Accountancy en advies voor Transport en Logistiek

Ben je op zoek naar een adviseur die jouw sector kent en je verder kan helpen zodat jij je bezig kunt houden met ondernemen? Maak dan kennis met Alfa. Wil je een nieuwe koers inslaan? Continu doorontwikkelen? Fiscale risico's bij het inschakelen van ZZP'ers in transport beperken? Precies weten hoe je kunt profiteren van de milieu- en energieaftrek?

Wij hebben veel expertise van zaken als cao, rij- en rusttijden of de verschillende soorten beloningen voor chauffeurs. Daarmee heb je aan ons een actieve sparringpartner die je op veel terreinen vooruit helpt. Het accountantskantoor dat het dichtst bij de weg staat.

Over Alfa Accountants en Adviseurs

Het dashboard dat jou 24/7 alles vertelt

Grip op de cijfers hebben, bepaalt meer dan ooit het succes van jouw bedrijf. Temeer omdat marges kleiner worden. Alleen door tijdig over de juiste managementinformatie te beschikken, kun je snel bijsturen. Daarom heeft Alfa het Alfa Management Paneel (AMP) ontwikkeld. Een tool die jou 24/7 laat zien hoe de vlag er financieel bij hangt.
Je kunt toekomstscenario’s vergelijken, een prognose maken van je liquiditeit en zien wanneer extra financiering vereist is.

Grip en inzicht op salaris en personeel

Bespaar tijd en kosten op administratie. Vereenvoudig de salarisverwerking op efficiënte en correcte wijze en krijg volledig inzicht in de urenverantwoording van medewerkers. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de meest recente CAO van beroepsgoederenvervoer en van de beschikbare subsidies.

Concreet en onderbouwd advies voor transport en logistiek

Wij weten wat er echt belangrijk is en wat er speelt binnen de sector. Wij zijn geen boekhouders of leveranciers, maar sparringspartners.

Partner van brancheorganisatie TLN

Alfa Accountants en Adviseurs en TLN, de ondernemersorganisatie voor Transport en Logistiek Nederland, gaan samenwerken! Alfa heeft speciaal voor de leden van TLN een product ontwikkeld: de TLN Benchmark. Dit product biedt transportondernemers 24/7 inzicht in resultaat, liquiditeit en vergelijking met andere transporteurs.  

Sjors Jepkema (TLN Producten en Diensten, Leveranciers en Partners)  over Alfa: 

 

"Als TLN zien we Alfa Accountants en Adviseurs als een sector specialistische partij in de Transport en Logistiek op het gebied van accountancy en advies. Degelijk, met prima accountants en adviseurs met kennis van onze sector. Een deel van de roots van Alfa Accountants en Adviseurs liggen in de SCT-accountants van vroeger.  SCT-accountants is lang geleden opgericht door TLN. Eigenlijk is TLN dus een beetje familie van Alfa Accountants en Adviseurs.  Ook zijn de banden tussen de beide organisaties warm en open. Regelmatig houden we zaken tegen elkaar aan om te sparren en leggen we verbanden. Een voorbeeld hiervan is de initiatie van de pilot bij een gezamenlijke klant/lid waar data van TMS, boordcomputers en financiële administratie worden gecombineerd om nieuwe inzichten te krijgen en een op maat dashboard te bouwen. Gezamenlijk bieden we de leden van TLN de TLN benchmark aan. De TLN benchmark is een product van Alfa Accountants en Adviseurs waarin belangrijke kengetallen en KPI’s op bedrijfsniveau worden weergegeven en vergeleken met de branche gemiddelden. Alfa Accountants en Adviseurs is een belangrijke servicepartner van TLN. De TLN Benchmark maakt tevens deel uit van het TLN Ledenvoordeelprogramma. "

 

Ook op weg met Alfa?

Je hebt meer aan een accountant en adviseur die jouw bedrijf kent. Kies daarom ook voor Alfa. Onze no-nonsense transport en logistiek adviseurs zijn net als jij kostprijs gestuurd en gericht op efficiëntie.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?  Neem contact op via transport@alfa.nl.

Lees de actualiteiten over de transportsector