Actualiteiten Bleiswijk

Weergave: Items Tijdlijn

Huur bij Alfa voor half geld een Brexit-consultant in!

Huur bij Alfa voor half geld een Brexit-consultant in!

10 december 2018 | René Grootscholten

Heel voorzichtig lijkt er een doorbraak te zijn in de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. De twee partijen hebben een akkoord. Het lot van de Britten ligt daarmee in eigen hand, want alleen de politiek in het VK kan nog roet in het eten gooien. Hoe dan ook: de Brexit komt er, goedschiks of kwaadschiks. Daarom is het goed om na te denken over een toekomst voor je bedrijf ná de scheiding. Je kunt nu voor half geld een consultant inhuren die de gevolgen voor jou in kaart brengt. Cadeautje van (maximaal) € 2500 van de overheid. En die consultant? Die vind je overal dichtbij: bij Alfa!

Start Alfa Agro Academie medio januari 2019!

Start Alfa Agro Academie medio januari 2019!

3 december 2018 | Gert van Erk

Ook al hebben ouders nog zo'n succesvol bedrijf, het succes voor de volgende generatie is niet altijd gegarandeerd. Omdat Alfa ook dichtbij de nieuwe generatie jonge ondernemers wil staan, biedt Alfa via de Alfa Agro Academie jonge ondernemers actieve trainingen aan, waardoor zij zich als persoon ontwikkelen en daarnaast inhoudelijk kennis opdoen. Dit alles met het doel om in een vroeg stadium ondernemerschap te ontwikkelen bij jonge (potentiële) bedrijfsopvolgers.

Openingstijden rond de feestdagen

Openingstijden rond de feestdagen

27 november 2018 | Eveliene van Aerde

In verband met de aankomende feestdagen zijn onze openingstijden gewijzigd.

Lezing Klimaat & Fosfaat; ook dit jaar weer een topper!

Lezing Klimaat & Fosfaat; ook dit jaar weer een topper!

22 november 2018 | Erik Goudriaan

Inmiddels mogen wij het toch wel een klassieker noemen, onze jaarlijkse agro-najaarslezing! Dit jaar met het thema Klimaat & Fosfaat. Opnieuw wisten circa 110 melkveehouders uit de regio ons te vinden, en wel op de nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn. In tegenstelling tot andere jaren werd de lezing ditmaal gehouden in een van de sfeervolle zalen van het Archeon!

Asbestsanering dreigt tot stilstand te komen: het geld is op!

Asbestsanering dreigt tot stilstand te komen: het geld is op!

19 november 2018 | René Grootscholten

Er is goed en slecht nieuws te melden voor iedereen die nog asbest op het dak heeft liggen. Het goede nieuws: het asbestverbod is met een jaar uitgesteld, naar 31 december 2024. Minder goed nieuws: de subsidiepot is leeg. De vraag is dan ook hoe de overheid denkt binnen zes jaar alle daken asbestvrij te hebben. Wie het weet mag het zeggen…

19 november 2018 Alfa Bleiswijk gesloten

19 november 2018 Alfa Bleiswijk gesloten

22 oktober 2018 | Erik Goudriaan

Op 19 november vindt voor alle medewerkers van Alfa Bleiswijk de Alfa Leerdag plaats. Dit betekent dat ons kantoor deze dag gesloten is.

Wees er razendsnel bij voor de nieuwe EG-subsidieregeling!

Wees er razendsnel bij voor de nieuwe EG-subsidieregeling!

15 oktober 2018 | René Grootscholten

Plannen om te investeren in energiebesparende systemen? Voor je eigen glastuinbouwbedrijf of samen met een paar collegatelers? De overheid heeft nét een nieuwe subsidieregeling bekendgemaakt: de Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG). Maar… haast is geboden, want op is op!

Van boerenmedewerker naar ondernemer op je 49ste

Van boerenmedewerker naar ondernemer op je 49ste

11 oktober 2018 | Annemiek Pelle

Achttien jaar lang werkt Frans de Graaf in loondienst bij een melkveehouder. Nooit met het idee om nog eens voor zichzelf te beginnen. Wel met de stille hoop dat die kans zich héél misschien nog eens voordoet. Want oom Arie Roest, waar hij al van jongs af aan over de vloer komt, heeft immers geen opvolger. Maar over bedrijfsopvolging gaat het nooit tussen oom en neef. Totdat oom Arie in 2010 voor een forse investering staat. Of Frans medevennoot wil worden. Als Arie er in 2022 definitief mee stopt, staat hij dan – op dat moment 49 jaar oud – alsnog aan het hoofd van een melkveebedrijf met honderd koeien.

Kom kennis maken met het mkb-team van Alfa Bleiswijk!

5 oktober 2018 | Carol de Wit

Ondernemers lopen de hele dag tegen allerlei vragen aan. En vooral op financieel gebied heb je dan het liefst antwoord van een echte specialist. Zoals die van Alfa Accountants en Adviseurs. Voor elke MKB-ondernemer die met zo’n onbeantwoorde vraag rondloopt zijn er twee inloopavonden, op 22 oktober en 26 november. Financiële en fiscale specialisten van Alfa geven je er antwoord op.