Banner

Financiering, Subsidie en Innovatie

Je hebt plannen om te innoveren en/of investeren en daarvoor heb je middelen nodig, maar wat is nu de juiste financieringsvorm? En wie weet kom je bij de realisatie van jouw plannen in aanmerking voor subsidies. Dat biedt kansen en mogelijkheden om jouw financiële middelen zo optimaal in te zetten. Alfa kan je bijstaan bij het maken van de juiste keuzes. Wij bieden advies en begeleiding op maat, want elke situatie is verschillend.

Financiering aanvragen

Voor het realiseren van je zakelijke ambities is het van groot belang om te kunnen beschikken over passende en betrouwbare financiering. Het aantal aanbieders van zakelijke financiering is de afgelopen jaren sterk toegenomen en dat geldt ook voor het aantal nieuwe financieringsvormen . Het is een uitdaging om binnen dit speelveld de financieringsoplossing te vinden die het beste past bij jouw behoefte. Bij Alfa werken adviseurs met een bancaire achtergrond. Financieringsaanvragen die zij begeleiden voldoen aan de eisen die financiers stellen en zijn gericht op het verkrijgen van de beste tarieven en voorwaarden. Of het nu gaat om het opnieuw inrichten van je bestaande financiering, de financiering van nieuwe investeringen of de financiering van een overname. Alfa is je graag en vakkundig van dienst bij de realisatie van jouw optimale financiering.

Alle soorten subsidies en mogelijkheden

Voor innoveren, verduurzamen en internationaal ondernemen bestaan verschillende financiële regelingen in de vorm van subsidies. Deze subsidie kunnen je helpen je plannen te realiseren. Onze adviseurs inventariseren je kansen en mogelijkheden op het gebied van subsidies en begeleiden je tijdens het hele traject van aanvraag tot de uiteindelijke vaststelling bij afronding. Denk bijvoorbeeld aan

Winsten behalen met innovaties

Ontwikkel je binnen je bedrijf nieuwe innovatieve producten, diensten of processen en behaal je hiermee winsten? Heb je voor deze innovaties WBSO aangevraagd en verkregen? Dan kom je misschien in aanmerking voor korting op de vennootschapsbelasting via de innovatiebox. De innovatiebox zorgt namelijk voor een effectieve verlaging van de vennootschapsbelasting naar 7 procent voor winsten uit de innovatieve activiteiten. Met een regulier belastingtarief van 25 procent is dit een belastingverlaging van ruim 70 procent. Alfa neemt je graag mee in de mogelijkheden en ondersteunt je bij al je vragen.

Het doel van de innovatiebox is het ondersteunen en stimuleren van bedrijven die door innovatie onderscheidend willen zijn. Daarmee wordt tevens het Nederlandse vestigingsklimaat voor innovatieve bedrijven verbeterd en blijft deze interessant. Dit alles is weer goed voor de werkgelegenheid en de concurrentiepositie van Nederland .

Korting vennootschapsbelasting

Wil je in aanmerking komen voor korting op de vennootschapsbelasting via de innovatiebox, dan is het volgende goed om te weten:

Vragen over financiering, subsidies en innovaties

Heb je vragen over financiering, subsidies en innovaties? Neem dan contact op met een van de adviseurs van Alfa Consultants via telefoon  088 253 3300 of stuur een e-mail naar consultants@alfa.nl.

Lees de laatste artikelen over financiering en subsidieadvies