Accountancy en advies voor transport en logistiek

Ben jij op zoek naar een adviseur die jouw sector kent? Maak dan kennis met Alfa Accountants en Adviseurs. Wij verzorgen niet alleen de administratie maar ondersteunen en geven ook advies over het verduurzamen van je bedrijfsvoering en het sturen op je cijfers. Bovendien hebben wij korte lijntjes met TLN, de ondernemersorganisatie voor transport en logistiek Nederland. Dit alles om jou te ontzorgen zodat jij de focus kunt leggen op het ondernemen van jouw bedrijf!    

Vermindering CO2-uitstoot

Je wil je CO2-uitstoot verminderen. Maar hoe kun je dan verduurzamen? Daar zijn een aantal graadmeters voor binnen de transport en logistieke sector. Denk aan:

Inzicht in je cijfers met de CO2-impactscan

Wil je echt inzicht in de CO2-uitstoot van je onderneming en op basis daarvan beter sturen op duurzaamheid, onderbouwde (investerings)keuzes maken en anticiperen op de CO2-beprijzing? Dan raden we je aan om een CO2-impactscan te laten uitvoeren. Alfa werkt hierbij samen met het bedrijf Greenaumatic. Met de CO2-impactscan heb je snel inzicht in je uitstoot en het toekomstige effect op het rendement van jouw onderneming. De CO2-impactscan kost 200 euro exclusief btw.

Neem contact met mij op voor meer informatie over de CO2-impactscan

Maatregelen CO2-impactscan

Met de uitkomsten van de CO2-impactscan weet je waar je staat. Samen met een adviseur van Alfa kun je maatregelen treffen die passen bij jouw bedrijf. Wij kunnen voor je berekenen met welke financiële reikwijdte je te maken hebt. We brengen in kaart welke fiscale mogelijkheden er voor je zijn en kunnen je ondersteunen bij het aanvragen van subsidies.

24/7 inzicht in jouw cijfers

Grip op je cijfers, bepaalt meer dan ooit het succes van jouw bedrijf. Via het Alfa Management Paneel ontvang je op elk moment van de dag, de juiste managementinformatie, waardoor je snel kunt bijsturen. Het laat zien hoe de vlag er financieel bij hangt. Je kunt toekomstscenario’s vergelijken, een prognose maken van je liquiditeit en zien wanneer extra financiering vereist is. Speciaal voor de leden van TLN hebben wij de TLN Benchmark ontwikkeld. Een tool die alle cijfers in een oogopslag weergeeft, waardoor je goede, toekomstgerichte beslissingen kunt nemen. 

Salaris en personeel

Heb je in je bedrijf te maken met personeel? Dan komt hier veel wet- en regelgeving aan te pas. Wij bieden een salarispakket afgestemd op jouw specifieke behoeften. En met al je vragen over bijvoorbeeld ziekteverzuim, arbeidsrecht, juridische zaken en sociale verzekeringen kun je bij ons terecht. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de meest recente CAO van beroepsgoederenvervoer en van de beschikbare subsidies.

Over Alfa Accountants en Adviseurs

De overname van SCT Accountants in 2014 heeft ervoor gezorgd dat Alfa meer dan 40 adviseurs in huis heeft met kennis van en ervaring in de sector. Wat kenmerkt Alfa?

Ook op weg met Alfa?

Je hebt meer aan een accountant en adviseur die jouw bedrijf kent. Alfa werkt vanuit een landelijke, actieve organisatie, maar met een kantoor om de hoek. Met brede financiële kennis én specialistische branchekennis. Thuis in jouw omgeving, dicht bij je werkgebied en dicht bij jou. Neem gerust contact op met een Alfa-vestiging bij jou in de buurt. 

Onze partners in Transport en Logistiek