Waardebepaling

Een waardebepaling is een proces dat een specialistische aanpak vereist. Het is het werkterrein van een Register Valuator, de specialist van Alfa bij bedrijfswaarderingen. Een Register Valuator heeft de kennis en expertise om complexe waarderingsopdrachten uit te voeren.

Aan- of verkoop

De voornaamste reden om de waarde van je bedrijf te bepalen is veelal de aan- of verkoop van je bedrijf. Daarbij geeft een waarderingsrapport van Alfa Consultants je een duidelijke richting voor het bepalen van de vraagprijs of het doen van een bieding. Je krijgt een goed onderbouwd inzicht in de waarde van de onderneming als voorbereiding op de onderhandelingsfase, als vraagprijs in een informatiememorandum of ten behoeve van de koopsom en de aandelenverhouding bij de verkoop aan derden of overdracht binnen de familie.

Fiscale vraagstukken en geschillen

Een waardebepaling is ook de basis voor het oplossen van geschillen tussen aandeelhouders of echtelieden. Alfa Consultants kan als partijadviseur of als onafhankelijk adviseur de economische waarde van een onderneming bepalen of een second-opinion op een waardering uitvoeren. Alfa Consultants kan voor jou waarderen in het kader van geschillen, fiscale wetgeving zoals bij schenking of vererving en kan de economische schade bepalen ter voorbereiding van een schadeclaim.

Waardecreatie en investeringen

Wij sparren ook graag met je over value drivers om binnen jouw bedrijf waarde te creëren en je strategische toekomstplannen vorm te geven. Na het uitvoeren van een nul-meeting kunnen wij periodiek een rapport uitbrengen om waardeontwikkeling door de jaren heen in kaart te brengen. Alfa Consultants kan je ondersteunen bij investeringsbeslissingen met een scenarioanalyse of een ondernemingsplan. 

Kunnen wij je helpen met een waarderingsvraagstuk? Neem contact op met één van onze specialisten via 088-2533300. Lees meer over Vijf tips waarmee je de waarde van je bedrijf verhoogt.  

Lees de laatste artikelen over waardebepaling