Financiële planning en Estate planning

Financiële planning en Estate planning gaan niet alleen over cijfers en geld. Het gaat over jouw doelen, dromen en wensen. Met een persoonlijk plan schep je duidelijkheid en krijg je inzicht in wat nodig is om jouw toekomstplannen te realiseren.

Persoonlijk plan

Een financieel plan start met een inventarisatie. Het geeft een volledig inzicht in je huidige financiële situatie. Vervolgens komt er een analyse van je inkomen en vermogen. Wat gebeurt er met je inkomen en je vermogen als je stopt met werken? Of als je komt te overlijden? Welke uitgaven komen er aan en met welke risico's moeten we rekening houden? Tot slot kijken we hoe we de planning kunnen optimaliseren (kan er belasting bespaard worden? Hoe behaal je een hoger rendement?) en hoe je jouw doelen en dromen kunt bereiken.

Als jouw situatie dan voldoende geregeld is, kan de volgende stap in gang gezet worden: de overdracht van het vermogen naar de volgende generatie. Dit kan bij overlijden maar de overdracht kan ook al plaatsvinden tijdens leven. Dit noemen we Estate planning. Of en hoe je bent gehuwd, wat moet er gebeuren met de nalatenschap, wat als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen? We kijken naar de samenhang van deze juridische overeenkomsten rekening houdende met jouw wensen.

Jaarlijkse update

Aan een financieel planner zijn kosten verbonden. Maar het levert ook iets op. Na het maken van het plan, houden we een vinger aan de pols. Een financiële planning is namelijk een dynamisch proces. Jaarlijks nemen wij opnieuw de planning met je door en toetsen wij of deze planning nog past bij jouw doelstellingen en/of gewijzigde wet- en regelgeving.

Bij Alfa Accountants en Adviseurs werken wij met een heel team samen met jou!

Interesse?
Wil je weten wat dit voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!