Banner

Mkb bedrijfsadvies

Bedrijfskundig advies voor het mkb, voor inzicht en vooruitzicht in jouw bedrijf.

Binnen Alfa Accountants en Adviseurs staan diverse ervaren professionals klaar om jou als ondernemer met jouw onderneming mee te nemen in de reis naar een (duurzame) toekomst. 

Met aandacht voor alle bedrijfsaspecten die daarbij een rol spelen, dus niet alleen financieel. Deze adviseurs spreken de taal van de mkb'er, zijn resultaatgericht, werken met concrete actieplannen en streven naar verbeteringen op terreinen als structuur, werkplezier en rendement. 

Toe aan een verdere ontwikkeling als ondernemer en onderneming? Het bedrijfskundig team van Alfa staat voor jou klaar! 

Met welke diensten helpen we je volle kracht vooruit?

Bedrijfsadvies

Met de strategische bedrijfsadviseurs van Alfa ga je als ondernemer een uitdagend en confronterend traject in. Met als doel een stip op de horizon te zetten, voor jou als ondernemer en voor de onderneming. Een ijkpunt dat onder meer wordt bepaald aan de hand van diverse factoren , die eerst uitgebreid worden geanalyseerd. Dat is de spiegel die je wordt voorgehouden. Daarna volgen strategische keuze en een werkbaar actieplan. Dit allemaal begeleid door professionals met veel kennis van zaken en ervaring in het mkb. Tenslotte wordt het actieplan ook bewaakt, waarbij jouw adviseur fungeert als "stok achter de deur". 

Meer weten hoe wij dit aanpakken om jouw onderneming in zijn kracht te zetten? Lees dan dit artikel

Financieel bedrijfsadvies

Cijfers als startpunt voor de toekomst. De financieel bedrijfsadviseurs van Alfa werken dagelijks aan financieringsaanvragen, investeringsvraagstukken, tussentijdse cijfers en subsidie-aanvragen. Ze staan klaar voor de ondernemer om deze te ondersteunen bij begrotingen, in veel gevallen bijvoorbeeld de aankoop van een pand. De adviseurs maken de berekeningen, maar zijn vooral bezig met de gevolgen en het advies eromheen. Zo word jij optimaal begeleid op financieel gebied. En kan jij de vinger aan de pols houden. 

Meer weten over het belang van prognoses en liquiditeitsbeheer? Lees dan dit artikel!

Automatisering

Van advies tot implementatie en support. De ICT-specialisten van Alfa ondersteunen mkb ondernemers met het digitaliseren van hun administratie. Het gaat dan bijvoorbeeld om het maken van de juiste keuze voor het boekhoudpakket, de implementatie daarvan en de support erna. Maar ook adviseren  de specialisten over de herinrichting van bedrijfsprocessen van specifieke modules hiervoor. Dit alles met een essentieel doel: inzicht in het bedrijf. Zo is sturen op de cijfers echt mogelijk. 

Wil jij weten hoe wij onze klant Gebr. de Hollander hebben geholpen in digitalisering? Lees dan dit artikel

Begeleiding bij aan- en verkoop

Maak de transactie echt succesvol. Niet zelden wordt bij een aankoop- of verkooptraject een essentieel onderdeel vergeten en dat is alles naast de transactie zelf. Denk hierbij aan het samenvoegen van de culturen, het behoud van medewerkers, het synchroniseren van de processen. Kortom: alles wat er nog meer bij komt kijken. De specialisten van Alfa zijn in staat alle deze bijkomende facetten optimaal te begeleiden. De transactie zelf staat op zich, de "randzaken" worden op een gestructureerde en doelmatige wijze opgepakt, in goede samenspraak met de opdrachtgever. Met als doel dat de aankoop- of verkoop ook echt succesvol verloopt. Dezelfde specialisten staan overigens klaar als het gaat om het verkoopklaar maken van een bedrijf. 

Meer weten? Kijk dan hier.

Ook voor niet-klanten van Alfa

Geïnteresseerd in een hands-on strategisch adviseur, een scenarioplanning of een bedrijfsscan? Je bent ook welkom als je geen gebruik maakt van Alfa als accountant. En we verplichten je ook niet om dat te worden. Neem contact op met een van onze mkb-bedrijfadviseurs voor een eerste oriënterend gesprek bij een locatie bij jou in de buurt.

Neem contact op met een locatie bij jou in de buurt

Contacten met brancheorganisaties 

Wij hebben nauwe contacten met brancheorganisaties. Denk hierbij aan INretailBouwend NederlandTLNHISWA-RECRONDe Hypother en BOVAG 

Meer informatie

Bij Alfa staan adviseurs voor je klaar met kennis van zaken en betrokkenheid als belangrijkste toegevoegde waarde. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Lees de laatste artikelen over mkb-bedrijfsadvies