Never a dull moment!

Ondanks dat de regering administratieve lastenverlichting voor de bedrijven nastreeft, geldt dit naar mijn idee niet voor de salarisadministratie. In de afgelopen jaren zijn veel collectieve regelingen voor werknemers omgezet naar individuele regelingen, waardoor het hele salarisadministratieproces voor de werkgever juist steeds gecompliceerder en tijdrovender is geworden. Hierbij wil ik graag de werkgevers ondersteunen!

In een ver verleden ben ik begonnen op de salarisadministratie wat toen nog GAK en GMD heette in Amsterdam. Na een aantal jaren ben ik daar vandaan overgestapt naar de accountancybranche  waarin ik nu zo’n 30 jaar werkzaam ben geweest bij verschillende kantoren. Eerst als salarisadministrateur, maar in de loop van de tijd als salarisadviseur.

Mijn functie bij Alfa Accountants is Medewerker Vaktechniek Salaris en Personeel. In deze functie gebruik ik mijn, in de afgelopen jaren, opgedane ervaring om mijn collega’s binnen de loonteams van Alfa Accountants te helpen. Samen met andere collega’s fungeer ik dan ook als vraagbaak en/of sparringpartner.

Daarnaast probeer ik ook de nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied te blijven volgen en deze vervolgens te vertalen in producten waar mijn collega’s binnen de loonteams in hun dagelijks werk mee aan de slag kunnen. Gezien de steeds wisselende wet- en regelgeving is dat een grote uitdaging.


Recente artikelen van Patricia

Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg

20 januari 2022

Begeleid je als werkgever personeelsleden die naast hun werk ook een MBO-opleiding volgen? Mogelijk kun je dan subsidie aanvragen voor de praktijkleerplaatsen in jouw bedrijf.

Wettelijk minimumloon per januari 2022

Wettelijk minimumloon per januari 2022

6 januari 2022

Met ingang van 1 januari 2022 bedraagt het wettelijk minimumloon € 1.725,00 bruto per maand bij een fulltime werkweek. Vind hier de minimumlonen per leeftijd en voor de BBL leerlingen.

Thuiswerkvergoeding: iets voor jou?

Thuiswerkvergoeding: iets voor jou?

3 januari 2022

Met de opkomst van hybride werken, rijst voor werkgevers de vraag of je als werkgever aan de kosten van het thuiswerken wilt bijdragen. Welke overwegingen heb je?

Vaste reiskostenvergoeding loopt niet meer door in 2022

Vaste reiskostenvergoeding loopt niet meer door in 2022

3 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 vervalt de goedkeuring op het onbelast laten doorlopen van reiskostenvergoedingen. Je zult als werkgever de vaste reiskostenvergoedingen opnieuw moeten beoordelen.

Verruiming ouderschapsverlof per augustus 2022

Verruiming ouderschapsverlof per augustus 2022

24 december 2021

Vanaf 2 augustus 2022 gaat de Wet betaald ouderschapsverlof in, waarmee het voor werknemers makkelijker moet worden om arbeid en zorg te combineren.