Actualiteiten Naaldwijk

Nieuwe vorm SDE+-regeling biedt meer kansen

Nieuwe vorm SDE+-regeling biedt meer kansen

27 mei 2019 | Chris Boers

De overheid gaat de SDE+-regeling veranderen. Nog altijd is de insteek het klimaat te verbeteren, maar de regeling is met ingang van 2020 breder van opzet. Niet alleen ondernemers die duurzame energie produceren worden beloond, er is ook subsidie mogelijk voor innovaties die CO2 besparen. Die verbreding biedt kansen voor ondernemers in de tuinbouw.

Sinds 1 januari minder afschrijven op je eigen gebouw

Sinds 1 januari minder afschrijven op je eigen gebouw

9 mei 2019 | Cock van Adrichem

Heb je als besloten vennootschap (BV) een gebouw in eigen gebruik? Dan is er met ingang van 1 januari van dit jaar iets veranderd in de manier van afschrijven voor de vennootschapsbelasting. Dat mag nog maar tot 100% van de WOZ-waarde.

Op zoek naar een ander tuinbouwbedrijf? Wacht niet af!

Op zoek naar een ander tuinbouwbedrijf? Wacht niet af!

9 mei 2019 | René Grootscholten

Vroeger was het allemaal eenvoudig. De ondernemer die een glastuinbouwbedrijf wilde kopen, informeerde bij een makelaar wat er in de aanbieding was. Tijden zijn veranderd. Bedrijven die worden verkocht wisselen vaak van eigenaar zonder dat er ruchtbaarheid aan gegeven is. Dat betekent dat je van tactiek moet veranderen als je op zoek bent. Alfa kan je helpen.

Interesse in een kosteloze analyse van jouw cijfers? Kom dan naar onze stand!

Interesse in een kosteloze analyse van jouw cijfers? Kom dan naar onze stand!

29 april 2019 | Amber Borst

De ontwikkelingen in de installatie- & elektrobranche gaan razendsnel en de rol van de installateur is aan het veranderen. Op 14, 15 en 16 mei 2019 (13:00 - 21:00 uur) wordt in de Evenementenhal te Gorinchem de Installatie & Elektro Vakbeurs georganiseerd met als thema: de installateur van de toekomst. Alfa is daar natuurlijk bij!

Van Daalen Transport en CARGOBOSS, met dubbele kracht vooruit

Van Daalen Transport en CARGOBOSS, met dubbele kracht vooruit

25 april 2019 | Toni di Addario

Elke dag gaan 120 vrachtwagens namens Van Daalen Transport en CARGOBOSS de weg op, 365 dagen per jaar. Achter de schermen – letterlijk, bij de afdeling planning – is er dan weer een logistiek kunststukje uitgehaald. In een paar uurtjes tijd halen de chauffeurs ’s middags overal groenten, fruit, bloemen en planten op en vullen de immense loodsen op het transportcentrum Westland, om ’s avonds weer te vertrekken richting Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Installatie & Elektro Vakbeurs

Installatie & Elektro Vakbeurs

29 maart 2019 | Amber Borst

Op 14, 15 en 16 mei 2019 komen in Gorinchem twee vakgebieden bij elkaar tijdens de Installatie & Elektro Vakbeurs.

Rentederivaten in afronding, maar opletten blijft geboden!

Rentederivaten in afronding, maar opletten blijft geboden!

25 maart 2019 | René Grootscholten

We hebben al eerder geschreven over de afwikkelingen van de rentederivatenaffaire. De banken zijn er volop mee bezig. Niet elke bank hanteert dezelfde uitgangspunten. Zo blijken de Rabobank en ABN AMRO anders om te gaan met gemaakte advieskosten. Als je ook een aanbod van je bank hebt gehad, dan blijft het devies: éérst Alfa inschakelen.

"Doe mij een uitsmijter ‘Alfa Overal dichtbij’ alsjeblieft"

22 maart 2019 | Dirk Geelhoed

Al een kleine vijftien jaar heeft het Westlandse De Lier een lunchroom die bijzonder is. Dat is ook de naam, Lunchroom Bijzonder. In de bediening werken medewerkers met een verstandelijke beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die doen hun werk met een hartelijkheid die tegenwoordig - laten we het voorzichtig zeggen - niet altijd meer standaard is in horecagelegenheden. Samen met een aantal betaalde krachten en vrijwilligers houden zij de lunchroom aan het begin van de Hoofdstraat draaiend.

Kom in de Alfa-kas op 6 en 7 april!

Kom in de Alfa-kas op 6 en 7 april!

6 maart 2019 | René Grootscholten

Denk je bij glastuinbouw ook meteen aan het Westland? Bijna goed. Want ook buurman Midden-Delfland heeft een pracht van een tuinbouwgebied binnen de gemeentegrenzen. Het is het gebied aan de Herenwerf, waar grote telers – zowel groenten als bloemen – zijn gevestigd. En wie er ook te vinden is? Alfa, twee dagen lang tijdens Kom in de Kas op 6 en 7 april.