andere rechtsvormen. Je gaat zonnepanelen op het dak van je schuur of bedrijfsruimte plaatsen of fosfaatrechten (ver)kopen of (ver)leasen. Maak hierover goede afspraken en leg dit vast in overeenkomsten, want je weet nooit wat de toekomst brengt. Als je in zwaar weer komt gaat een curator kritisch kijken of je al je (juridische) zaken wel goed geregeld hebt. Heb je op dat moment je zaken niet goed op papier staan, dan kan dat grote consequenties hebben, zoals privé aansprakelijkheid. 

Trouwen, scheiden en overlijden

Maar ook bij privésituaties zoals samenwonen, trouwen, scheiden en overlijden geldt: zorg dat alles zorgvuldig is vastgelegd. Denk goed na over hoe je wilt trouwen: in gemeenschap van goederen of op basis van huwelijkse voorwaarden. En wat zet je dan in die huwelijkse voorwaarden? En wat er gebeurt er als je man of vrouw komt te overlijden of als je uit elkaar gaat? Wil je een levenstestament en wat regel je daarin dan? Leg het allemaal vast in samenspraak met een adviseur van Alfa

Juridische scan

Alfa heeft voor ondernemers ook een juridische scan ontwikkeld. Deze scan meet je organisatie door en beoordeelt of je alle zaken juridisch geregeld hebt. De juridische scan maakt risico's inzichtelijk en geeft  een compleet beeld van alle aspecten waarbij juridische haken en ogen in het spel kunnen zijn.  

Wil je meer weten? Neem dan contact op met een adviseur van Alfa dicht bij jou in de buurt. 

Lees de laatste artikelen over juridisch advies