Ondernemersverhalen

Wij zijn graag een sparringsparner voor ondernemers die hun onderneming graag naar een hoger niveau willen tillen. Dit doen we door middel van fiscaal, juridisch, bedrijfskundig en organisatieadvies. Uiteraard ontzorgen wij onze klanten graag  bij de financiële administratie en geven wij gericht financieel advies.  

We staan dichtbij onze klanten en lichten hun onderneming periodiek uit in de ondernemersverhalen. Ontdek hier de unieke verhalen van deze ondernemingen.

Jasper Roubos

‘Ronduit slecht’, noemt Jasper Roubos de rendementen in de aardappelteelt van de laatste jaren. Aardappeltelers moeten toezien hoe hun producten voor de kostprijs weggaan, om voor een veelvoud in de winkel te liggen. Maar er gloort hoop aan de horizon. De POC, heet die hoop: de Producenten Organisatie Consumptieaardappelen. 

Lees hier het verhaal van Jasper Roubos

Komkommertelers Reijm & Zn.

Niet echt meer een ‘reguliere komkommerteler’, omschrijft Jan Reijm het bedrijf dat hij samen met vader Piet en oom Jaap Reijm heeft. Twee bedrijven eigenlijk, want naast die komkommerkwekerij heeft Reijm & Zn. er ook nog een paprikakwekerij bij. Met 11 hectare komkommers en 8 hectare paprika’s is Reijm & Zn. in staat jaarrond te leveren. Lees hier het verhaal van Komkommerstelers Reijm & Zn.

 

HyFly

Een drone die in steden medicijnen aflevert in ziekenhuizen. Een jaar of tien terug was het een mooie scène in een sciencefictionfilm geweest. In 2022 maakt die drone al de eerste proefvluchten. En om het SF-gehalte nog iets te verhogen: de bestaande versie op batterijen moet binnenkort worden opgevolgd door één op waterstof. ‘HyFly’ heet het bedrijf dat in Drachten werkt aan een eigentijds transport voor medicijnen in stedelijke omgevingen.

Lees hier het verhaal van HyFly

D. Zonneveld

De liefde voor de weg zat er al vroeg in. Als Peter - nu 45 - op z’n achttiende zijn rijbewijs haalt, kan hij in z’n vrije tijd al gaan rijden voor een goede vriend van zijn  vader. Ooit met het idee om nog eens zelf ondernemer te worden, de ondernemer die hij nu is op transportcentrum Coldenhove in Maasdijk.

Lees hier het verhaal van D. Zonneveld

Scrumartikelen.nl

Ze studeert bedrijfskunde en rechten, maar het liefst wil Floor Wibbens ondernemer worden. “Ik wist alleen nog niet waarin”, lacht ze. Op een toevallige manier komt het helemaal goed met haar ondernemerscarrière. Met Scrumartikelen.nl levert Floor alles voor bedrijven met ‘scrumteams’ in huis. Herschrijfbare magneten, whiteboards, planningpokerkaarten en nog veel meer. Allemaal bedoeld om de wirwar van post-it’jes op de muur overbodig te maken.

Lees hier het verhaal van Scrumartikelen.nl

Gebr. De Hollander

Van een grote autodealer met meerdere vestigingen kwam Angela Roelandse op de boekhouding bij Gebr. De Hollander terecht. Niet alleen een compleet andere omgeving, maar ook een andere manier van administreren. “Veel ging hier nog handmatig. Elke week moest ik met de hand nog de betalingen voor de bank invoeren.” Het was ‘wel enigszins ouderwets’, zegt Angela voorzichtig. Maar inmiddels is Gebr. De Hollander ook administratie-technisch up-to-date: met hulp van Alfa is alles gedigitaliseerd.

Lees hier het verhaal van Gebr. De Hollander

Buitenplaats Molenwei

Niet elk landbouwbedrijf heeft in 2021 nog toekomst. Zeker niet in de overvolle Randstad, waar uitbreidingsmogelijkheden er niet zijn. Maar er zijn ook kansen voor die bedrijven. Zoals in Stompwijk. Op het bedrijf waar haar vader tot 2014 melkvee hield ontwikkelen Vicky en Bert van der Krogt stap voor stap iets nieuws: Buitenplaats Molenwei. De komende jaren moet het boerenerf worden getransformeerd tot een hotspot voor cultuur, natuur, sport en spel en zakelijke activiteiten. Met één miljoen directe buren heeft Vicky er alle vertrouwen in. Mede dankzij een meer dan geslaagde crowdfundingactie.

Lees hier het verhaal van Buitenplaats Molenwei

Aquanoom

Waterschappen en gemeenten die waterbodems, oevers en civiele kunstwerken beheren en onderhouden, komen al gauw bij ‘De Aquanoom’ in Zoetermeer uit. Het adviesbureau maakt sinds de start in 2007 een gezonde groei door, onder leiding van oprichter Marco Vermeer. Drie jaar terug komt er een terugslag. Met bedrijfsadviseur Ed Muller van Alfa in Aalsmeer krijgt Marco het lek weer boven. “Ed heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat we de wind weer in de zeilen hebben gekregen.” 

Lees hier het verhaal van Aquanoom

Boekenbalie

Met twee ouders als kunstenaar leek de toekomst voor Gijs Kaaijk wel zo’n beetje uitgestippeld. Maar na de Kunstacademie komt hij erachter dat die toekomst toch ergens anders ligt. Inmiddels is Gijs ondernemer, succesvol ondernemer zelfs. Met zijn Boekenbalie koopt hij tweedehands boeken in - zo’n 30.000 per maand - om die weer aan de man te brengen. En eigenlijk is ook dát best een hele kunst.

Lees hier het verhaal van Boekenbalie

IntelligentFood

Junion Hanenberg werkte vroeger in een restaurant, waar hij van dichtbij meemaakte hoe ongelooflijk veel voedsel er werd weggegooid. Het was een tijd waarin extreem grote porties op je bord nog volstrekt normaal waren. De daar opgebouwde afschuw van food waste verliet hem nooit meer. Met zijn start-up IntelligentFood legt hij zich nu toe op de verwerking van reststromen bladerdeeg en vis tot luxe koekjes en aromatische olijfoliën op basis van visextracten. Onder de vlag van een coöperatie blaast hij een nieuw businessmodel leven in, waarin reststromen nieuwe waarde krijgen.

Lees hier het verhaal van IntelligentFood

Lapaja

Kledingwinkels en schoenenzaken hebben de grootste klappen gehad van de coronacrisis, rekende het CBS half mei uit. Niet in iedere modezaak is het code rood. “In sommige winkels tikken we af en toe weer het omzetniveau van vorig jaar aan”, zegt Jacquelien Bosma, met broer Patrick eigenaar van vijf kledingzaken voor vrouwen. Waar half maart de omzetten in een vrije val raakten, zien de pashokjes weer klanten.

Lees hier het verhaal van Lapaja

Montis Zuidplas

De teler die een groeistap wil maken kan geen detail over het hoofd zien. De keus van je product, de variëteit, de energiestrategie en arbeidsverdeling spelen vanzelfsprekend een rol. Maar ook zaken als positionering, marktsegmentatie, marketingcommunicatie. En zelfs de keus van je accountant kan het verschil maken. Een goed voorbeeld is dichtbij huis te vinden: kwekerij Montis Zuidplas in Moerkapelle. “Ik heb nu een veel beter inzicht op cijfermatig niveau.”

Lees hier het verhaal van Montis Zuidplas