Accountancy en advies voor transport en logistiek

Ben jij op zoek naar een adviseur die jouw sector kent? Maak dan kennis met Alfa Accountants en Adviseurs. Wij verzorgen niet alleen de administratie maar ondersteunen en geven ook advies over het verduurzamen van je bedrijfsvoering en het sturen op je cijfers. Bovendien hebben wij korte lijntjes met TLN, de ondernemersorganisatie voor transport en logistiek Nederland. Dit alles om jou te ontzorgen zodat jij de focus kunt leggen op het ondernemen van jouw bedrijf!  

De overname van SCT Accountants in 2014 heeft ervoor gezorgd dat wij onze adviseurs transport en logistiek flink konden uitbreiden. Anno 2022 hebben wij meer dan 350 transportondernemingen als klant en gespecialiseerde adviseurs in dienst. Het grote voordeel van Alfa is het totaalpakket dat wij kunnen aanbieden. Wij hebben alles onder één dak: onder anderen accountants, fiscalisten, juristen en personeelsadviseurs werken dagelijks samen om van jouw onderneming een succes te maken! En met 35 vestigingen staan wij lokaal dicht bij jou.  

Verduurzamen van je bedrijf

Nederland staat voor een grote opgave om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Dit geldt ook voor de sector transport en logistiek. Goed om te weten: Alfa is de trotse drager van het B Corp certificaat, een internationale erkenning voor de meest duurzame bedrijven. B Corps zijn ondernemers die naast financieel resultaat ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelen nastreven en overtuigend meerwaarde willen toevoegen. En daarbij helpen wij uiteraard ook onze eigen klantenkring mee. Wij adviseren je graag over hoe je de CO2-uitstoot kunt beperken en hoe je de reis kunt maken naar een duurzamere mobiliteit. Waar het kan vragen we subsidies aan en/of passen we fiscale stimuleringsmaatregelingen toe.  

24/7 inzicht in jouw cijfers

Grip op je cijfers, bepaalt meer dan ooit het succes van jouw bedrijf. Via het Alfa Management Paneel ontvang je op elk moment van de dag, de juiste managementinformatie, waardoor je snel kunt bijsturen. Het laat zien hoe de vlag er financieel bij hangt. Je kunt toekomstscenario’s vergelijken, een prognose maken van je liquiditeit en zien wanneer extra financiering vereist is. 

Salaris en personeel

Heb je in je bedrijf te maken met personeel? Dan komt hier veel wet- en regelgeving aan te pas. Wij bieden een salarispakket afgestemd op jouw specifieke behoeften. En met al je vragen over bijvoorbeeld ziekteverzuim, arbeidsrecht, juridische zaken en sociale verzekeringen kun je bij ons terecht. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de meest recente CAO van beroepsgoederenvervoer en van de beschikbare subsidies.

Partner van TLN: Transport en Logistiek Nederland

Speciaal voor de leden van TLN hebben wij de TLN Benchmark ontwikkeld. Een tool die alle cijfers in een oogopslag weergeeft, waardoor je goede, toekomstgerichte beslissingen kunt nemen. 

Ook op weg met Alfa?

Je hebt meer aan een accountant en adviseur die jouw bedrijf kent. Alfa werkt vanuit een landelijke, actieve organisatie, maar met een kantoor om de hoek. Met brede financiële kennis én specialistische branchekennis. Thuis in jouw omgeving, dicht bij je werkgebied en dicht bij jou. Neem gerust contact op met een Alfa-vestiging bij jou in de buurt. 

Lees de actualiteiten over de transportsector