Actueel

Weergave: Items Tijdlijn

Agro najaarslezingen in november met thema 'Klimaat & Fosfaat'

Agro najaarslezingen in november met thema 'Klimaat & Fosfaat'

1 november 2018 | Gert van Erk

Wat hebben deze onderwerpen met elkaar te maken? ‘Niet veel’ zo zal je in eerste instantie zeggen. Tegelijkertijd hebben ze één grote overeenkomst. Beide onderwerpen hielden je de afgelopen zomer in grote mate bezig. En zullen ook de komende jaren een grote impact hebben op jou en je bedrijf. Reden genoeg om over deze thema’s bij te praten met deskundige Alfa adviseurs én met Reinier van den Berg als externe weer & klimaatspecialist.

19 november Alfa Naaldwijk gesloten

19 november Alfa Naaldwijk gesloten

18 oktober 2018 | Toni di Addario

Op 19 november aanstaande vindt voor alle medewerkers van Alfa Naaldwijk de Alfa Leerdag plaats. Dit betekent dat ons kantoor deze dag gesloten is.

Wees er razendsnel bij voor de nieuwe EG-subsidieregeling!

Wees er razendsnel bij voor de nieuwe EG-subsidieregeling!

15 oktober 2018 | René Grootscholten

Plannen om te investeren in energiebesparende systemen? Voor je eigen glastuinbouwbedrijf of samen met een paar collegatelers? De overheid heeft nét een nieuwe subsidieregeling bekendgemaakt: de Energie-efficiëntie Glastuinbouw (EG). Maar… haast is geboden, want op is op!

Samen Fit bij Alfa Naaldwijk

Samen Fit bij Alfa Naaldwijk

4 oktober 2018 | Laurens Vis

Alfa Naaldwijk zijn specialisten in accountancy en bedrijfsadvisering en voelen zich sterk betrokken bij hun klanten. Om goed werk te kunnen leveren, moeten de medewerkers zich ook goed voelen. Alfa Naaldwijk draagt daarin ook haar steentje bij en biedt een vitaliteitsprogramma aan om de medewerkers gezond, fit, productief en gemotiveerd te houden.

Overleeft de glastuinbouw een harde Brexit?

Overleeft de glastuinbouw een harde Brexit?

1 oktober 2018 | René Grootscholten

De datum: 29 maart 2019 23.00 uur, Britse tijd. Dat is het moment waarop Groot-Brittannië niet langer meer deel uitmaakt van de Europese Unie. Nog altijd is het niet duidelijk of het met een harde of een zachte landing gebeurt. Een eventuele harde brexit is desastreus voor de Nederlandse export naar de overburen, die van de glastuinbouw voorop.

Nieuwe kabinetsplannen: wat betekenen die voor de tuinbouw?

Nieuwe kabinetsplannen: wat betekenen die voor de tuinbouw?

1 oktober 2018 | Chris Boers

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet weer een groot aantal plannen voor 2019. Plannen die ook voor de tuinbouw gevolgen hebben. Zo gaat de btw op groenten, fruit, bloemen en planten omhoog en trekt het kabinet de portemonnee om de infrastructuur te verbeteren. Wat had je niet mogen missen in de nieuwe Miljoenennota en het Belastingplan van minister Wopke Hoekstra?

Telers moeten meer samenwerken, maar hoe doe je dat?

Telers moeten meer samenwerken, maar hoe doe je dat?

24 september 2018 | René Grootscholten

De laatste tijd hebben een paar ondernemers in de glastuinbouw de handen ineengeslagen. Als het aan de Rabobank en de Federatie Vruchtgroentenorganisaties (FVO) ligt, gaan de komende jaren meer ondernemers samenwerkingsverbanden aan. Want samen verder gaan kan de slagkracht van individuele bedrijven sterk vergroten. Maar waarom zou je samenwerken? En wat kan het opleveren?

Wat missen we in de plannen?

Wat missen we in de plannen?

19 september 2018 | Joost Blom

Rondom het welbekende DBA-dossier is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Een onafhankelijke commissie krijgt nu de opdracht om met voorstellen te komen, verwachte oplevering per 2019. Ook de uitkomsten van het onderzoek naar veranderingen in box 3 laten nog op zich wachten. Verder wachten we op juridisch gebied ook op een aantal wijzigingen. Denk bijvoorbeeld aan wetgeving waarbij je bij wanbetaling van een debiteur eerst een betalingsregeling aan moet bieden voor je naar de rechter kunt stappen.

Wat als de import van hoogrisicogewassen verboden wordt?

Wat als de import van hoogrisicogewassen verboden wordt?

3 september 2018 | René Grootscholten

Wordt importeren van uitgangsmateriaal voor de ficusteelt binnenkort verboden? Als het aan de Europese Commissie ligt wel. Die heeft een lijst van 39 houtachtige gewassen opgesteld die onder de zogenaamde hoogrisicoplanten vallen. Van een definitief verbod op import uit derde landen is nog geen sprake. Maar voor telers van de gewassen kan de maatregel verstrekkende gevolgen hebben.