Banner

Financiële planning

Hoe heb jij je pensioen geregeld? En heb je iets geregeld als je wat overkomt (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid)? Financiële planning is een goed hulpmiddel om je meer rust te geven over je toekomst. Dichtbij een nieuwe dag.

De eerste stap bij financiële planning is het in kaart brengen van je financiële huishouding. Samen met jou bespreken we wat je wensen en doelstellingen zijn. Aan de hand hiervan bekijken we of deze wensen en doelstellingen haalbaar zijn. Uiteraard beoordelen we ook hoe we je financiële situatie zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Die bevindingen leggen we vast in een financieel plan. Een dergelijk plan geeft je inzicht in je financiële situatie en daarmee vaak ook rust. 

​Persoonlijk financieel overzicht (PFO)

De financiële situatie voor je bedrijf is doorgaans prima gedocumenteerd. Elk jaar ontvang je een jaarrekening met een balans en een winst en verlies rekening en wellicht ook tussentijdse cijfers. Maar heb je die grip en dat overzicht ook op je privésituatie? Ken je de prognose van je toekomstige inkomsten en vaste lasten? Is je pensioen wel goed geregeld? En weet je waar je richting de toekomst rekening mee moet houden? Daarom heeft Alfa het PFO ontwikkeld, het Persoonlijk Financieel Overzicht.

Meer informatie

Leidraad

Het financieel plan kan als leidraad fungeren voor de te nemen financiële beslissingen. Denk bijvoorbeeld aan sparen voor later. Door een financieel plan te laten opstellen, kun je op een gestructureerde wijze aan je pensioenvoorziening bouwen. Een financieel plan is geen statisch document. Zeer regelmatig wijzigen de regels over pensioenen. Ook belastingregels veranderen met regelmaat. Omdat regels en je omstandigheden veranderen, is het verstandig periodiek te beoordelen of je opbouw voor straks nog op schema ligt.

Ook voor andere doeleinden

Ook voor het maken van andere beslissingen kun je het financieel plan gebruiken. Is het voor jou verstandig je hypotheekschuld af te lossen? Wat kun je doen met je lijfrenten en/of kapitaalverzekeringen? En wat moet je doen met je woekerpolis? Ook zonder financieel plan kun je aan je financiële toekomst werken en beslissingen nemen. Maar juist de expertise van Alfa maakt dat je tijdig op de gewenste bestemming aankomt.

Onafhankelijk en deskundig

De adviseurs van Alfa geven je graag advies over je financiële positie. Ook bij het maken van financiële beslissingen kunnen wij je ondersteunen. Dit doen wij volledig onafhankelijk. Ons belang ligt niet in de verkoop van financiële producten, maar in een betrouwbaar advies. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. Neem daarom de juiste beslissingen! Want ook dat is ondernemen: groeien als bedrijf en als mens met alle emoties, passies, pieken en dalen. Een ervaring die wij graag met je delen, zodat we jou, naast ondernemer, ook als mens leren kennen. Om je op die manier vooruit te helpen.

Lees de laatste artikelen over financiële planning