Never a dull moment!

Ondanks dat de regering administratieve lastenverlichting voor de bedrijven nastreeft, geldt dit naar mijn idee niet voor de salarisadministratie. In de afgelopen jaren zijn veel collectieve regelingen voor werknemers omgezet naar individuele regelingen, waardoor het hele salarisadministratieproces voor de werkgever juist steeds gecompliceerder en tijdrovender is geworden. Hierbij wil ik graag de werkgevers ondersteunen!

In een ver verleden ben ik begonnen op de salarisadministratie wat toen nog GAK en GMD heette in Amsterdam. Na een aantal jaren ben ik daar vandaan overgestapt naar de accountancybranche  waarin ik nu zo’n 30 jaar werkzaam ben geweest bij verschillende kantoren. Eerst als salarisadministrateur, maar in de loop van de tijd als salarisadviseur.

Mijn functie bij Alfa Accountants is Medewerker Vaktechniek Salaris en Personeel. In deze functie gebruik ik mijn, in de afgelopen jaren, opgedane ervaring om mijn collega’s binnen de loonteams van Alfa Accountants te helpen. Samen met andere collega’s fungeer ik dan ook als vraagbaak en/of sparringpartner.

Daarnaast probeer ik ook de nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied te blijven volgen en deze vervolgens te vertalen in producten waar mijn collega’s binnen de loonteams in hun dagelijks werk mee aan de slag kunnen. Gezien de steeds wisselende wet- en regelgeving is dat een grote uitdaging.


Recente artikelen van Patricia

Onbelaste reiskostenvergoeding vanaf 2023 eindelijk omhoog

Onbelaste reiskostenvergoeding vanaf 2023 eindelijk omhoog

28 juni 2022

In de voorjaarsnota heeft het kabinet voorgesteld om de onbelaste reiskostenvergoeding te verhogen: per 1 januari 2023 naar 0,21 eurocent en per 1 januari 2024 naar 0,23 eurocent.

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2022

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2022

21 juni 2022

Met ingang van 1 juli 2022 bedraagt het wettelijk minimumloon € 1.756,20 bruto per maand bij een fulltime werkweek. Het aanpassingspercentage is 1,81 ten opzichte van januari 2022.

Uitbreiding en verduidelijking informatieverplichting arbeidsvoorwaarden

Uitbreiding en verduidelijking informatieverplichting arbeidsvoorwaarden

9 juni 2022

Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet Nederland een Europese Richtlijn implementeren in de Nederlandse wetgeving. Wat verandert er en wat betekent dit voor jou als werkgever?

Tijdelijke regeling vrijstelling voor werkvergunning vluchtelingen uit Oekraïne

Tijdelijke regeling vrijstelling voor werkvergunning vluchtelingen uit Oekraïne

4 april 2022

Op grond van de Richtlijn Tijdelijke Bescherming hebben de Oekraïense vluchtelingen toegang tot de arbeidsmarkt. Met een arbeidsovereenkomst hebben zij vrijstelling van de TWV.

Ongewenst gedrag op de werkvloer

Ongewenst gedrag op de werkvloer

17 februari 2022

De problematiek van ongewenst gedrag op de werkvloer, en dan met name van seksueel grensoverschrijdend gedrag, is zeer actueel. Wat kun je hier nou eigenlijk tegen doen als werkgever?