Banner

Fiscaal advies

Belasting besparen door de juiste keuzes

Belasting betalen behoort tot je maatschappelijke verplichtingen, ook al vindt niemand het leuk. Zo kijken de fiscaal advies van Alfa er tegenaan. Ondertussen mag de fiscus je niet in de weg zitten als je gaat ondernemen, samenwerken, investeren, van rechtsvorm veranderen of juist je bedrijf wilt overdragen. Binnen de regels van de wet helpen we je met belasting advies graag om zoveel mogelijk belasting te besparen.   

Samenwerken of een andere rechtsvorm? 

Wil je een maatschap of vennootschap onder firma aangaan? Wij begeleiden je zowel fiscaal als juridisch bij het opstellen van de overeenkomst. We begeleiden je ook bij een rechtsvormverandering, zoals inbreng van je bedrijf in een besloten vennootschap.  

Fiscaal investeren en optimaliseren

Heb je investeringsplannen, bespreek die dan tijdig met onze fiscalisten. Zij adviseren je over de diverse mogelijkheden die er zijn voor investeringsaftrek en willekeurige afschrijving. Vaak kan er meer dan je denkt! 

Tijdens het bestaan van je bedrijf adviseren we je tijdig over fiscale optimalisatie, op basis van de winstverwachtingen over het lopende jaar. Je hebt dan nog de tijd om fiscale acties te ondernemen.   

Succesvolle bedrijfsoverdracht

Je bedrijf overdragen doe je in het algemeen maar éénmalig. In dit complexe traject komen veel fiscale regelingen langs. Onze fiscalisten maken een compleet bedrijfsovernameadvies op maat waarin met alle fiscale aspecten rekening wordt gehouden. Uitgangspunt is dat hoe minder belasting je bij de bedrijfsoverdracht betaalt, hoe groter de kans is op succes.   

Fiscale zekerheid

Heb je behoefte aan rust en zekerheid over je fiscale verplichtingen, dan kan je als Alfa-klant gaan deelnemen aan Horizontaal Toezicht. Je krijgt dan - wanneer dat nodig is - snel duidelijkheid over fiscale discussiepunten.

Heb je fiscale vraagstukken en wil je fiscaal advies? Neem dan contact op met een Alfa-adviseur bij jou in de buurt. Bekijk onze laatste artikelen over fiscaal advies.