Banner

Btw-advies

Met een goed btw-advies kan geld worden verdiend. Misschien wel meer dan je denkt. Om het dicht bij huis te houden: wist je dat er vaak btw is terug te vragen bij de bouw van een nieuwe woning of bij de verbouwing van een bestaande woning? Of wat dacht je van deze? "Wij sluiten niet uit dat je btw kunt terugkrijgen als je een zeiljacht of motorjacht aanschaft."

Dynamisch

Btw-kwesties beperken zich echter zeker niet tot privé-investeringen. In feite rijst bij elke transactie de vraag wat de btw-gevolgen zijn. Er is geen belastingsoort die zo aan veranderingen onderhevig is als de btw. Niet in de laatste plaats veroorzaakt door een niet aflatende stroom aan uitspraken van vooral het Europese Hof. Steeds weer biedt dit nieuwe mogelijkheden en keuzen. Het zorgt ervoor dat het steeds belangrijker is dat je zicht hebt op je btw-situatie. Je voorkomt bij tijdig inzoomen niet alleen btw-problemen en discussies met de Belastingdienst, maar je behoudt daarbij ook de kans op het behalen van btw-voordeel. Btw-advies betaalt zich terug.

Btw-advies als specialisme

Wij zien btw nadrukkelijk als een specialisme. Daar komt bij dat btw-kwesties zich vaak afspelen op specifieke terreinen. Het gaat in de regel om specifieke aandachtsgebieden en sectoren als vastgoed, non-profit, sport, zorg, onderwijs en niet te vergeten het internationale diensten en goederenverkeer. Toch gaan wij ervan uit dat elke ondernemer vroeg of laat tegen btw-vragen aanloopt. Al is het maar omdat de Belastingdienst op enig moment vragen aan jou gaat stellen.

Grensoverschrijdend handelen

Een bekend fenomeen is het toepassen van het btw-nultarief als je goederen levert aan ondernemers binnen of buiten de EU. De regels hieromtrent worden echter steeds strenger. Dat betekent ook dat je er verstandig aandoet om ook op dit punt aandacht te hebben voor jouw btw-administratie. Het grensoverschrijdend handelen krijgt steeds meer aandacht van de Belastingdienst; niet in de laatste plaats door de toename en fraudegevoeligheid van bijvoorbeeld e-commerce. 

Bij Alfa willen wij je graag helpen met gepast btw-advies. Te beginnen bij het signaleren maar daarna ook zeker bij het oplossen van mogelijke btw-problemen of het vinden van voordelige btw-routes. Je bent van harte welkom. Ook als je eerst vrijblijvend je vragen tegen ons aan wilt houden.

Lees de laatste artikelen over btw-advies