Cijfers die Spreken

Elk jaar presenteert Alfa de actuele ontwikkelingen in de melkveehouderij in dé speciale uitgave Cijfers die Spreken. De nieuwste editie is nu verkrijgbaar. Onderwerpen zoals: hoe was het jaar 2016 voor melkveehouders, de discussie rondom fosfaatrechten en fosfaatreductie in de aanloop naar 2017, de KringloopWijzer als managementinstrument in de mineralenefficiency, passeren de revue.

Er komt veel op melkveehouders af. In de aanloop naar 2017 vonden er veel politieke discussies plaats, waarbij het onderwerp fosfaatrechten en fosfaatreductie in de melkveehouderij de boventoon voerde. Dit heeft geleid tot het fosfaatreductieplan, dat in 2017 moet worden uitgevoerd. Een plan dat de nodige uitdagingen met zich meebrengt. Naast deze sectorale en individuele uitdaging zijn er ook nog de nodige maatschappelijke uitdagingen. Een voorbeeld daarvan is de motie over wettelijk verplichte weidegang, die een meerderheid van de Tweede Kamer in maart 2017 aannam. Maar ook de ontwikkeling van de melkprijs is een continu punt van aandacht.

Met Cijfers die Spreken bieden onze specialisten je de nodige informatie en handvatten om nog sterker in jouw bedrijf te staan. Met één gezamenlijk doel: “Continuïteitsperspectief voor jouw bedrijf met voldoende ruimte voor een volwaardig gezinsinkomen”.

Informatiebijeenkomsten?

Wij nodigen je graag uit voor een informatiebijeenkomst naar aanleiding van de uitgave Cijfers die Spreken. Klik hier voor een overzicht van alle bijeenkomsten die plaatsvinden.

Download Cijfers die Spreken 2017

Je kan Cijfers die Spreken 2017 vanaf 5 april hier downloaden. Ook kun je hier een papieren variant aanvragen. Wij sturen je deze graag toe.

 #cijfersdiespreken

Wij zijn erg benieuwd wat je vindt van de nieuwste uitgave van Cijfers die Spreken. Je kunt jouw mening met ons delen via Facebook en Twitter. Gebruik daarbij de hashtag #cijfersdiespreken.

Meer informatie

Wil je meer weten over Cijfers die Spreken, neem dan gerust contact op met jouw contactpersoon binnen Alfa. Ben je nog geen klant bij Alfa, maar wil je wel meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met een Alfa-vestiging bij jou in de buurt. Wij helpen je graag verder!