Banner

Salaris en Personeel

​Er komt veel kijken op het gebied van je salarisadministratie en personeelsbeleid. Is het niet omdat jouw eigen bedrijf verandert, dan wel omdat wet- en regelgeving wijzigt. Met Alfa Salaris en Personeel haal je een expert in huis. Eén die dichtbij jouw bedrijf staat en flexibel inzetbaar is voor alle aspecten waarmee je wordt geconfronteerd. En die werkt op een manier die even efficiënt als persoonlijk is.

Op acht locaties in Nederland heeft Alfa alle kennis van salaris en personeel gebundeld in gespecialiseerde teams: in Aalsmeer, Aalten, Klazienaveen, Naaldwijk, Nijkerk, Nijverdal,  Raamsdonksveer en Sneek. Er is daardoor altijd een kantoor in de buurt. In elke vestiging vind je alle expertise die een ondernemer nodig heeft. Fiscale, sociale of juridische vragen? Bij Alfa heb jij je eigen adviseur. Die adviseur kent je bedrijf en staat dichtbij de dagelijkse gang van zaken. Plezierige contacten dragen bij aan een efficiënte uitvoering. Dat begint bij het maken van transparante werkafspraken. Zo weet je met Alfa Salaris en Personeel precies waar je aan toe bent.

Alfa Salaris en Personeel (ASP)

Het salarispakket waar Alfa mee werkt heet Alfa Salaris en Personeel (ASP). Met ASP heb je zeven dagen per week, 24 uur per dag toegang tot alle arbeidsvoorwaarden, de salaris- en de personeelsadministratie. Je beschikt continu over up-to-date managementinformatie zoals de salarisontwikkeling, de leeftijdsopbouw van je werknemers, de loonkosten, het ziekteverzuim en de verlof- en opleidingenadministratie. Door het up-to-date systeem kan bijvoorbeeld tijdig loonadvies worden gegeven; je hebt een online dossier in huis waarin je alle gegevens kunt archiveren en gemakkelijk terug kunt vinden.  En door de modulaire opzet kun je ASP 100% op je eigen organisatie en wensen toesnijden. Een voorbeeld? Je kunt verlof en verzuim goed registreren. Of de resultaten van beoordelings- en functioneringsgesprekken bijhouden. Ook krijgen jouw medewerkers online toegang tot hun eigen salarisgegevens, via de module Employee Self Service. Het papieren salarisstrookje behoort daarmee tot het verleden.

Vragen over salariszaken

ASP is één voordeel van Alfa. Onze actuele kennis van zaken is een tweede pluspunt. Zo kun je bij ons terecht voor de fiscale beoordeling van kostenvergoedingen. Onze branchespecialisten dienen je van advies over een juiste toepassing van de CAO. Niet voor niets werken wij samen met enkele toonaangevende brancheorganisaties. En heb je vragen over de beloningsstructuur in je bedrijf of denk je aanspraak te kunnen maken op subsidies of premiekortingen? Eén gesprek en je kent je mogelijkheden. Een gesprek dat ook vaak vanuit Alfa wordt geïnitieerd: we staan bekend als proactieve adviseurs die tijdig aan de bel trekken bij relevante ontwikkelingen voor jouw loonadministratie.

Fiscale vraagstukken

Op veel momenten in je ondernemersbestaan kom je de Belastingdienst tegen. Dat begint al als jij je als werkgever moet aanmelden. Bij welke sector moet de fiscus jouw bedrijf indelen om de premie-druk zo laag mogelijk te houden?
Alfa adviseert. Ook over de verschillende afdrachtverminderingen die er bestaan. En hoe ga je met de werkkostenregeling om? Ook als je verschil van inzicht hebt met de Belastingdienst, kun je een beroep op ons doen voor je bezwaarprocedure.

Arbeidsrecht

Als je personeelsbestand groter wordt, nemen ook de vragen toe. Niet alleen in aantal, maar ook in complexiteit. Waar moet je op letten bij het aannemen van nieuwe medewerkers? Wat kan wel en wat niet in een arbeidsovereenkomst? Hoe vaak kun je een tijdelijk contract verlengen?
Onze adviseurs zijn op de hoogte van de meest actuele regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht en beantwoorden uw vragen deskundig en helder. Ook begeleiden we je bij ontslagprocedures bij het UWV.

Sociale verzekeringen

Als betrokken werkgever heb je ook te maken arbeidsongeschiktheid of verlies van arbeidsuren. Het is het terrein van bijvoorbeeld de Wet Verbetering Poortwachter, WIA, WAZO of WW. Onze loonadviseurs kennen de sociale wetgeving en adviseren je over verzuim- en werkloosheidsuitkeringen. Ook de vraag wat te doen met je WGA-risico is bij Alfa in betrouwbare handen. Particulier verzekeren of toch bij het UWV blijven? En wat te denken van onderwerpen als ouderschapsverlof, vervroegde uittreding, levensloopregeling, zorgverlof en sociale regelingen in verband met bijzondere omstandigheden? Onze adviseurs helpen je op weg.

HRM

Nieuwe medewerkers aannemen, medewerkers begeleiden in hun functioneren en zorgen voor duidelijke regels in jouw bedrijf: HRM is een veelomvattend werkterrein. Verder moet je natuurlijk ook nadenken over de beloningsstructuur in jouw bedrijf en je werknemers op hun verzoek voorzien van werkgeversverklaringen.
Alfa is hierbij je HRM-adviseur, die dichtbij jouw bedrijf staat.