Banner

Financiering en subsidieadvies

Wist je dat ruim de helft van de bedrijven die recht heeft op subsidie, daar geen gebruik van maakt? Vaak omdat bedrijven de mogelijkheden niet kennen of geen tijd hebben voor de (lastige) aanvraag. Onze subsidieadviseurs helpen je graag verder met gepast subsidieadvies!

Financiering

Voor het realiseren van je zakelijke ambities is het van groot belang om te kunnen beschikken over passende en betrouwbare financiering. Het aantal aanbieders van zakelijke financiering is de afgelopen jaren sterk toegenomen en dat geldt ook voor het aantal nieuwe financieringsvormen. Het is een uitdaging om binnen dit speelveld de financieringsoplossing te vinden die het beste past bij jouw behoefte. 

Bij Alfa werken adviseurs met een bancaire achtergrond. Financieringsaanvragen die zij begeleiden voldoen aan de eisen die financiers stellen en zijn gericht op het verkrijgen van de beste tarieven en voorwaarden. Of het nu gaat om het opnieuw inrichten van je bestaande financiering, de financiering van nieuwe investeringen of de financiering van een overname. Alfa is je graag en vakkundig van dienst bij de realisatie van jouw optimale financiering.

Subsidieadviseurs met kennis van zaken

Maak gebruik van geld waar je recht op hebt! Alfa Subsidieadvies heeft meer dan 30 jaar ervaring in het vakgebied. De organisatie werkt landelijk, als 100 procent dochter van Alfa Accountants en Adviseurs, en heeft een brede kennis en deskundigheid. Wij inventariseren je kansen en mogelijkheden op het gebied van subsidies en verzorgen de hele aanvraag van A tot Z.

Denk bijvoorbeeld ook aan het toetsen van je offertes en plannen op subsidie- en fiscale subsidiemogelijkheden. Hoe eerder je een adviseur in de arm neemt bij investeringen, hoe beter: zeker bij complexe projecten met veel wet- en regelgeving. Met een stappenplan kun je de subsidie- en fiscale mogelijkheden optimaal benutten. Ook het voorbereiden en indienen van subsidieaanvragen en projectvoorstellen kun je aan onze subsidieadviseurs overlaten. Alfa Subsidieadvies is centraal gevestigd in Nijkerk en werkt landelijk als onderdeel van Alfa Consultants.

Thuis in veel subsidievormen

De overheid subsidieert onder meer milieuvriendelijk werken, investeringsactiviteiten en energiebesparing. Alfa Subsidieadvies is bekend met veel subsidievormen. Bij ons zijn je aanvragen in goede handen. Fiscale meldingen worden op het juiste nummer gedaan, zodat je geen subsidie misloopt. Bij toekenning van diverse subsidies is tijdige voortgangsrapportage weer belangrijk. Dan wordt tijdig de nodige informatie verzameld voor deze rapportage. En in overleg met onze accountants kunnen snel eventueel benodigde accountantsverklaringen opgesteld worden.

Crowdfunding

Zo gemakkelijk als je vroeger financiering voor je bedrijf of huis los kon krijgen, zo moeizaam gaat dat vandaag de dag. In een tijd waarin banken de krediet-kraan niet gemakkelijk opendraaien, ontstaat er als natuurlijke reactie ruimte voor andere financieringsmogelijkheden. Een van die mogelijkheden is crowdfunding. Lenen en investeren wordt hierdoor weer interessant. Alfa werkt samen met onder andere Geldvoorelkaar.nl en kan je persoonlijk advies geven.

Up-to-date met Alfa Subsidieadvies

Alfa Subsidieadvies houdt je continu op de hoogte van de subsidieaanvraag en signaleert eventuele vertragingen of wijzigingen. Zo kan een aanvraag direct in overleg met de subsidieverstrekker worden herzien en kun je tijdig reageren als je plan verandert. Wordt jouw aanvraag afgewezen? Wij schatten in of bezwaar of beroep kans van slagen heeft en zo ja, dan nemen we het initiatief. We zitten er boven op en zo blijven we overal dichtbij.