Accountant voor de melkveehouderij

Als melkveehouder komt er veel op je af. Je bent druk met de dagelijkse werkzaamheden op je melkveebedrijf, maar daarnaast wil je ook  financieel alles op orde  hebben en wil je vooruit kijken naar een (duurzame) toekomst. Dan is het prettig dat er iemand naast je staat en je doelgericht adviseert over je bedrijfsvoering en strategie.

Kansen voor jouw melkveebedrijf

Alfa zorgt voor de administratieve ondersteuning, maar helpt je ook bij allerlei vragen over bijvoorbeeld de mestwetgeving, bestemmingsplannen, mineralen, toeslagrechten, het fosfaatrecht, investeringsplannen, en bedrijfsopvolging. Wij wijzen je graag op de mogelijkheden voor jouw melkveebedrijf en helpen je vooruit. 

Inzicht in jouw financiële situatie

Wij vinden het belangrijk dat je goed inzicht hebt in je cijfers, je liquiditeitspositie ten opzichte van andere melkveehouders in Nederland, maar ook dat je weet hoe je het doet ten opzichte van je agrarische collega's en in één oogopslag inzicht krijgt in de totale technische en financiële kengetallen. Hiervoor hebben we mooie producten die je hierbij helpen, zoals BAS Melkvee Plus

Vooruitkijken: blik op de toekomst

Natuurlijk is het belangrijk om vooruit te kijken. Heb je een goed pensioen voor je oudedag? Heb je al nagedacht over de persoon die je agrarische bedrijf gaat overnemen of ga je het melkveebedrijf staken? Lastige keuzes die veel impact hebben en waarbij het belangrijk is dat je  goed wordt geadviseerd. Zo sta je sterk naar je eigen toekomst, maar ook in gesprekken met banken of andere kredietverschaffers. 

Lees meer over agrarisch bedrijfsadvies en bekijk onze laatste artikelen over agrarisch bedrijfsadvies.