Ondernemersverhalen

Wij zijn graag een sparringspartner voor ondernemers die hun onderneming graag naar een hoger niveau willen tillen.  We staan dichtbij onze klanten en lichten hun onderneming periodiek uit in de ondernemersverhalen. Ontdek hier de unieke verhalen van onze klanten.

Esperit Elements

Het kan raar lopen in een ondernemerscarrière. Neem die van Wouter Persoon, met Jan van Geest mede-eigenaar van Esperit Elements in ‘s-Gravenzande. De twee kennen elkaar van een avond-hbo-opleiding. Als Jan in Amerika terrariums met plantjes ontdekt, denkt hij meteen aan Wouter. “Jan zegt: ik investeer geld, jij tijd. We zien wel wat het wordt.” 

Lees hier het verhaal van Esperit Elements

Keijzer Campers

Tot en met 2021 wist Jeroen Keijzer niet veel van campers af. Wie hem toen had verteld dat hij twee jaar later succesvol zou zijn als verhuurder ervan, was waarschijnlijk vol ongeloof aangekeken. Tomatenteler was hij; op ruim elf hectare in De Lier en Vierpolders. Zijn zus Peggy verzorgde daarbij de complete administratie. Als een buurman voorzichtig informeert of zijn bedrijf niet te koop is, gaat het ineens hard.

Lees hier het verhaal van Keijzer Campers

Novastar Lilies

Vader Peet (60) begon in 1992 met de lelieteelt in ’s-Gravenzande. Het merendeel van de lelies die Novastar teelt (‘broeit’, in het jargon) gaat naar de grote retailers in Groot-Brittannië. Een ‘onwijs dankbaar product op de vaas’, zegt Marc Noordam als een ervaren sales manager over zijn eigen teelt, de lelie. In de maand oktober kunnen klanten van Alfa zelf de proef op de som nemen. Wie deze maand het kantoor bezoekt, gaat naar huis met een bos Oriental lelies van Novastar Lilies, naar keuze in roze of wit. Het is al ruim dertig jaar een succesnummer in de kassen in ’s-Gravenzande, tegenwoordig vijf locaties sterk.

Lees hier het verhaal van Novastar Lilies
 

Tuincentrum Ockenburgh

Nóót van z'n leven zou hij in de voetsporen van zijn ouders treden. Zoals zijn broer Maarten, die na een businessopleiding wel aan de slag ging in het bedrijf. Nee, Juriën Kester werd consultant. Adviseerde het management van grote 'corporates' over sociaal-maatschappelijk ondernemen. Tot het vorig jaar ineens begon te kriebelen. Wat als hij zijn ideeën over duurzaamheid en inclusiviteit eens dicht bij huis kon realiseren, in het familiebedrijf?  Inmiddels mag Juriën (27) zich eindverantwoordelijke noemen  bij Tuincentrum Ockenburgh.

Lees hier het verhaal van Tuincentrum Ockenburgh

Weverling Groenproviders

'Groen' ondernemen: welke ondernemer kan er nog onderuit? Zeker niet als je dagelijkse werkomgeving letterlijk het groen is, zoals bij Weverling Groenproviders. Ooit een lokaal hoveniersbedrijf in het Westland, tachtig jaar later een van de grotere spelers in de groenvoorziening in Zuid-Holland. 

Lees hier het verhaal van Weverling Groenproviders

VDL Fleurs

Er staan ‘gewoon’ weer chrysanten in de kassen van VDL Fleurs, alsof er geen energiecrisis is geweest. “Nee, we zijn doorgegaan met telen in de winter. Maar wel met een aangepaste teeltstrategie”, zegt Teun van der Lugt, de derde generatie van het familiebedrijf in De Lier. Al sinds 1967 is de naam Van der Lugt verbonden aan de chrysant, al is het dan tegenwoordig half chrysant - half santini. Diezelfde santini’s die bezoekers van de Naaldwijkse vestiging van Alfa in april kosteloos mee naar huis krijgen.

Lees hier het verhaal van VDL Fleurs

Dynaplant 

Na twintig jaar maakt een nieuwe generatie haar opwachting bij Dynaplant. Ruben van der Lugt en Dietrick Hanemaaijer gaan verder waar Martin van der Lugt en Peter Varekamp ooit samen begonnen. Martin als potplantenkweker die een nieuwe markt en een nieuw product zocht, Peter als paprikateler die de bloeiende potplanten in wilde. Hun - zakelijke - huwelijk kwam min of meer bij toeval tot stand: langs de lijn tijdens een korfbalwedstrijd.

Lees hier het verhaal van Dynaplant

Bransen Group

Tweede generatie Bransen bouwt voort op het succes van pa Hans. De één deed zeven jaar over z’n havo-opleiding, omdat de praktijk veel meer trok. De tweede broer was twaalf jaar marinier. En nummer drie was eigenlijk automonteur. Je zou niet zeggen dat het drietal Niels,  Luc en Roy Bransen in 2022 aan de basis staat van een succesvolle onderneming in tuinbouw- en elektrotechniek. Negen medewerkers inmiddels, een grote flexibele schil achter de hand, grote en prominente opdrachtgevers. En of de crisis hen raakt? “Er is werk genoeg. ‘Kijk maar wanneer je komt. We zijn al blij dát je komt’, zeggen klanten weleens.”

Lees hier het verhaal van Bransen Group

Gebr. Nederpel Potplanten

amen met René en Chris de Bakker zet Iris het bedrijf als vierde generatie Nederpel voort. De historie van Gebr. Nederpel gaat meer dan honderd jaar terug. Toen tuinden de oprichters nog in Loosduinen, ooit een tuinbouwdorp aan de rand van het Westland. Na een omzwerving in Madestein komt de huidige locatie aan de Middenzwet in Wateringen in beeld.

Lees hier het verhaal van Gebr. Nederpel Potplanten

MCW / creative agency

Een crossmediaal bureau dat de meest gekke dingen verzint. Daar móeten haast wel een paar jonge ambitieuze ondernemers achter zitten, bekend met de state-of-the-art in technologie. “Ik ben bijna 56, Martin is 57”, lacht Bart Engelvaart die met Martin van den Berg de directie voert. Misschien geen jonge honden meer, maar nog onverminderd ambitieus in de kwart eeuw die MCW inmiddels bestaat.

Lees hier het verhaal van MCW / creative agency